Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van ennyi ember, aki...

Miért van ennyi ember, aki két agysejttel és alkalmazkodási problémákkal hisztizik átlag feletti fizetésért?

Figyelt kérdés

Szellemi munkákról beszélek. Nekem személyes tapasztalatom, hogy ha egy kicsit önálló vagy és nem egy undok görény, mindig lesz munkád, ráadásul nem is akármilyen. A párom is és én is relatíve magasra jutottunk a ranglétrán, ma már a magyar átlagbér többszörösét keressük, pedig elmondhatom, csak kihasználjuk a munkaidőt. Nem szakadunk bele, csak 8 órában 7-et töltünk munkával. Eléggé alul kezdtük mindketten pedig, mégis hozta magát a helyzet. Voltam én is irodai asszisztens, portás, minden székben ücsörgős, számítógépes ismeretet alapszinten igénylő munkát ellátó ember. Diákként úgy éreztem, sosem lesz annyi tudásom, hogy 2-300 ezreket keressek, mindig felnéztem azokra, akik erre képesek és eljutottak odáig. Aztán ahogy bekerültem a munkahelyek vérkeringésébe, ez a lufi kipukkadt.

Talán 3 hónapja lehettem azon a helyen, tettem a dolgom, nem túl nagy alázattal, de normális viselkedéssel, mikor a főnököm félrehívott, hogy van egy pozíció a cégnél, amire ideálisnak tart és ha lenne kedvem náluk dolgozni teljes állásban, holnap beszélhetnénk erről. Látta, hogy érdeklődöm a terület iránt és unalomból sok dolgot ellestem a kollégáktól. Levert a víz, mikor megtudtam a leendő bérem összegét. 260 000 ft nettó. Nem sok, de azért magamból nem néztem volna ki ennyit. 2 évig dolgoztam ebben a pozícióban, nem szakadtam bele a munkába, emiatt is váltottam végül, unatkoztam igazából. Végül úgy éreztem, ideje más vizekre eveznem és új helyen szerencsét próbálni. Kezdtem unni a nyugalmat és ki akartam próbálni magam kicsit komolyabb dologban is, hátha találok valami szakmailag előrevetőbb pozit. Azt hittem, hogy az adott pályán csak részleges tapasztalattal majd alacsonyabb bérről kezdek, hiszen ott nem vagyok olyan hasznos, stb. 300-at ajánlottak elsőre, mindenféle plusz bónusszal és egyebekkel. Semmit nem tettem azért, hogy ennyi pénzt kapjak, legalábbis úgy éreztem. Hiszen egy kölyök is tud gombokat nyomogatni és kicsit gondolkodni, ráadásul szakirányú végzettség nélkül. Egyszerűen ki voltam készülve, hogy itt tartok a semmire fel. És a bér újabb két év alatt másfélszeresére nőtt. Jelenleg úgy érzem, hogy ha kicsit odatenném magam magamhoz képest relatíve keményen, simán kereshetnék több, mint félmilliót.

