Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miert nem irjak ki a munkahird...

Miert nem irjak ki a munkahirdetesek ala/melle, hogy mennyi a kereseti lehetoseg?

Figyelt kérdés

Adott egy operator...alatta kiemelt kereseti lehetoset. Na most nyilvan senkinek nem ez az alom meloja, es csak a penzert megy. Nem jobb ugy jelentketni hogy mennyi? Nyilvan eltero kereseti lehetoseg gyerek stb stb.. egy alap orabert lehetne irni..

Vagy az olyan munkahelyek ahol te adod meg kitoltesnel, hogy mennyi az elvarasod?? Adott ceg bardi pl..nos nyilvan a lenyeg szamara, hogy minnel kevesebb legyen a kiadasa. Miert en adjak meg egy penz osszeget, es ezert ne vegyenek fel ha tullovok a celon? Pl beallitok 200-210e ft ot de ott a lereseti lehetpseg 140eft. Elmennek annyiert is, de miert nem lehet igy hirdetni?😀😀 budos eletbe nem fogom megerteni. Valaki eltudja magyarazni a miertjet?

2020. febr. 5. 06:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem butasagot irtam. A legtöbb helyen nem fix a fizetes. Az egy rugalmas valtozo. Es sokösszetevös. Mast fizetnek betanitandonak ugyanabban a munkakörben es mas összeget hozzaertönek stb.

A fizetes az alku targya a legtöbb helyen

2020. febr. 5. 09:44
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert itt Magyarországon az van, hogy meginterjúztatják a jelölteket, aztán kiválasztják azt a 2-3 embert, akit úgy ítélnek meg, hogy jó lenne ebbe a munkakörbe. És aztán azt választják ki a 2-3 ember közül, aki a legkevesebb bérért vállalja.

Igen, magyar sajátosság. Külföldön az adott állásra úgy pályázol, hogy ott a bér is, és tudod, hogy mire pályázol. Itthon meg még utána kezdődik az alku, hogy ki vállalja kevesebbért (persze ez így kimondva nincs a pályázók felé, de ez a lényeg.

2020. febr. 5. 09:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én ezt egyszer egy HR-es barátnőmtől megkérdeztem. Ő azt mondta, hogy egyszer, egyetlen egyszer csináltak olyat, hogy a pályázatba beírták a bér összegét is. Azt mondta, hogy kb 25%-a jelentkezett annak a létszámnak, ami máskor szokott. És köztük kb. 80% gyenge volt és használhatatlan. (Nyilván szar volt a bér.)
2020. febr. 5. 10:01
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdeklődni priviben tudod :D

Egyébként szimplán annyi h nem akarják beleirni a hirdetésbe h bejelentett minimálbér+boriték.

2020. febr. 5. 10:18
 15/21 A kérdező kommentje:
13as. Ezt a logikat nezve, a jelentkezot (akik telefonalnak) letszama szerintem lenyegtelen. Hisz a bert igy is ugy is megtudjak, es akkor nem fogja oket erdekelni. A keves oraberert jelentkezoket meg gondolom valoban erdekelte is a munka.
2020. febr. 5. 10:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

15-ös.

Szerintem is így van. Nyilván eleve aki annyiért nem ment volna el, az nem is jelentkezett.

2020. febr. 5. 10:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

En azert nem ertem ezt, mert miert Jo az HR-nak negyszer annyi emberrel foglalkozni? Ha bwirjak a bert, akkor csak az jelentkezik, aki igy is erdekel.

A masik Meg amikor nem irjak a munkavegzes helyet.

Az Meg, hogy a ber nem fix, akkor csak irja, hogy alaporaber ennui, muszakpotlekok stb, atlag ennyi.

Nem vesztegetnem az idomet, es ok se.

2020. febr. 5. 10:53
 18/21 A kérdező kommentje:
Na az meg a masik. Ilyen olyan szazalek muszakpotlek. De nem mindegy, hogy 900 ft vagy 1500ft nak a 10-20%a😃😃 szoval szerintem erre igazan johetne ki egy torveny. Mert nem jo ez igy. Szerintem felrevezeto es idorablo az egesz.
2020. febr. 5. 11:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert mi balkáni ország vagyunk. Vegyük az én városom: Megyeszékhely, nem a keleti régióban. Vegyük a gyárakat, azon belül a fémmegmunkálást. Van pár cég. Mind ismerik egymást, van köztük egy bizonyos kapcsolat. Plusza polgármesterrel van egy szervezetük. Így a béreket viszonylag látják egymás közt, lent tudják tartani és nem tud híre menni annak, hogy az egyik helyen esetleg mennyivel több a fizu. Mindegyikük nyer: Olcsón kapnak munkaerőt.

Plusz hirdetésben reklámozhatják magukat jól hangzó közhelyekkel, minthogy "kiemelkedő bérezés". Ha ez nem lenne, egy csomó helyre senki sem tévedne be. Hozzánk évente jön pár ember a jól hangzó hirdetés miatt, de amikor szóba kerül a fizetés, le is lépnek.

2020. febr. 5. 13:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Neked miért ilyen nehéz megadni a bérigényed?

Ha 200-at szeretnél, akkor 140-nel nem leszel elégedett, első perctől keresgélni fogsz jobbat.

Találj ki egy bérigényt ami reális a képességedhez és elégedett lennél vele. Én így csináltam.

2020. febr. 6. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!