Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 27 évesen pályakezdő?

27 évesen pályakezdő?

Figyelt kérdés
Van, aki 27 évesen még egyetemre jár rajtam kívül? Van már egy diplomám, 2 OKJ végzettségem és 2 nyelvvizsgám. Ezeket így párhuzamosan, nappali/levelezős/esti rendszerben végeztem. Ha minden igaz most fogok kikerülni a munkaerő piacra. Már rettenetesen cikinek érzem, hogy volt gimis társaimmal és korombeliekkel ellentétben még mindig a szüleim tartanak el. Van pénzem, a nyarakat külföldön végig dolgoztam és suli mellett is amikor volt időm dolgoztam diákmunkákat. A szüleim jómódúak, amikor azt mondtam, hogy kifizetem a dolgaimat arra azt mondták nem kell. Van, hogy venni akarok valamit magamnak (pl. telefon, laptop), én az ilyeneket azért megbeszélem velük, hogy szerintük jó-e az, amit kinéztem. Erre azt mondják ne vegyem meg, nem jó stb., aztan megyek haza a koliból és ők megvették nekem. Meg tudnék élni a kis pénzemből, igaz szűkösen és nem jutna mindenre. Most már nagyon gáznak érzem ezt a helyzetet és alig várom, hogy miután lemegy ez a járvány végre dolgozhassak a szakmámban. Van más is ilyen helyzetben? Van néhány idősebb évfolymtársam az egyetemen, el se tudom képzelni, hogy van, aki még nálam is idősebb és még mindig egyetemista. Csak szerintem nagyon ciki ez az egész?
2020. ápr. 4. 17:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

8

Nem is, csak bosszanto, hogy en pl fiatalabb vagyok a kerdezonel es latom a munkaeropiaci viszonyokat, mennyire a generaciom ellen van, beskatulyaztak minket, reszben jogosan mert olyanokrol festenek le altalanos kepet, mint a kerdezo is, igy egy kalap ala vesznek vele.

2020. ápr. 4. 17:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Lesz még időd dolgozni
2020. ápr. 4. 17:59
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Egy igazi pancser vagy, a szüleid nélkül semmit sem érsz. A diplomáid is biztos ilyen andragógia meg bölcsészet féle értéktelen vacak
2020. ápr. 4. 19:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem ciki.
2020. ápr. 4. 19:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én szakomon megszokott, hogy teljes/erős szülői támogatással végeznek a hallgatók 26 éves kor körül, szóval szerintem nem ciki.
2020. ápr. 4. 19:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Amúgy ha azt írom hogy semmi baj és virtuálisan megsimogatom a buksidat akkor attól mi fog változni ?!

Ha pedig azt írom hogy élettelen s.zar vagy csak anyádék tudnak eltartani és nagyon ciki akkor mi lesz ?!

2020. ápr. 4. 20:12
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
28 évesen jöttem rá, hogy mi érdekel. Addigra volt egy OKJ-s végzettségem, és jártam két egyetemre is, egyiken se végeztem el semmit. Aztán végre felnőtt fejjel nappali tagozaton megcsináltam a BSc-t, aztán pár év kihagyás után levelezőn csinálom az MSc-t, utána jelentkezek doktori képzésre. Amíg az alapképzésre jártam, addig nem dolgoztam, a család összedobta az életemre a pénzt. Előtte dolgozgattam, de nem túl nagy sikerrel, szar helyek, szar fizuk voltak. Most dolgozom, de nem a szakmámban, és k. nehéz így tanulni, de azért megoldható. 36 vagyok, és ha majd el akarok helyezkedni a végzettségemmel, azzal pályakezdő leszek.
2020. ápr. 4. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!