Ha egy munkahely (vendéglátóipari egység) a hirdetésében a követelmények között azt írja, hogy "Ne legyen 9-től 5-ig mentalitás! ", akkor az azt jelenti, hogy rendszeresen lesznek utolsó pillanatban bejelentett túlóráztatások?
szerintem nem biztos hogy lesznek, de ki tudja, lehet, hogy akad,és akkor olyankor számítsatok rá, hogy azt a kajálásos vendéget is el kell látni
megvárni míg kifő az étele, kivinni neki, megvárni míg elmegy onnan, utána lehet mosogatni a dolgait. ha több fogás van, a leveses tányért már lehet mosni, amíg eszi a másodikat, de ha nagyobb tömeggel jön kajolni, akkor meg szívás, mert akkor főzhettek-mosogathattok még egy darabig, és lehet, hogy többféle kaját akarnak rendelni, szóval annak mind tűzhely, és mind megvárni amíg elkészül, ha nem is feltétlenül egy csoportban jön sok ember, hanem külön-külön mondjuk, vagy pl 5 nagyobb csapat.
AZ ALDI és LIDL is olyan munkahely, hogy aznap szólnak, hogy túlóráznod kell, de ezért sokkal magasabb a fizetés, mint pl. a TESCO-ban, ahol te magad írod be, hogy mikor fogsz dolgozni, hánytól hányig.
Valamit valamiért. Nyilván kisgyerekes anyukaként szóba sem jön, de egyedülállóként, ha az ember hiteleket törleszt, érdemes bevállalni a többlet munkát. Azt, hogy aznap szólnak, és ez a munkahely stílusa, jó ha előre közlik és tisztában vagy azzal, milyen feltételekkel írod alá a munkaszerződést. Egy ilyen hirdetésre jelentkezve én erre konkrétan rákérdeznék.
Kifejtem neked: Nem bolondok ezt az interjún közölni, ha azt akarják, hogy valaki ne csak 2-3 napig legyen a cégük munkatársa. Olyan munkaerőt keresnek, aki ezt tudja vállalni, legalábbis nagyon úgy néz ki.
Nyilván, ha valaki időre megy a gyerekért a bölcsibe, óvodába, iskolába, ő nem fogja tudni ezt vállalni. Ha nincs valakinek gyereke, annak is lehet időpontja orvoshoz, fogorvoshoz, fodrászhoz, bárhova, nem mindenki rugalmas, nem mindenki tudja ezeket megoldani mondjuk hétvégén.
Mindkét félnek az az érdeke, hogy meglegyen a kellő információcsere. Egyébként ez az állásinterjú célja és lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!