Árúljátok már el miben hasznos a gdp-nek egy home office?
Igazából az a vicc, hogy most jutott csak el sok alkalmazott és főnök tudatáig, hogy létezik home office.
A home office előnyei:
- Nincs utazási idő, szóval a dolgozó kipihentebb lehet. Az utazási költségeket sem kell fizetni.
- Otthoni környezetben van, ami a cégnek kevesebb pénzbe kerül. Pl. nem kell az illetőnek irodát, számítógépet fenntartani.
- Sokszor gyorsabb. Sok melóhelyen vannak olyan zavaró körülmények, mint a feleslegesen pofázó munkatárs. Na, ez itt kiesik.
A home office olyan dolgokra használható, amiket otthon is meglehet csinálni. Konkrét példa: A cégünknél 2 ember intézi a beszállítást, fuvarokat, megrendeléseket és minden hasonlót. Az egyikük lebetegedett, a másikuknak egy fontos dolga volt 3 hétig és nem tudott jönni. Ő otthonról simán elintézhetett volna mindent... De, nem. Az agyoniskolázott főnök berendelgette minden apróságért. Csúszott mindennel az idő, mert be kellett érnie és itt átnéznie a dolgokat...
A gdp terén meg a home office pont ugyanannyira lehet hasznos, mint minden más. A mérnők nélkül nem megy semmire az összeszerelő, ahogy az összeszerelő nélkül sem megy semmire a mérnök. Az oda-vissza játszik ám. Az építőipar nem csak akkor teremt ám értéket, amikor valaki egymásra rak 2 téglát, hanem akkor is, amikor valaki kitalálja, hogy legyen a többi tégla odatéve.
Én egész egyszerűen nem értem a kérdést. :D
A munka el van végezve akkor is, ha a dolgozók nem tudnak bemenni fizikailag a munkahelyre.... Ez mégis miért ne lenne hasznos? Miért ne adhatna hasznos dolgot?
Az én munkám például műtárgyak és régészeti leletek digitalizációjával kapcsolatos. Tudom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de szerintem hasznos. :) És ha itthonról tudom végezni a munkám, az miért ne lenne jó?
A termelés se menne semmire az irodai dolgozók nélkül (ahogy ők se a kétkezi munkások nélkül), akik most otthon is dolgozhatnak, sok embernek igazából a tudásán kívül egy számítógép kell internettel, esetleg pár speckó program.
Napi +3 óra munka a munkaidőn belül (oda-vissza út, készülődés). Akár +2 óra alvás -> több energia és életkedv, jobb koncentrációs készség. Otthoni kényelem, otthoni kaja -> jobb kedv. Rugalmas időbeosztás -> nagyobb hatékonyság. Eredmény: több pénz a cégnek, elégedettebb dolgozók.
Nem hiába szorgalmazzák a cégek a home office-t minden nyugati országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!