Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Több pénzt kap az új kollegám,...

Több pénzt kap az új kollegám, mint én pedig 90% úgyanazt dolgozik mint én, te mit tennél?

Figyelt kérdés
Voltál már hasonló helyzetben?
2020. ápr. 3. 12:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%

#18 Mivel voltam már a helyzet mindkét végén, sőt, részt vettem már új munkaero felveteleben is: általában ez az ok. Tudom, hogy szar ezt így megélni sok év helyben szerzett tapasztalat után, de ez nem valamiféle pénzért menő hiszti miatt van. Az átlag ember nem is teheti meg, hogy a munkáltatójánál hisztizzen, sőt, sokszor kevesebbel kell beernie.

Ezért nem árt képzésekre menni akkor sem, ha már van egy biztos munkahelye valakinek. Egy pár hetes/hónapos továbbkepzes teljesen más berkategoriaba képes atrakni. Igen, akkor is, ha ugyanazon a helyen vagy 10 éve. És nem, pusztán az ott töltött évek száma miatt sosem fog emelkedni a béred. És ha az ujoncnak van releváns papírja, többet fog keresni mint te a papírod nélkül.

Nem hiszem, hogy ezzel érdemes pusztán érzelmi alapon vitázni..

2020. ápr. 3. 15:28
 22/28 anonim ***** válasza:
Nyilván abban a 10%-ban és/vagy az egyéni képességekben van a különbség
2020. ápr. 3. 17:19
 23/28 anonim ***** válasza:

". És nem, pusztán az ott töltött évek száma miatt sosem fog emelkedni a béred. És ha az ujoncnak van releváns papírja, többet fog keresni mint te a papírod nélkül."

Jogszabályilag egyetemi végzettséghez kötött munkakör. Nem kérdés kinek milyen papírja van: ha nincs adott X egyetemi diplomája be se léphet. Ezért üres duma az okfejtés hogy nem tudhatom az újoncnak milyen papírja van: de tudhatom. Egyetem adott szak ha nem az lenne fel se vennék.

És persze nekem is az van ha nem az lenne itt se lennék.

És kicsit érdekes hogy noha végzettségünk azonos csak nekem a hátam mögött van lassan 20 pályán eltöltött év és még annyit se érek a cégnek mint aki ma esett be az utcáról nulla tapasztalattal.

nem érdekes? (egyébként: nem...)

2020. ápr. 3. 18:13
 24/28 anonim ***** válasza:

Épp ezt írtam a 10-es válaszomban, hogy pl. mi mivel kulturális közalkalmazottak vagyunk, a bértáblánkat minimum 10 éve nem rendezték, ezért az a kolléganőm, aki kb 20-30 éve van a pályán ugyanannyit keres, mint én, aki ugyan már lassan 4 éve vagyok a pályán. Mindenki minimálbért kap.

2020. ápr. 3. 20:39
 25/28 anonim ***** válasza:

" bértáblánkat minimum 10 éve nem rendezték, ezért az a kolléganőm, aki kb 20-30 éve van a pályán ugyanannyit keres, mint én, aki ugyan már lassan 4 "

Na de már bocs, nálunk meg aki ma jött többet kap, mint aki 20 éve ott van! Nem ugyanannyit hanem többet! Nem is 5 ft-tal hanem több tízezerrel!

2020. ápr. 4. 10:01
 26/28 anonim ***** válasza:
Váltsál munkahelyet... és akkor az új munkahelyen kérhetsz jóval több fizetést, hiszen rengeteg tapasztalatod van az adott munkában.
2020. ápr. 4. 10:11
 27/28 A kérdező kommentje:

18# ment a zöld.

Nekem magasabb iskolai végzettségem van, mint neki.

Gondolkodom a felmondáson vagy megbeszélni, hogy emeljenek már valamit. de mivel itt ez a vírus... és vidékről menjek fel, most dolgozni BP.-re.

2020. ápr. 5. 07:53
 28/28 anonim ***** válasza:
ott
2020. ápr. 7. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!