És így visszanézve nem értettem a körülöttem 150-200-as bérsávban síró embereket, hogy mi a bajuk. Nem szeretnék senkit lenézni, egyszerűen csak sokkolt, hogy ennyi pénzt az keres irodai munkakörben, aki szó szerint egy idióta. Egyszerűen nem tud helyesen írni, be sem tud normálisan állítani egy irodai szoftvert az adott munkára (ld. Word), mellé pedig olyan bunkó és önállótlan, hogy én is néhányuk helyett szégyelltem magam, fél órákat késik vagy annyival hamarabb lelép és otthagy "tartani a frontot". És mikor felvettek az első olyan pozimba, ahol számomra komoly összeget kaptam, pont egy olyan ember helyére érkeztem, akiről azt sem értem, hogy került oda. Nem, nem voltak kapcsolatai a cégnél, csak úgy odaette a fene. Lehet, hogy ez kívülről vicces, hogy én ennyire komolyan vettem a munkaszerződést és ezáltal korrekt voltam, de nekem meg az vicces, hogy egy olyan ember kapott 3 éven keresztül abban a poziban relatíve jó pénzeket, aki naponta talán 1 órát dolgozott, a többit elcigizte/youtubeozta/lógta, csomó feladatát másra nyomta, egy létrára nem volt képes felállni, mert "az nem az ő feladata, hogy megnézze a routert a feje fölött", ment az eliteskedés, a flegmázás a semmire. És azóta is csomó ilyen (bocs) élősködőt látok, fiatalokat és időseket egyaránt a cégeknél, akik a két szép szemükre kapnak 2-300-as nettókat és nem értik, hogy miért csak ennyit. Dehát igénytelen, szar emberek, könyörgöm, akik el sem gondolkodnak egy kritikán, hanem a főnök a g***i egyből és mindent csak összecseszni tudnak, amit más megold IQ-ból! Én ezt nem értem... Nehéz megértenem, hogy miért tart életben néhány rendszer ilyen embereket, mitöbb, hogy kapnak ezek egyáltalán papírt. Van azóta diplomám, de azért vittem abból a tudásból elég sokat magammal... Ezek meg szakit hívnak, hogy állítsa be a margó méretét és entereket nyomogatnak oldaltörés helyett. És ha megjegyzed nekik, akkor te vagy a sggfej. Úgy, hogy azzal vették fel őket, hogy tudnak egy Office-ot használni. Édes istenem...

2020. febr. 6. 10:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%
En ertem, mit akartal kihozni, szerintem a hivatástudat és annak hiányáról beszélsz, csakhat a pénzt nem kellett volna ide keverni értjük anélkül is a problemádat... a válaszokon meg ne csodálkozz, pontosan azok a semmirekellők válaszolgatnak itt munkaidőben 99%-ban, akikről beszélsz.
2020. febr. 6. 12:14
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

A probléma az, hogy senki nem tökéletes és ez előbb-utóbb valahol megmutatkozik a munkájában. Csak hogy szemléltessem, én tudok helyesen írni, hivatalos szöveget fogalmazni, van némi érzékem úgy általában a joghoz, anyanyelvi szintű az angolom is (legalábbis írásban, szóban csak két whiskey után :D). Vágom nem csak az irodai szoftvereket, hanem bármilyen alap rendszergazdai feladatot képes vagyok magamtól elvégezni. Önálló vagyok, ha valamit valami csoda folytán mégsem tudok, azonnal meg szoktam keresni a választ google segítségével, gyakorlatilag soha nem kell segítséget kérnem. Pillanatok alatt betanulok bármilyen feladatot, mert kiemelkedően magas az IQ-m és a problémamegoldó képességem - nem én találtam ki -, jó a kézügyességem, mindig pontos vagyok és maximalista. Csak a munkámra koncentrálok, arra, hogy tökéletes legyen, néha annyira rá tudok fixálódni, hogy enni is elfelejtek. Jól hangzik, ugye?

Nos, akkor ne hagyjuk ki az árnyoldalakat sem. A legapróbb hétköznapi gondot is túlagyalom, nagyon hamar felgyülemlik bennem a stressz, így baromi rosszul viselem. Gyakorlatilag mindent az intelligenciára tett fel nálam a természet, az EQ-m nulla, így nem vagyok jó csapatjátékos, a kollégákat általában messze elkerülöm, mert megőrjít a drámázás, meg az, ha zavarnak a munkámban. A legutóbbi irodát azért hagytam ott, mert egy férfikolléga rám akaszkodott és folyton pofázott, miközben csináltam volna a dolgomat. Képtelenség volt lelőni, én azt NEM BÍROM ELVISELNI. Kedvesnek látszom és türelmes vagyok, de olyan, mintha valami robot lennék, semmi érzékem az emberi érzelmekhez. Nekem úgy általában nincsenek is úgy igazán, nem is tudom másokon értelmezni, hamar kiakasztok bárkit, mert nem veszem észre, ha megbántom valamivel. Főleg chaten szokott előfordulni, ha összeakadok egy drámázós, sértődékeny emberrel, hogy míg én az egyik oldalon teljesen higgadtan osztom az észérveimet, a másik oldalon a delikvens már ordít vagy bőg kínjában. Nem veszem észre. Nekem minden logikus és ennyi. Elismerem, ha nincs igazam - életemben kb. ötször kellett összesen -, de ha biztos vagyok magamban, órákig képes vagyok bármiben vitázni. Sosem fogyok ki az érvekből. Nagyon tuti, mi? Gondolom, csak ilyen kollégákra vágysz.

