A BKV-nál minek sztrájkolnak? Nem tudják, hogy veszteségesen működik a vállalat?
3#
Gondoltam, hogy te is benne vagy abban a 100%-ban
Kedves Kérdező!
"A BKV-nál minek sztrájkolnak?" A BKV-nál magasabb bér eléréséért sztrájkolnak.
"Nem tudják, hogy veszteségesen működik a vállalat?" Tudják. De ez nem tartozik rájuk, illetve nem is a sztrájkolók tehetnek róla. Nem a munkavállalók hoztak az egész vállalatot érintő gazd.-i döntéseket, hanem a menedzsment. A vállalat nyereségességétől függetlenül növekednek a munkavállalók megélhetési költségei.
"Az ügyfélszolgálaton 100%-ban értelmi fogyatékosok dolgoznak, nem érdemelnek többet." Ó, az állításod igazságtartalma valószínűtlen, valamint sértő is. A fizetés nem csupán "érdem" függvénye. A bérharc egy fontos munkavállalói eszköz a jobb megélhetés és anyagi megbecsülés érdekében.
"Még ha megemelik a buszvezetők bérét, arra még azt mondom, hogy oké." Én pedig azt mondom, hogy harcoljon mindenki -alkotmányos eszközökkel, és amit az Mt ad a munkavállalók kezébe- az érdekeiért.
Szerencsére a munkavállalói érdekképviselőknek nem veled kell tárgyalniuk, kedves Kérdező. A kompetenciáid igen alacsonyak. Sokat tettél a cégért, amikor kiléptél az állományból. Köszi.
Indul a pár évvel ezelőtti cicaharc, a sztrájk és az egyre emelkedő bérlet és jegyárakkal. Ez lett az ünnepi ajándékunk :(
Háttérben meg [link]
Szóval hogy minek a sztrájk? Magasabb fizetésért. Ebből magasabb tarifák lesznek, ebből több bliccelő, ebből meg még több veszteség.
6#
Szerinted a dolgozót érdekli, hogy mekkora adóssága van a bkv-nak? Őket csak az érdekli, hogy ne haljanak éhen a fizetésükből. Ha én is annyi pénzt kapnék csak, amiből nem lehetne megélni, akkor én is nagyobb fizetést követelnék és magasról tennék arra, hogy ez a cégnek mekkora terhet jelent. Ha megadják megadják, ha nem akkor megyek máshova, de a saját lólétemet nem áldoznám be egyetlen cégért, varosért, országért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!