Ismerősöm kerhet nekem igazolast az orvostol ha en epp nem tudok bemenni oda?
Persze.
A doki megvizsgálja ismerősode - és killítja nevedre az igazolást...
Biztos megállapít mindkettőtöknak valani nehezen gyógyítható bajt.
Eleve törvényileg nem is dolgozhatnál addig, míg keresőképessé nem nyílvánít az orvos. Vagyis amíg az orvosi igazolásodat be nem mutatod a felettesednek. Más dolog, hogy a legtöbb munkáltató ezt nem veszi figyelembe.
Hogyan old meg? Szépen elbattyogsz az orvoshoz te magad, és mára meg holnap kérsz táppénzes papírt vagy elmondod a felettesednek, hogy ment a hasad/fájt a fejed... nem tudtál dolgozni, szeretnél szabit kérni vasárnapra.
Azért írtam azt hogy úgy tudom. Nem mondtam hogy biztos így van. Amúgy igen, már tényleg nem lehet most utánanéztem. Csak azért hittem azt, mert az én munkahelyemen lehet abban az esetben ha betelefonálok (tehát nem úgy hogy egyszerűen nem szólok).
De vasárnap egyértelműen nincs orvos, tehát hétfőn kell menni. Az én dokim még beutalót se ír (úgy hogy a családtagom lehozza nekem) csak ha személyesen én megyek. Megmondod hogy ez meg az volt a bajod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!