Ti mennyire érzitek magatokénak a munkátokat? Szerettek dolgozni?
Semennyire. Mármint, a munkakör egy része érdekelne és tök jól ellennék vele, de a jelenlegi helyemen nem. Túl sok sokszor a munka, rosszak a körülmények, a váltóim sokszor elsumákolnák a részüket, a főnök beszólogat és még a pénz is kevés. Idén mindenképp felmondok, ha találok más helyet, ha nem.
És értem, hogy mire gondolsz. Én is akarok majd egy időre spórolni, hogy más dolgokat is csináljak.
- Én alapvetően utálok dolgozni
- A legtöbb munkának nincs értelme, sziszifuszi, sok munkakör mondvacsinált
- A napi 8,5-9 óra munkahelyen lét plusz az utazás brutálsok időt elvesz, szerintem egy egyedülállónak is kevés a fennmaradó szabadidő, gyerekekkel pláne
- A munkahely számomra olyan, hogy napi 8+ órában azt csinálod, amit más mond és jellemzően (legalábbis jellegében) ugyanazt csinálod. Én olyan vagyok, hogy képtelenség, hogy valamihez 8 órán át kedvem legyen.
Én is voltam már munka nélkül és a pénzügyi oldalát leszámítva én is élveztem.
Mondjuk én olyan jellem vagyok, hogy már eleve a rutin nyomaszt, az, hogy minden nap ugyanakkor kelni, ugyanakkor, ugyanúgy, ugyanoda elindulni. Fárasztó az irodában, a suliban, a tömegközlekedésen folyamatosan emberek között lenni.
Nekem az ideális a napi 6, heti 30 órás munka, minimum 50-60%-ban, de akár teljesen home office-ban.
Megjártam már négy munkahelyet a 26 évem alatt, de csak most, az ötödiket érzem igazán a magaménak.
Könyvesboltban dolgozok, és bár itt is vannak nehezebb, nyűgösebb napok, valamint a fizetés itt sem a legacélosabb, de:
- szeretek olvasni és az irodalom közel áll hozzám
- könnyen, és gyorsan bent vagyok a munkahelyemen
- a kollégáim nagy részével elég jól kijövök
- változatosak a napok, végre nem monoton szalagmunkát végzek
- gyakran érnek sikerélmények
- a munkakörnyezet eddig itt a legkultúráltabb és legemberbarátibb; tiszta, jól szellőztetett, és rendesen bevilágított, nem egy sötét, ablaktalan lyuk. Valamint helyileg is nagyon jó környéken van az üzlet, nem kint a város szélén, a semmi közepén.
Nem mondom, hogy innen nem fogok sohasem továbbállni egyszer, de legalább itt végre el tudom képzelni magam pár évig, és nem akarok minél hamarabb menekülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!