Emberileg milyen az, ha valakit ki fognak rúgni, de ő úgy állítja be a többiek előtt mintha ő akarna elmenni?
Mit gondoltok egy ilyen alkalmazottról? A főnök szólt neki hogy úgy készüljön, a jövő tanévtől, szeptembertől már nem kívánják őt alkalmazni, felvesznek a helyére egy pályakezdőt mert az olcsóbb (bértábla).
És ahogy ezt megtudta, már kezdte is mondogatni a kollegáinak hogy ő úgy döntött (ő!!! hogy nem szakad le a plafon) hogy szeptembertől már nem kíván itt dolgozni mert messze is van (10 évig nem volt messze most nagy hirtelen messze lett) meg egyébként is nem elégedett a szakmai színvonallal.
Szóval azt próbálja elhinteni hogy ha elmegy, az az ő döntése lesz, miközben simán arról van szó hogy kirúgják egy fiatalabb kedvéért. És ennyi.
És mivel a kollegák nem tudják a hátteret így el is hiszik neki.
Mit gondoltok egy ilyen emberről?
Anno pszichológiából tanultam valamit erről, pszichés önvédő mechanizmus-hárítás, vagy projekció vagy valami hasonló volt.
Az lesz a vége előre megmondom , hogy még ő maga is elhiszi majd magának hogy voltaképp ő akart eljönni és nem kirúgták.
Szánalmas.
Jó, akkor megkérdezem itt, ha azt írod, nem válaszolsz privátra.
Ha egy beosztottam, aki jól dolgozik, a legjobb alkalmazottam, felmond, mert a barátnőjéhez költözne külföldre, de a felmondási idő közben meggondolja magát, mert a barátnője költözne ide, tartsam meg vagy adjam ki az útját?
Azt fogom tenni, amit írsz, szóval, ha valami plusz infóra szükséged lenne, szólj kérlek!
Mint azt a bizonyos macskát kivágni. Felmondott? Fel.
Meggondolta magát? Szar ügy. Ez nem óvoda. Felmondott az mindkét félre érvényes. Így járt.
Mehet.
Semmiféle indokkal nem maradhatna ha én lennék a főnök.
Amúgy köszönöm a segítséget! Tetszik, amiket írsz és tényleg igazad van abban, amit megfogalmaztál a kérdésed alatt, látszik, hogy egy értelmes és átlagon felüli intelligenciajú valaki vagy.
Szívesen olvasnék még tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!