Van már itt olyan akit hátrányosan érint munka szempontjából a koronavírus okozta helyzet?
Március eleje óta munkát keresek, de mindenhol létszámstop van most.
Szoftverfejlesztő
Tömegközlekedésben dolgozik anya, következő hónaptól előreláthatólag csökkenteni fogják a munkanapokat, mert nincs szükség most egyszerre 2 pénztárosra.
Én egészségügyi szektorban dolgozom diákként, nekem szerencsére van munkám, és les is, de itt is már azon dolgoznak, mi lesz, ha itt is esetleg felüti a fejét a vírus. De teljesen leállni nem lehet, mert az ellátást biztosítani kell a betegeknek. Többek között ezért is választottam egészségügyi szakmát, ha minden kötél szakad, akkor is szükség lesz rám, és nem leszek munkanélküli.
Kb pont március eleje óta.
A legtöbb cég átállt homeofficera, a gazdasági visszaesés miatt most sok helyen megrendelés sincs
5-ös kolléga,nem ìgy látom.
Engem megállás nélkül keresnek meg Linkedinen sőt most is úgyanúgy.
Pont az IT ahol home officeba is interjúztatnak nekem is volt ilyen.
Nagyobb cégek,outsource tanácsadó cégek halásszák a fejlesztőket,sőt egyre több kell mivel átalakul minden a digitalizációs irányba,és nem 30e-nyi IT-s kell hanem lesz ez 60e is.
Igen, a héten újra kezdenek felpörögni a dolgok. Volt két telefonos interjú végre, de mindkét helyen azt mondták hogy fogalmuk nincs hogyan tovább mert személyes interjú jönne, de az ugye nem megoldható most.
Illetve megoldható a távmunka informatikában, de nem szeretik.
Nincs aki betanítsa az újoncot, illetve már rég nem az a világ van hogy mindenki egyedül fejlesztget. Folyamatos megbeszélések, akár csak egy pár kollégával, hogy ezt hogy lenne célszerű megoldani. Mi is társas lények vagyunk, mi sem bírjuk a bezártságot
Itt most az lesz a gond hogy felszabadult rengeteg munkaerő (vendéglátás, turisztika) akár külföldről is és azokról ne is beszéljünk akinek a munkahelye a kialakult helyzet miatt tökre fog menni!
Ez majd betömi a jelenlegi munkáért hiànyt ami a fizetésekre nézve nem jó.
Mi mérnök páros vagyunk. Én szolgáltatásban dolgozom, tehát a belemet ki fogom dolgozni, amikor már mindenki otthon fog csücsülni a lakhely elhagyási tilalomban. A párom más területen dolgozik, de attól nála sem kell tartani, hogy elbocsátanák.
Inkább a még dolgozó szüleinkért aggódunk. Mindketten termelésben dolgoznak, ha nem lesz elég megrendelésük, akkor a munkahelyeik leállnak. Készülünk arra, hogyha ez tartóssá válna, akkor segítenünk kell nekik is.
Szerencsére rendelkezünk elegendő megtakarítással, illetve igyekszünk mindenhol spórolni, hogy ne kelljen felélni a tartalékokat bármilyen szitu is jöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!