Ez a kérdés azért merült fel bennem mert pl. itt vagy a "munkahelyi terror" blogon vannak akik úgy lenézik mások munkáját hogy "haszontalan" meg az "nem is munka amit csinálsz" stb...
De mi az hogy hasznos meg haszontalan munka?
Mikor csak a vállakozóknak és úgymond a nagytőkéseknek termeljük a pénzt az államnak meg mindegy hogy hasznos vagy nem hasznos ha befizetik a melós a kötelezó adókat!
Hát, ha engem kérdezel, az a hasznos munka, amiért pénzt kapsz. Ez a "nem is munka amit csinálsz" tipikusan azoknak a szóhasználata, akik irigykednek valakire, mert mondjuk pénzügyi tanácsadóként tízszer annyit keres, mint ő targoncásként.
2016. febr. 26. 20:42
2/7 anonim válasza:
Relatív fogalmak. Van, aki szerint a "pénzcsinálás" hasznos tevékenység, szerintem meg nem az. Más szerint az alkotás a hasznos, egy harmadik ember szerint felesleges időpocsékolás, hiszen nem lesz ettől jobb más emberek helyzete.
Stb. és stb.
Maradok annál a szubjektív megközelítésnél, hogy az a hasznos munka, amit te annak érzel.
2016. febr. 26. 20:45
3/7 A kérdező kommentje:
# 2
Nem pont erre gondoltam de jó gondolat!
2016. febr. 26. 20:50
4/7 anonim válasza:
Hasznos munka amivel jobbá teheted mások életét,és nem olyan tök értelmetlen mint pl.kutyakozmetikus(lehet h jól keres,én nem irigykedek rá)De szerintem az a küldetésünk h jobbá tegyük a világot,és ha van rá lehetőségünk akkor segítsünk a nyomorban élőknek...
2016. febr. 26. 21:21
5/7 A kérdező kommentje:
# 4
És ma ki végez olyan munkát aki (főállásban) aki jobbáteszi az emberek életét?
2016. febr. 26. 21:29
6/7 anonim válasza:
Ha a munka hasznos valakinek (hasznot hajt), akkor megfizeti. Minél hasznosabb, minél kevesebben tudják megcsinálni, annál több bért ér. De amit magadnak ingyen csinálsz, az is ugyanilyen szempontok szerint hasznos, csak nem jár bérfizetéssel.
2016. febr. 27. 10:03
7/7 anonim válasza:
Segítsünk a nyomorban élőknek? Ahhoz valakinek termelni is kell. A szociális segítés sajnos nem hálót ad ( megtanulnak segíteni magukon) csak hálót. (segélyt) Ezért nem lehet megoldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!