Várom az állásajánlatokat :D

2020. febr. 6. 12:28
 13/19 anonim ***** válasza:
21%

12, mi egyformák vagyunk...

Persze a helyesírást leszámítva.

2020. febr. 6. 12:30
 14/19 anonim ***** válasza:
21%

# 11/

Simi-simi, jó kutya :D

2020. febr. 6. 12:49
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

"Miért van ennyi ember, aki két agysejttel és alkalmazkodási problémákkal hisztizik átlag feletti fizetésért?"

Mert a balkánon élünk, de a nyugatot látjuk, ezért nyugatiak az igényeink.

"Nekem személyes tapasztalatom, hogy ha egy kicsit önálló vagy és nem egy undok görény, mindig lesz munkád, ráadásul nem is akármilyen."

Akkor már csak fel kéne ébredni és nem csak a saját tapasztalatodból kiindulni, hanem észrevenni, hogy rajtad kívül több millióan élnek az országban.

Egyrészt, önmagában ez nem igaz. Ezzel a szinttel valóban lesz munkád, de szakmunkás minimál közeli. Főleg, ha olyan régióban lakik az ember. Azt meg könnyű mondani, hogy költözzön arrébb, de az albérletárak elszálltak. A nyelvtanuláshoz meg nem elég egy kis önállóság, ha valakinek szenvedve megy a nyelv...

A többi dolog meg mese habbal. Szerinted úgy néz ki a világ, hogy mindenkit random felhív egy főnök, hogy "hé, haver, gyeremáide, kapsz kéccáhatvanat nettóba"? Hát, nem...

Persze, én is ismerek ilyen embereket. Szeretik hangoztatni, hogy a semmiből jöttek, mennyi mindent megtettek és hasonlók... Miközben ott volt az eleve gazdag családi háttér, az ezzel kiépített kapcsolatok és hasonlók. Meg van pár ismerősöm, aki szimplán csak felfelé nyalt és mindenki utálja őket. (A szöveged alapján kicsit nálad is ezt érzem. De, bizonyára tévedek...)

2020. febr. 6. 13:11
 16/19 anonim ***** válasza:
29%
Egyetértek kedves utolsó!
2020. febr. 6. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:
77%

,,aki szimplán csak felfelé nyalt és mindenki utálja őket. "

Persze,mert itt a balknánon ez a divi,dögöljön meg a szomszéd tehene is,nyaljanak ők is és előre fognak jutni.

Ma muszáj egy jó pozícióért akár felfele nyalni is.

2020. febr. 6. 15:30
 18/19 anonim ***** válasza:
15%
Nyomorult félmilliótól vagy elszállva öcsi? Amúgy a magyar átlagbér kb nettó 250 ezer, tehát, hogy keresed az átlagbér többszörösét ha most nem keresel félmilliót sem?
2020. febr. 6. 19:21
 19/19 anonim válasza:
Mindenkor oruljetek es halaadassal tarjatok fel kivansagaitok...en orulok annak hogy vegre kiderult hogy a tanulgatas meghozza eredmenyet ti is inkabb orulnetek hogy az elet ilyen kegyes a fortuna ratok mosolygott...most mar adozhattok es tozsdezhettek tietek az a fele kiralysag...😆😉😂😎👲👍
2020. márc. 2. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!