Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 27 évesen pályakezdő?

27 évesen pályakezdő?

Figyelt kérdés
Van, aki 27 évesen még egyetemre jár rajtam kívül? Van már egy diplomám, 2 OKJ végzettségem és 2 nyelvvizsgám. Ezeket így párhuzamosan, nappali/levelezős/esti rendszerben végeztem. Ha minden igaz most fogok kikerülni a munkaerő piacra. Már rettenetesen cikinek érzem, hogy volt gimis társaimmal és korombeliekkel ellentétben még mindig a szüleim tartanak el. Van pénzem, a nyarakat külföldön végig dolgoztam és suli mellett is amikor volt időm dolgoztam diákmunkákat. A szüleim jómódúak, amikor azt mondtam, hogy kifizetem a dolgaimat arra azt mondták nem kell. Van, hogy venni akarok valamit magamnak (pl. telefon, laptop), én az ilyeneket azért megbeszélem velük, hogy szerintük jó-e az, amit kinéztem. Erre azt mondják ne vegyem meg, nem jó stb., aztan megyek haza a koliból és ők megvették nekem. Meg tudnék élni a kis pénzemből, igaz szűkösen és nem jutna mindenre. Most már nagyon gáznak érzem ezt a helyzetet és alig várom, hogy miután lemegy ez a járvány végre dolgozhassak a szakmámban. Van más is ilyen helyzetben? Van néhány idősebb évfolymtársam az egyetemen, el se tudom képzelni, hogy van, aki még nálam is idősebb és még mindig egyetemista. Csak szerintem nagyon ciki ez az egész?
2020. ápr. 4. 17:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
25%
27 évesen már kicsit önállóbb ember lehetnél. Örülj neki, hogy a szüleid még tudnak támogatni - sok embernek nem adatott meg az ilyen lehetőség. Vannak egyetemen sokkal idősebbek is, nálunk voltak 40+osok is, akik számvitelt kezdtek el tanulni. Előtte már dolgoztak más területen, de pénzügyi területen pálya kezdők.
2020. ápr. 4. 17:15
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Miért lenne ciki?

Inkább az a ciki, hogy 27 éves, 2 diplomával, ezt itt kérdezed.

2020. ápr. 4. 17:16
 3/17 anonim ***** válasza:
75%
Én is 27 évesen végzek a 3. szakomon... :) 23 éves korom óta dolgozom a szakmában, ezért is mentem estire. Te is dolgoztál már állítólag, akkor miért hiszed magad pályakezdőnek? Ha jól csinálod/csináltad, 2-3 év szakmai tapasztalattal kerülsz ki frissdiplomásként. Nem csak a főállás számít ám...
2020. ápr. 4. 17:20
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem már megvan a diplomám, de most jelenleg OKJ-s képzésre járok, még nem dolgoztam sehol.

E hónapban töltöm be a 27. életévem.

2020. ápr. 4. 17:22
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen ciki, foleg ha azt a tenyt vesszuk alapul, hogy az Mt. szerint mar egy 15. eletevet betoltott diak is vallalhat munkat az iskolai tanszunetben, persze a torvenyes kepviselo hozzajarulasaval. Ez csak legyen egy pelda arra, hogy valoszinuleg meg a kornyezetedben elo 15 es 16 eves diakoknak is tobb koze van a munkaero piachoz, illetve a munkahoz, valoszinuleg tobbet is dolgoztak osszesen, mint te 27 evesen. Szerintem lehet valaki okos es tanulhat, de a munkahoz valo jog egy mindenkit megilleto jog, ha annyira akartal volna dolgozni, mar dolgoztal volna, foleg, hogy levelezon vegezted, de nem akartal. Kerdeznem, hogy a szurke hetkoznapjaid akkor mivel teltek, ha diakmunkan kivul nem alltal munkaviszonyban senkivel. A masik, hogy az is tipik, hogy valaki azert menekul alibi tanulmanyokba, hogy dolgoznia ne kelljen, egyfajta kibuvo, menedek, egerut. Nalad is ezt erzem. Nekem ezzel nincs problemam csak az ilyenek nem tanuljak meg a penz erteket, vagyis a munkaval szerzett penz erteket. Ha eddig nem dolgoztal tedd meg azt a szivesseget, hogy nem akkor akarsz elmenni dolgozni mikor lecseng a virus, mert azokkal a honfitarsaiddal fogsz kicseszni akik eddig is dolgoztak veled ellentetben, csupan ok elvesztettek az allasukat. Egy ilyen ne foglalja be valakinek a helyet a munkaero piacon aki eddig a labat logatta, pl egy egyedulallo csakadanyaval szemben aki egyedul neveli a gyerekeit hiszen ez egy krizishelyzet.
2020. ápr. 4. 17:30
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

5

A sok munka közben elkallódtak az ékezetek, te kis sztahanovista. :)

2020. ápr. 4. 17:32
 7/17 anonim ***** válasza:
11%

6

Igen mar vartam az ekezeteket. Egyebkent nem vagyok munkamanias, de az, hogy valakit 27 evesen eltartanak es az illeto meg a koltoi kerdest is felteszi itt, hogy az cikinek szamit-e, ha nem veszi fel a munkat?! Haat, nem, akkor nem az:DD

2020. ápr. 4. 17:41
 8/17 anonim ***** válasza:
95%
Ez az ő meg a szülei élete, ne idegeskedj miatta. A pénz amúgy papír/értéktelen fémdarab, az az érték ami mögötte áll, illetve amire el tudod cserélni.
2020. ápr. 4. 17:45
 9/17 anonim ***** válasza:
92%
Az önállótlanságod a ciki és az hogy ennyire adsz mások véleményére.
2020. ápr. 4. 17:49
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is pályakezdő vagyok 26 évesen. Egyetemet végeztem, most okj-ra járok a gyakornok munka mellett és szüleim tartanak el még mindig.
2020. ápr. 4. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!