Ha egy munkahely (vendéglátóipari egység) a hirdetésében a követelmények között azt írja, hogy "Ne legyen 9-től 5-ig mentalitás! ", akkor az azt jelenti, hogy rendszeresen lesznek utolsó pillanatban bejelentett túlóráztatások?
Nem a te igényeidhez való a vendéglátás.
Keress másfajta munkát.
Miért ne jelentenék be? Több vendéglátó helyen dolgoztam, mindig be voltam jelentve. Szerintem ez csak az éjszakai szórakozóhelyeken jellemző. Bár ezt se tudom biztosan. Ilyenről tudok is, pohárszedegető volt egy ismerősöm. Zsebbe kapta a pénzt. 2 napot ment. E mellett vilt nappali 5 napos bejelentett munkája.
Visszatérve a kérdéshez én is dolgoztam ilyen helyen, de nekem nem volt más választásom akkor még, de mondjuk jól is jött a túlóra. Az volt hogy addig maradtunk minden nap amíg be nem fejeztük amit kellett. Most már nem mennék ilyen helyre csak akkor, ha én választhatom meg hogy mikor túlórázok, vagy ha előtte szólnak hogy bennt kell maradni. Egy gyorsétteremben ahol nappal váltás van ez tényleg furcsa.
8: Gondolom, hogy inkább az esti műszakot tűlóráztatják. De az szerintem logikus elvárás a részemről, hogy adjanak meg inkább egy maximum időpontot, és akkor az ember avval kalkulál, mégha többségében nem is kell addig maradni. Eddig egy helyen dolgoztam, ahol ezt felérték ésszel. Ott a délutános műszaknál éjjel 1 óra volt megadva végzési időpontnak. De ez csak a legkésőbbit jelentette, az esetek 60-70%-ában már 11-kor, vagy korábban végeztem, csak az extrém forgalmas napokon kellett éjfélig vagy egyig maradni. A lényeg, hogy mindig eggyel kalkuláltam, soha nem terveztem előre semmi esti programot munka utánra, és ez így okés is volt.
Másutt meg rendre az volt, hogy az utolsó pillanatban nyögték be, volt ahol össze is balhéztam a főnökkel, mert nem akartam a megadott éjféli befejezés helyett háromig maradni, végül ki is lettem rúgva, bár nem annyira bántam azt a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!