Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem tudunk örülni soha...

Miért nem tudunk örülni soha a másik ember boldogságának?

Figyelt kérdés
Volt korábban a munkahelyen olyan lehetőség, hogy hamarabb eltudtak menni az emberek a buszuk miatt. Aztán páran elkezdtek rosszul nézni a másikra, hogy ez miért mehet el hamarabb, a másik személy miért nem. Ez csak egy csoportban volt probléma, ahol amúgy is hamarabb telik le a munkaidő, mint a többieknek. Ìgy a főnökük kitalálta, hogy akkor, senki nem mehet el hamarabb. Viszont, így az is rosszul jár, aki távolról jár dolgozni. Ez vonatkozik az élet bármely területén is. Nagyon kevés alkalommal látok olyat, hogy valakit az tesz boldoggá, ha a másik ember is boldog. Miért szorult ez a viselkedés ki az emberkből?
2020. ápr. 13. 13:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
És a legfontosabbat kifelejtettem az írásomból, attól, hogy másnak valami előnyére vált, nekünk még nem lesz rosszabb a helyzetünk. Ha pedig rossz a helyzetünk, miért foglalkozunk más jobb helyzetével, és miért nem azzal foglalkozunk, hogy a nyúlfarknyi életünket jobban éljük? Inkább ebbe fektessük a munkát, mint az irigykedesbe.
2020. ápr. 14. 10:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha elvonatkoztatunk a munkától, én azokat nem értem, akik kirakatba teszik az örömüket, (ami mondjuk teljesen magánügy, nem tartozik senki másra) mondjuk egy közösségi oldalon, és elvárják, hogy mások reflektáljanak rá mondjuk egy tetszik gombbal vagy megosztással.

De ugyanennek megvan a negatív párja is.

"Jaj, de jó dolog történt velem, és mégsem osztotta meg senki." Miért kéne? Örülök, hogy abban a korban születtem, amikor még nem voltak közösségi oldalak és a szüleim nem tették közszemlére a csecsemőkori pucér fenekemet.

2020. ápr. 14. 16:49
 13/13 anonim ***** válasza:
Mert azzal az ember nem lesz több, hogy a másik boldog. Kivéve szerelem, család, barát. Azzal,hogy a másik elmegy hamarabb, attól még ugyanúgy ott kell maradni a munkahelyen szenvedni. (Persze, ha azt az illetőt valaki utálja, akkor mondjuk örül annak,hogy végre elhúz jó messzire.)
2020. ápr. 14. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!