Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Home office miért van a cég...

Home office miért van a cég részéről kegyként beállítva mikor valójában én teszek szívességet nekik ezzel és nem ők nekem?

Figyelt kérdés

A cég (külsős céggel )kiszámoltatta neki mekkora megtakarítás a home office. Ezeken a napokon bizonyos irodák lezárva se fűtés se villany nincs, nem kell utazási támogatás se, céges menza sincs, temérdek működési és rezsiktg megtakarítás.

De mondja meg nekem valaki ha mindez így van, akkor miért kezelik kegyként a home office-t? Gyakran hallom hogy legyek hálás és köszönjem meg hogy adott napokra home-ba tesznek és nem kell bejönni.

De ha ezzel pénzt takarít meg a cég akkor miért én legyek hálás? Akkor legyen hálás épp a cég nekem, hogy hajlandó vagyok home-ban melózni és ezzel lehetővé teszem a megtakarítást.

Azért bocsi saját gép saját net saját áram otthon, a cég még spórol is, nekem meg pénzbe kerül-és még én legyek hálás ezért??

2020. márc. 6. 20:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül. Nekem az egyetlen szociális közegem a munkahely.

Ott vagyok egyedül emberek között sehol másutt. Rám az ajtót rám nem nyitja senki egyébként így nem olyan jó nekem a home.

Még jó hogy csak heti 1 nap ütemezetten. Ha több lenne ot is hagynám a helyet.

2020. márc. 7. 07:03
 12/16 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten hálás lennék, ha olyan helyen dolgozhatnék, ahol lehetőség van home officera, mivel a mostani munkahelyemet eléggé elzárkóznak tőle. Abszolút nem érdekelne, ha itthon valamivel több lenne a rezsi, én veled ellentétben hálás lennék a cégnek.

Sejtettem, hogy az esetedben valamiféle szociális probléma állhat a háttérben - azaz a munkán kívül nincsenek barátaid, emberek akikkel együtt lehetnél munka után, így számodra a munkahely az egyetlen pont ahol kiélheted szociális vágyaidat. Ezen mindenképp változtanod kéne, mivel a munkahely nem egy baráti közösség, hanem munkahely, ahová az ember dolgozni jár be. Nekem is vannak hasonló kollégáim, akik nem akarnak home office-t, mert akkor egyedül lennének egész nap, így legalább emberek között lehetnek. Na hát ők annyira nem is dolgoznak hatékonyan, hisz elpletykálják az időt, ugyanis náluk kicsit fejreállt a rend: amit normál esetben egy ember munka után csinál a csalájával, barátaival, azt ők a munkahelyükön igyekeznek pótolni.

2020. márc. 7. 15:24
 13/16 A kérdező kommentje:

" Na hát ők annyira nem is dolgoznak hatékonyan"

Nagy szerencse hogy az én munkámat nem te, nem én, és nem is a főnök ítéli meg. Van egy objektív külső értékelőrendszer ami pontoz, amíg hozom a pontszámot semmitől és senkitől nincs félnivalóm.

Igazából már volt erről szó de ez eléggé öngól a cégnek mert kirúgni sem olyan egyszerűt itt senkit hiszen amíg hozza valaki a pontot addig milyen indokkal rúgják ki?

Volt is már ebből probléma nem egyszer hogy főnöknek nem szimpi alakoktól alig lehetett megszabadulni (egyszerűen nem volt indok rá, az hogy a főnöknek rossz napja van az nem indok) és ezek mind mind közös megegyezések lettek, ahol is a cég komoly dellát tett le az asztalra csak hogy ezek az illetők "maguktól " menjenek.

2020. márc. 7. 15:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen érted a lényegét annak, amit írtam :) Én értem, hogy nálatok van egyfajta hatékonyság mérő rendszer, amiben ha hozod a pontot akkor jó vagy.

" Na hát ők annyira nem is dolgoznak hatékonyan"

Érts: Míg valaki 2-3 óra alatt a munkára koncentrálva elvégzi a napi feladatot, addig más a munka mellett szociális életét is élve - csacsogás, kávézgatás, ebédelgetés, stb. azt amit más 2-3 óra alatt elvégez ő 8 óra alatt tudja hozni. Értem, hogy nálatok ezt a részét nem nézik, de ahol bent kell ülni 8 órát akkor is ha te 3 óra alatt megvagy meg akkor is ha mellette elfecsegsz és munkaidő végére épp végzel valahogy akkor az annak aki ténylegesen hatékonyabban dolgozik (rövidebb idő alatt hozza az elvárt mennyiségű és minőségű munkát), na meg a munkán kívül vannak társas kapcsolatai, annak a home office sokkal ideálisabb megoldás.

Lehet, hogy otthon sem egyszerre oldja meg a pár órás napi feladatot, hanem ahogy valaki írta pl. várnia kell az utaláshoz szükséges kódra, így vannak üres fél órái, azonban ezidő alatt be tud rakni egy mosást, kiporszívózhat, esetleg kimehet a kutyájával játszani 10 percre vagy épp elkészítheti az esti vacsit ha átjönnek a szülők ebédelni, vagy csak szusszanhat egyet a kollégák folytonos jelenléte nélkül.

Tehát összességében annak, aki nem annyira szociális beállítottságú és vannak társas kapcsolatai a munkán kívül is annak ideális a home office, annak akinek az életben valamiért 0 kapcsolata van az embertársaival és csak a munkahelyen tud velük találkozni, annak elhiszem, hogy a munkahely maga a paradicsom. Viszont én a helyedben inkább elkezdenék valamiféle hobbit űzni, ahol tudsz emberekkel találkozni, így nem leszel teljesen a munkahelyedhez kötve és a home officet is értékelni fogod.

2020. márc. 7. 17:39
 15/16 A kérdező kommentje:

" Viszont én a helyedben inkább elkezdenék valamiféle hobbit űzni"

Van hobbim. egyedül űzöm és semmit se kívánok kevésbé mint hogy máshoz alkalmazkodjak mikor és mit és hova... egyedül!

2020. márc. 7. 18:21
 16/16 anonim válasza:
48%
Ebből a vitából az világosan látszik, hogy nem mindenkinek való a home office. Megtippelem: nagyon keveseknek működik hosszú távon.
2020. márc. 16. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!