Hogyan bírjátok szeretni a munkátokat? Hogy sikerült ilyen munkát szereznetek, amit szerettek?
Ne csak a monoton szalagmunkából indulj ki. Én is végeztem olyat egy darabig, és nekem se volt a szívem csücske.
Most egy könyvesboltban dolgozom. Olvasni szeretek, úgyhogy ez nekem eléggé hazai pálya. Ha normálisak a vásárlók, akkor őket öröm kiszolgálni és önbizalmat, sikerélményt ad.
Továbbá a beosztásom is egész jó, és a munka is elég lighos, szellős. A kollégák közül eddig mindenkivel sikerült egész jól kijönnöm.
Plusz, ha külső árusításoknál ki kell telepednünk valahova, akkor egy csomó új helyre el tudok jutni a városon belül és ott is folyamatosan érnek új élmények.
Szeretem ezt csinálni és úgy érzem, hogy eléggé megtaláltam benne magam :D
Egész jó érzés úgy munkába indulni, hogy közben nem akarok meghalni :D
Pl. Nem negatívan nézem és nem erre gondolok, hogy ezt mások utasítására kell végeznem, mint egy rabszolga, részben próbálok a saját agyammal gondolkodni egy adott foglalkozásban, nem úgy tekintek magamra, mint egy robot, ami tökéletesen végrehajtja mások utasításait. Volt szerencsém olyan munkahelyen dolgozni, aminek volt egy előnye: sosem volt ott a munkáltatóm mellettem, senki sem utasítgatott, a munkatársak meg jófejek voltak, tehát senki sem volt, aki parancsolgasson nap mint nap.
Pl. szerethetek egy munkát már azáltal is, hogy eltudom képzelni azt, hogy van rosszabb is, feltudom mérni a helyzetet, tudom, hogy van, akinek sokkal nehezebb a munkája, mint az enyém, így szerencsésnek érzem magam kényelmes körülmények közt. Aki a mezőn szedi a terméseket nyáron +30-40 fokban, vagy építkezik az épületek tetején kellemetlen időjárásban, azokat csodálom, hogy hogyan is bírják, vagy hogy tudják szeretni. A saját munkámmal meg úgy vagyok, hogy nem a legjobb, de optimistább szemmel is nézhetem, tehát viszonyítás kérdése is lehet. Én nem hiszem, hogy csak az tudja szeretni a munkáját, aki valami befolyásos irodavezető milliós keresettel. Egyszerű munkákat is lehet szeretni úgy gondolom, azt nem tudom, hogy te kérdező mivel foglalkozol.
Irodai adatrögzítő voltam, jelenleg munkanélküli.
Alapból szerintem a munka a szükséges rossz. Én otthon is meglennék (megvoltam, amikor úgy alakult pár éve), nincs szükségem arra, hogy ugyanazt csináljam heti 40+ órában.
Az, hogy mások utasítására kell dolgozni, egy tény. Rá lehet húzni a pozitív bs negatív maszlagot, de az eléggé erőltetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!