Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Több pénzt kap az új kollegám,...

Több pénzt kap az új kollegám, mint én pedig 90% úgyanazt dolgozik mint én, te mit tennél?

Figyelt kérdés
Voltál már hasonló helyzetben?
2020. ápr. 3. 12:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
Ez így a normális, még egy csapaton belül sem keres mindenki ugyanúgy. Általában meg van adva egy fizetéssáv és több mindenen múlik, hogy az ember ezen hol helyezkedik el: tapasztalat, nyelvtudás, végzettség, nem utolsósorban a bértárgyalás eredménye.. Mivel ezek a sávok évente jellemzően emelkednek, ha valaki újonnan jön a céghez, az jellemzően magasabb fizetést kap, mint a régebb óta ott dolgozók és a cégen belüli emelések sem lesznek soha olyan magasak, mint amennyit egy új helyen elkérhet az ember. Nem fair, de így működik. Ha az ember 2-3 évente vált, akkor sokkal többet kereshet, mintha 2-3 évente előléptetik.
2020. ápr. 3. 13:09
 12/28 anonim ***** válasza:
97%

Én pont mostanában bértárgyaltam online. Közölték, hogy mindenki X összeget kap "kezdőként", aztán következő évtől +30 ezer havonta, két év múlva erre rájön +40-60 ezer havonta.

Közöltem, hogy ebben az esetben köszönöm szépen a lehetőséget, de nem élnék vele. 2 hét múlva felkerestek, hogy akkor legyen az első évtől X+40 ezer és az emelések ugyanolyanok maradtak. Visszautasítottam. Múlt héten újra felhívtak, X+70 ezer, mellé cafeteria és rengeteg engedmény a munkával kapcsolatban. Elfogadtam.

Együtt fogok kezdeni egy másik emberrel, aki meg csak X összeget kap és semmi engedményt. Igazságos? Nem.

Az embernek ki kell harcolnia azt, amit valóban megérdemel. Nem pedig megalázkodva elfogadni az alamizsnát.

2020. ápr. 3. 14:00
 13/28 anonim ***** válasza:
45%

"Az embernek ki kell harcolnia azt, amit valóban megérdemel. Nem pedig megalázkodva elfogadni az alamizsnát."

És hogy "harcoljam ki" ha fel se ajánlják a béralkut? ha eleve úgy állnak hozzá hogy a bér az annyi amennyi tetszik vagy nem, akkor se lesz 5 ft-tal se több?

Mondhatod hogy neked ez nem jó, de akkor se fognak egy fillérrel se többet adni. Akkor ott az ajtó el lehet menni.

Érdekes én lassan 20 év alatt egyetlen egyszer se voltam olyan helyzetben hogy a béremről alkudozzak. Senki nem is kérdezte. A bér annyi amennyit a főnök mond akinek nem jó annak ott az ajtó. és kész.

Itt meg is dőlt a szuper bölcsességed.

2020. ápr. 3. 14:40
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet másik munkahelyet keresni, fejleszteni önmagadat egy másik pozícióért (igen, én ezt tettem). Nagyon fárasztó munka után még tanulni, de simán megéri a befektetett energiát...

Nyilván másnak jobban tetszik és sokkal könnyebb az, hogy lejár a munkaidő, hazamegy, pihen, örül ha nincs hétvégi műszak és ennyi.

Az embernek magának kell eldöntenie melyiket választja.

2020. ápr. 3. 14:48
 15/28 anonim ***** válasza:
28%

"Nagyon fárasztó munka után még tanulni, de simán megéri a befektetett energiát..."

Én nem vettem észre hogy a saját pénzből a szabim és a szabadidőm terhére letett MA diplomám ( a másik mellé) bármit is hozott volna a konyhára. Sőt amikor államvizsgáztam majdnem kirúgtak mert 3 napot nem mentem miatta.

És egy fillérrel se kapok többet immáron MA diplomával a zsebemben

2020. ápr. 3. 14:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez több dolog miatt lehet; az egyik ilyen ha részesült a munkához releváns oktatásban. Pl ha adminisztrátorok vagytok, és neki van gepiroi végzettség, vagy van ECDL vizsgája/infó érettségije, neked viszont nincs, az meglatszodhat a bereteken is.
2020. ápr. 3. 15:03
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom oka van: bértábla, besorolás, végzettség, nyelvvizsga, szaktudás, kisgyerekszám ugyanaz?
2020. ápr. 3. 15:03
 18/28 anonim ***** válasza:
32%

"an. Pl ha adminisztrátorok vagytok, és neki van gepiroi végzettség, vagy van ECDL vizsgája/infó érettségije, neked viszont nincs, az meglatszodhat a bereteken is.

"

Hagyjuk már ezt a szar dumát. Dehogy ez az ok. Hanem az az ok hogy aki most jön ide az úgy kezdi hogy "meglesz a 250 nettóban? nem? akkor köszi" és inkább megadják nekik ha nem tennék 0 új felvett ember lenne.

De aki 10+ éve itt van, az nem tudja ezt eljátszani. Annál úgy működik hogy van egy bér, nem tetszik-menjél el.

Ha én 18 itt töltött év után azzal állnék elő hogy annyit akarok kapni mint egy utcáról beesett új ember, kiröhögnének.

Nem adnák meg. El lehet menni.

És vannak "régiek" akik el is mennek. És inkább el is engedik őket és veszik fel az utcáról a semmihez se értő újakat jóval többért-és rakják mellé a régit, mert az új a seggét se találja meg önállóan.

És megy a sírás főnöki részről hogy "jaj ezek az újak semmit se érnek hát mit tanulnak ezek az egyetemen" de azért aki meg ér valamit és 20 éve itt van annak 5 ft-ot nem adnának oda ha el akarna menni. Menjen.

Hogy ebben a logika mi azt fel nem fogom.

2020. ápr. 3. 15:09
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

"Gondolom oka van: bértábla, besorolás"

Érdekes lenne ha egy 20 éve a pályán 40-es levő hátrébb lenne a táblában mint aki ma jött huszonéves, nemde?

2020. ápr. 3. 15:14
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"akinek nem jó annak ott az ajtó. és kész.

Itt meg is dőlt a szuper bölcsességed."

Nem dőlt meg. Ő vállalta az ajtót.

Te meg gondold meg, hogy akarsz-e te is kockáztatni, vagy meg tudod-e látni a jelenlegi munkádnak a jó oldalát (hogy talán szabadok a hétvégéid, vagy bármi). Ha gondolod, te is bemondhatod az unalmast a főnöknek. Lehet, hogy utólag majd rád telefonál, hogy ne hülyéskedj, gyere vissza, kapsz x ezer emelést. Ha nem, akkor meg nem. Akkor meg lesz majd más. Mondjuk most sokkal kockázatosabbnak tűnik az ilyesmi, mint akár csak pár hónappal ezelőtt, de szabadon eldöntheti mindenki, hogy ott jobb-e neki, ahol most van, vagy akar-e jobban megfizetett munkát. Viszont valamit valamiért: azért cserébe vállalni kell a kockázatot, hogy esetleg x ideig munkanélküli leszel.

2020. ápr. 3. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!