Belemennétek abba ha az állásotokkal zsarolnak hogy átjelentenek minimálba és zsebbe kapjátok a többit? Ugyanannyit kaptok végső soron mint eddig
Belemennétek ebbe ha az állás a tét? Eddig kaptam nettó 170-et, ezután is ennyit kapok majd, de eddig ezt fehéren full bejelentve kaptam ezután minimálra leszek jelentve és a többit zsebbe kapom. A vége ugyanúgy 170.
Ha nem megyek bele elküldenek.
Belemennétek?
Na megint egy olyan kérdés, amire a kérdező csak vele egyező választ vár... :-DDD
Lebetegedsz, baleset ér - és majd kapod a nevetséges táppénzt heteken/hónapokon át. Mert ugye arra nem fog járni a zsebes pénz...
"Lebetegedsz, baleset ér - és majd kapod a nevetséges táppénzt heteken/hónapokon át"
Szerinted ha én lebetegedek hónapokra nem vág ki a főnök a francba? Ne legyünk már naivak.
Ha hónapokra beteg lennék semmit se kapnák mert kirúgnának és akkor nincs még TP se.
Neked ennyire nincs fogalmad a munkajog alapjairól sem?????
Nem rúghat ki a betegséged miatt, amíg vissza nem mész kereső állományba! Azaz: kötelező fizetnie a betegszabadság ráeső részét - a többit (a valós táppénzt) meg - asszem 30 nap után - a TB fizeti neked.
Olyan nincs, hogy lebetegedsz, és emiatt másnap kirúg!
"Olyan nincs, hogy lebetegedsz, és emiatt másnap kirúg!"
JOGSZERŰEN olyan nincs. És nem jogszerűen?
Úgy meg van.
Van biztonsági őr a családban ott az dívik ha valaki akár 1 napot is betegség miatt nem jön többet nem is kell.
Ott se jogszerű és ki érdekel.
nem a munkajogról kell itt pofázni hanem a rögvalóságról.
Ha az általad idézett vészmadarak jóslása eljön és nem lesz nyugdíj (Megsúgom: lesz nyugdíj!), akkor az idős emberek miből élnének? Ezt egy társadalom sem kockáztathatja.
Látom, amit a 21. válaszoló már megírt előttem (pedig én akartam elsőként megírni) csak azt fogadod el válasznak, hogy belemennék. Legyen meg a szent akaratod, Neked írom: BELEMENNÉK. Másoknak írom: NEM MENNÉK BELE! Előttem sokan megindokolták.
Vajon mit vinnétek haza, ha a főnök nem fizet, viszont felvesz egy portást, aki átnézi még a ridikülödet is, mielőtt elhagyod a munkahelyed kapuját?
Egyik válaszoló tanácsát üzenem Neked én is: Most fogadd el, de igyekezz minél előbb máshová elhelyezkedni.
", ha a főnök nem fizet, viszont felvesz egy portást, aki átnézi még a ridikülödet is, mielőtt elhagyod a munkahelyed kapuját?"
Nyugodtan belenézhet a táskába mert NYÍLTAN NEM TÁSKÁBAN senki előtt se titkolva vittem haza eddig is amit vittem!
Naiv vagy. Nem titkolom én! Nyáron lógott nekem a főnök pénzzel na flex hazavisz és mondtam majd ha lesz pénz visszahozom. Nem titkoltam nem csempésztem. Nyíltan.
És mit történt? Még aznap lett pénz!
Portás? Ne röhögtess! És mit tesz a portás? semmit. Fizikai erőszakkal veszi majd el? Állok elébe.
De nem vesz a főnök fel portás és miért garantált hogy nem? Mert annak BÉRT IS KÉNE ADNI. Ezért 100% hogy nem vesz fel.
" és nem lesz nyugdíj (Megsúgom: lesz nyugdíj!), akkor az idős emberek miből élnének? Ezt egy társadalom sem kockáztathatja.“
D-Korea Vietnam és egyéb országok ahol nincs állami nyugdíj... na ott miből élnek az idősek ? Na ? mert az államtól egy fillért se kapnak nincs állami nyugdíj.
Ott mi lesz velük?
a) család majd eltartja ha van család
b) saját megtakarítás ha van
c) egyik sincs: éhen hal / öngyilkos lesz
nem kell elhinni. Ott a net meg kell nézni.
Mi az akadálya hogy mindez itt Európában is eljöjjön? Semmi.
A nyugdíj részéhez ne tudok hozzászólni de azt jelzem hogy 40 éves múltam 1000 helyem volt már és soha sehol se voltam annyira jelentve amennyit kaptam. Mindenhol a zsebbe fizetős mókát játszották. Rég letettem arról hogy olyan helyet találok ahol nem így van.
Ja és 170-et se kerestem soha örömmel mennék oda ahol ennyit adnak.
Te örömed, Te bánatod, Te életed.
Gyüge főnökötök lehet, akivel így lehet packázni. Vajon, miért nincs pénz a fizetésre, és akkor miért van, amikor szeme előtt viszitek haza a gépét? Mi lenne, ha ilyen tolvajló napon fajront előtt kihívná a civil ruhás rendőrséget, aki a kapun kívül 50-100 méterrel leállítaná a kocsidat és megkérdezné, miféle gép van a csomagtartódban? Nem ismerem a körülményeiteket, ezért csak feltételes módban teszek fel változatokat, de van több is.
"Vajon, miért nincs pénz a fizetésre,“
De vajon miből feltételezed hogy nincs pénze a fizetésre? Arra nem gondolsz hogy van csak nem adja oda azért mert egy utolsó szar csaló alak de amikor már nyakán a kés akkor mégis kipakol? Mondjuk ez a forgatókönyv fel se merül?
Miért az hogy van hogy X józsi tartozik a villanyszámlával nem fizet szarik rá hiába tud a tartozásról erre jön a papír hogy vagy fizet vagy kikapcsolják az áramot erre azonnal fizet ?
Nem tehette volna ezt meg előtte is? De. Csak szart rá. De amikor a nyakán a kés már fizet.
És miért van ez így? MErt egy jelleme semmi utolsó szar alak. Pont mint a főnököm.
"napon fajront előtt kihívná a civil ruhás rendőrséget, „
Megteheti, csak nehogy mi meg a navot meg az OMMF-et értesítsük erről arról. Erre írtam ki bukna nagyobbat? Ő. Én mit bukhatok? Az állást. Ő meg akár az egész céget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!