Multinál dolgozó mérnökök, vezetők: Ti hogy érzitek, a multis pörgés, benefitek hajszolása után ez a lassulás az személyes magánéletünkben jót tett? Hogy érzed most magad?
Én is multis mérnök vagyok. Úgy érzem, hogy ez a lassulás abszolút pozitív hatással lett a lelkemre és a magánéletemre.
Végre nem kell egész nap félmagyar-félangol mondatokat hallgatni, benefiteket számolgatni, risk assesmentekkel szarakodni. És végre, nem azt látom állandóan, hogy a vezetőim idegesek, mert nem a terv szerinti 3.20 százalékot, hanem csak 3.15 % nyereséget hoztunk a adott hónapban.
Ti hogy érzitek? Én azt sem bánnám, ha felhőbe termelő multis mérnökből, maradandó munkát végzővé (akár földműves) változtatná ez a válság az életemet.
Sokkal jobb munkahelyi közegben dolgozom, szóval nekem eddig sem volt idegbaj a munka.
Így a magánéletemre sem volt negatív hatása a munkának. Sőt most inkább nehezebb, mert egyensúlyozni kell, minél kevesebb embert kelljen elbocsátani, aki marad azoknak hogyan, milyen ütemben adjam ki a szabikat, hogy biztosítsuk a folyamatos gyártást, ahol még szükség van rá.
Részben többszörösen megszólítottnak érzem magam a kérdésben, mivel vezető mérnőke vagyok egy multi regionális központjának. De nálam a jutalmak igazából visszajelzések arra, hogy jól végzem a munkám, így nem ezeket hajszolom.
Azért tanultam sokat, jól és a lehetőségekhez képest előre látóan, hogy azt csináljam ami szeretek. Én úgy szeretem a munkám, mint fiatalon ahogy éveken át játszani szeretrem egyes jól megkonstruált Tycoon játékokkal. Nyílván a munkahely kiválasztásánál nem elsősorban az anyagiak, hanem a "feladat"/munkakör volt a döntő. Nyílván bárki mást is, aki a feladatom eltudja végezni "komoly" anyagi jutatásokat kapna ezért, így engem is megbecsülnek anyagilag.
Visszatérve kérdésre. A munkám korábbi keretek között végzése hiányzik. Hasznosabbnak éreztem magam úgy. Szerencsére csak nehezen megkérdőjelezhető, hogy társadalmilag hasznos területen dolgozom, így úgy érzem jogos volt ezzen a téren a korábbi megelégedettségem.
A vállalatunk fejlődése vagy lassúl, vagy esetlegesen cégegyesülés vagy késöbbi felvásálással/felvásárlásokkal nőhetne csak profit, úgyhogy ezen a téren pont ezek után várható feszültség. ...
A munkámmal járó utazások, legalább ugyanúgy hiányoznak, mint az utazás maga. Plusz korlátoz a munkám elvégzésében a home office.
Az itthoni magánéletemre jóformán csak úgy hat, hogy több hobbikra szentelt idő, és több a párom együtt töltött értékes idő. Párom most hozám képest, "a szomszéd szobában" dolgozik. Bár a párom korában nálam jóval többször itthon dolgozott. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!