Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Belemennétek abba ha az...

Belemennétek abba ha az állásotokkal zsarolnak hogy átjelentenek minimálba és zsebbe kapjátok a többit? Ugyanannyit kaptok végső soron mint eddig

Figyelt kérdés

Belemennétek ebbe ha az állás a tét? Eddig kaptam nettó 170-et, ezután is ennyit kapok majd, de eddig ezt fehéren full bejelentve kaptam ezután minimálra leszek jelentve és a többit zsebbe kapom. A vége ugyanúgy 170.

Ha nem megyek bele elküldenek.

Belemennétek?

2020. jan. 25. 09:56
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
75%

Na megint egy olyan kérdés, amire a kérdező csak vele egyező választ vár... :-DDD

Lebetegedsz, baleset ér - és majd kapod a nevetséges táppénzt heteken/hónapokon át. Mert ugye arra nem fog járni a zsebes pénz...

2020. jan. 25. 12:41
 22/47 A kérdező kommentje:

"Lebetegedsz, baleset ér - és majd kapod a nevetséges táppénzt heteken/hónapokon át"

Szerinted ha én lebetegedek hónapokra nem vág ki a főnök a francba? Ne legyünk már naivak.

Ha hónapokra beteg lennék semmit se kapnák mert kirúgnának és akkor nincs még TP se.

2020. jan. 25. 12:43
 23/47 anonim ***** válasza:
60%

Neked ennyire nincs fogalmad a munkajog alapjairól sem?????

Nem rúghat ki a betegséged miatt, amíg vissza nem mész kereső állományba! Azaz: kötelező fizetnie a betegszabadság ráeső részét - a többit (a valós táppénzt) meg - asszem 30 nap után - a TB fizeti neked.

Olyan nincs, hogy lebetegedsz, és emiatt másnap kirúg!

2020. jan. 25. 14:20
 24/47 A kérdező kommentje:

"Olyan nincs, hogy lebetegedsz, és emiatt másnap kirúg!"

JOGSZERŰEN olyan nincs. És nem jogszerűen?

Úgy meg van.

Van biztonsági őr a családban ott az dívik ha valaki akár 1 napot is betegség miatt nem jön többet nem is kell.

Ott se jogszerű és ki érdekel.

nem a munkajogról kell itt pofázni hanem a rögvalóságról.

2020. jan. 25. 14:22
 25/47 anonim ***** válasza:

Ha az általad idézett vészmadarak jóslása eljön és nem lesz nyugdíj (Megsúgom: lesz nyugdíj!), akkor az idős emberek miből élnének? Ezt egy társadalom sem kockáztathatja.

Látom, amit a 21. válaszoló már megírt előttem (pedig én akartam elsőként megírni) csak azt fogadod el válasznak, hogy belemennék. Legyen meg a szent akaratod, Neked írom: BELEMENNÉK. Másoknak írom: NEM MENNÉK BELE! Előttem sokan megindokolták.

Vajon mit vinnétek haza, ha a főnök nem fizet, viszont felvesz egy portást, aki átnézi még a ridikülödet is, mielőtt elhagyod a munkahelyed kapuját?

Egyik válaszoló tanácsát üzenem Neked én is: Most fogadd el, de igyekezz minél előbb máshová elhelyezkedni.

2020. jan. 25. 14:27
 26/47 A kérdező kommentje:

", ha a főnök nem fizet, viszont felvesz egy portást, aki átnézi még a ridikülödet is, mielőtt elhagyod a munkahelyed kapuját?"

Nyugodtan belenézhet a táskába mert NYÍLTAN NEM TÁSKÁBAN senki előtt se titkolva vittem haza eddig is amit vittem!

Naiv vagy. Nem titkolom én! Nyáron lógott nekem a főnök pénzzel na flex hazavisz és mondtam majd ha lesz pénz visszahozom. Nem titkoltam nem csempésztem. Nyíltan.

És mit történt? Még aznap lett pénz!

Portás? Ne röhögtess! És mit tesz a portás? semmit. Fizikai erőszakkal veszi majd el? Állok elébe.

De nem vesz a főnök fel portás és miért garantált hogy nem? Mert annak BÉRT IS KÉNE ADNI. Ezért 100% hogy nem vesz fel.

2020. jan. 25. 14:34
 27/47 A kérdező kommentje:

" és nem lesz nyugdíj (Megsúgom: lesz nyugdíj!), akkor az idős emberek miből élnének? Ezt egy társadalom sem kockáztathatja.“

D-Korea Vietnam és egyéb országok ahol nincs állami nyugdíj... na ott miből élnek az idősek ? Na ? mert az államtól egy fillért se kapnak nincs állami nyugdíj.

Ott mi lesz velük?

a) család majd eltartja ha van család

b) saját megtakarítás ha van

c) egyik sincs: éhen hal / öngyilkos lesz

nem kell elhinni. Ott a net meg kell nézni.

Mi az akadálya hogy mindez itt Európában is eljöjjön? Semmi.

2020. jan. 25. 14:39
 28/47 anonim válasza:
60%

A nyugdíj részéhez ne tudok hozzászólni de azt jelzem hogy 40 éves múltam 1000 helyem volt már és soha sehol se voltam annyira jelentve amennyit kaptam. Mindenhol a zsebbe fizetős mókát játszották. Rég letettem arról hogy olyan helyet találok ahol nem így van.

Ja és 170-et se kerestem soha örömmel mennék oda ahol ennyit adnak.

2020. jan. 25. 15:06
 29/47 anonim ***** válasza:

Te örömed, Te bánatod, Te életed.

Gyüge főnökötök lehet, akivel így lehet packázni. Vajon, miért nincs pénz a fizetésre, és akkor miért van, amikor szeme előtt viszitek haza a gépét? Mi lenne, ha ilyen tolvajló napon fajront előtt kihívná a civil ruhás rendőrséget, aki a kapun kívül 50-100 méterrel leállítaná a kocsidat és megkérdezné, miféle gép van a csomagtartódban? Nem ismerem a körülményeiteket, ezért csak feltételes módban teszek fel változatokat, de van több is.

2020. jan. 25. 15:09
 30/47 A kérdező kommentje:

"Vajon, miért nincs pénz a fizetésre,“

De vajon miből feltételezed hogy nincs pénze a fizetésre? Arra nem gondolsz hogy van csak nem adja oda azért mert egy utolsó szar csaló alak de amikor már nyakán a kés akkor mégis kipakol? Mondjuk ez a forgatókönyv fel se merül?

Miért az hogy van hogy X józsi tartozik a villanyszámlával nem fizet szarik rá hiába tud a tartozásról erre jön a papír hogy vagy fizet vagy kikapcsolják az áramot erre azonnal fizet ?

Nem tehette volna ezt meg előtte is? De. Csak szart rá. De amikor a nyakán a kés már fizet.

És miért van ez így? MErt egy jelleme semmi utolsó szar alak. Pont mint a főnököm.

"napon fajront előtt kihívná a civil ruhás rendőrséget, „

Megteheti, csak nehogy mi meg a navot meg az OMMF-et értesítsük erről arról. Erre írtam ki bukna nagyobbat? Ő. Én mit bukhatok? Az állást. Ő meg akár az egész céget.

2020. jan. 25. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!