Hogyan engedhető meg munkahelyen belül az 50%-os differencia a béremelés mértékében?
Aki itt nálunk minimálbéren van, az évről évre kapja a 8-10%-os emelést.
Aki pl itt volt 2015ben az kapott bruttó 105.000 ft-ot. Most 2020ban kap br 161.000 ft-tot. Ez barátok közt is 53.333 %os emelés.
Aki itt van 2015 óta és nem minimálos, az egy fillért se kapott emelésnek azóta. Az ugyanannyit kap most is mint 15ben kapott. 0% emelés.
Tehát akkor bizonyos embereknek évek alatt 50 % emelés, másoknak ugyanennyi idő alatt 0%.
Ez hogyan engedhető meg egy munkahelyen? Hogyan létezhet ilyen állapot?
Ööö munkatörvény könyv...
A minimál az a minimum amit adhatnak minimál alatt te sem kereshetsz elviekben.
Most akkor ha 2015 Ben kerestél havi bruttó 400ezret és azóta is annyi az még mindíg több a minimálbértől vagy nem?
A munkáltató ritkán áll elő nem minimálbéreseknél emeléssel mivel úgy van vele, hogy minek ha ennyiért is elvállalja valaki... Ilyesmiről a munkaadóval kellene beszélni, hogy hé há' emejjé má' me' 5 éve gyúrom neked a sok milliós profitot vagy valami hasonló.
"Ilyesmiről a munkaadóval kellene beszélni, hogy hé há' emejjé má' me' 5 éve gyúrom neked a sok milliós profitot vagy valami hasonló."
Ezen már túlvagyok el is magyarázta szép ékesen hogy hát ott az ajtó kimegyek rajta és keresek olyan helyet ahol többet adnak. Mert itt ő nekem nem fog.
Balázska,
a minimálbér törvény szabályozta bér...
"Ezen már túlvagyok el is magyarázta szép ékesen hogy hát ott az ajtó kimegyek rajta és keresek olyan helyet ahol többet adnak. Mert itt ő nekem nem fog."
Akkor minek írod ki a kérdést? Elmondta a főnök, hogy mit csinálhatsz. Te úgyis maradsz akkor is, ha nem fizetnek semmit. Akkor meg? Ha nekem ilyet mondana a főnök, azonnal felmondanék. Ja, hogy ehhez tököt kéne növesztened...
Én úgy tudom, hogy azonos munkáért azonos bér jár egy cégen belül de nem teljesen értem a problémád, te már 5 éve is 161 ezer fölött kaptál és most az a bajod, hogy nem emeltek?
Ide a rozsdás bökőt, hogy te teljesen mást dolgozol mint azok akiknek emelik a bérét.
"Ha nekem ilyet mondana a főnök, azonnal felmondanék"
És mi lenne az azonnali felmondás indok? Micsoda? Ezt írnád le hogy indok" ilyet mondott a főnök"?
??
És aztán majd a bíróságon (ha a cég elvinné az ügyet) mivel védenéd magad? mert ezzel nehezen.
"Én úgy tudom, hogy azonos munkáért azonos bér jár egy cégen belül"
Ez hol milyen jogszabályban van leírva? Mutass már rá! idézd már be! Hadd olvassam!
#6: Emelték a fizetést, szóval a szerződés egyoldalúan módosult. Ha nem írtál alá új szerződést, akkor kiskapu, de azonnal felmondhatsz.
Amúgy meg van annyi pénzem félretéve, hogy ha ez nem jön be, akkor a ledolgozandó hónapom kitudom fizetni. Sőt, a szabadságot is úgy szoktam kivenni, hogyha felmondanék, akkor kitudnám venni, amíg ott vagyok még.
És milyen bíróságról beszélsz? :D Rád tojnának. Senki sem pazarolna rád bíróságot. Ismétlem: Tököt kéne növesztened.
": Emelték a fizetést, szóval a szerződés egyoldalúan módosult"
KINEK EMELTÉK??? Nekem nem. nekem a szerződés se módosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!