Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Belemennétek abba ha az...

Belemennétek abba ha az állásotokkal zsarolnak hogy átjelentenek minimálba és zsebbe kapjátok a többit? Ugyanannyit kaptok végső soron mint eddig

Figyelt kérdés

Belemennétek ebbe ha az állás a tét? Eddig kaptam nettó 170-et, ezután is ennyit kapok majd, de eddig ezt fehéren full bejelentve kaptam ezután minimálra leszek jelentve és a többit zsebbe kapom. A vége ugyanúgy 170.

Ha nem megyek bele elküldenek.

Belemennétek?

2020. jan. 25. 09:56
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

"Jelentsd fel a piklákba"

Ennek milyen pozitív hozadéka lenne rám nézve? Miért jó nekem ha feljelentem? Attól több lesz a bukszámban?

2020. jan. 25. 10:48
 12/47 anonim ***** válasza:
81%

Ha nincs másik munkahely láthatáron akkor belemennék, de rögtön elkezdenék állást keresni és dobbantanék.

A zsebbe fizetéssel rengeteg probléma van. Azon kívül, hogy adót csalsz/csaltok (te és a főnököd) és a nyugdíjad nem ketyeg, még bármikor megszívathat a főnököd. Ugyanis papíron neki elég neked a minimálbért kifizetnie, te meg a kialkudott zsebbevalót nem kapod meg és ez ellen semmit se tehetsz.

2020. jan. 25. 10:52
 13/47 A kérdező kommentje:

" gondolod abból te jössz ki jól ha elkezded a simlis munkaadódat meglopni, meg zsarolni"

nem egy és nem két példa volt már rá (én is meg mások is) akik elmaradt pénzek kifizetését úgy kényszerítették ki hogy a fél műhelyt hazavitték.

És mindig meg is lett az eredménye. Van akivel csak így lehet tárgyalni mert csak ebből ért.

Mi ebben a hihetetlen? Egy ipari fúró 200.000 ft újonnan. Tartoznak neked 50-nel hazaviszel egy 4x annyit érő fúrót hidd el még aznap megkapod a pénzed.

Mondom: nem 1 és nem 2 példa volt már erre.

És persze a főnök ilyenkor mélyen kussol mert ha borul a bili akko annyi szar fröccsenne szé hogy az neki se lenne jó, sőt főleg neki nem lenne jó, mert én mit bukok ha kijön a NAV az állásomat, de ő az egész vállalkozását akár.

" te meg a kialkudott zsebbevalót nem kapod meg és ez ellen semmit se tehetsz.“

Óóóóó dehogynem! Ld eddig leírtak.

2020. jan. 25. 10:55
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

"Te komolyan azt hiszed hogy 30-40 év múlva mikor én nyugdíjas leszek még lesz nyugdíj??"

Ezelött 30 évvel ugyanez a szöveg ment mindenhol, hogy mire azok, akik akkor voltak aktív dolgozók, nyugdíjba mennének, addigra nem is lesz ilyen.

A nyugdíj még megvan, csak egy csomó ostoba nem kap jóformán semmit, mert "zsebbe" dolgoztak, hogy ne kelljen fizetni adíg meg járulékokat.

Szóval erre hivatkozni még ma is ostobaság, és ilyen "okos" megoldásokba belemenni csak annak érdemes, akinek nem számít, hogy mennyi pénze lesz idös korában, illetve mennyit kap most.

Mert azt azért remélem, tudod, hogy a fönök attól kezdve csak a minimálbért köteles fizetni, a többit akkor kapod csak, ha van kedve kifizetni.

És minimálbéres helyröl sokkal kevesebb esélyed van átmenni normális helyre, mert vagy olyannak könyvelnek el, hogy nem akarsz/tudsz rendesen dolgozni, vagy olyannak, aki annyira ostoba, hogy belement ilyen alkuba.

2020. jan. 25. 10:59
 15/47 anonim ***** válasza:
82%

" Egy ipari fúró 200.000 ft újonnan. Tartoznak neked 50-nel hazaviszel egy 4x annyit érő fúrót hidd el még aznap megkapod a pénzed."

Vagy, ha a fönök okosabb, mint te, a rendörség jön hozzád megkeresni a fúrót és utána bizonygathatod, hogy nem loptad el!

De amilyen hülye vagy, hihába beszél neked mindenki, majd rájöszz, ha átver a fönök!

2020. jan. 25. 11:01
 16/47 A kérdező kommentje:

" a többit akkor kapod csak, ha van kedve kifizetni.“

Semmi gond, nem fizet ki egy szerszámgép felkap kivisz és eladom. Azzal 3x annyit keresek mint amivel tartozik.

Meg aztán ha nem fizet ki és én másnap nem megyek be ki szív nagyobbat? Kis cég halom megrendeléssel minden munkakörre 1 ember ha én nem megyek be ki végzi el a melómat? Mert új embert felvehet de nem máról holnapra. Márpedig a megrendelő nem vár.

Szóval az hogy nem fizet ki az nem létezhet mert akkor vagy hazaviszem a fél műhelyt vagy másnap nem megyek be.

"És minimálbéres helyröl sokkal kevesebb esélyed van átmenni normális helyre“

ÉS egy új hely mégis honnan a p***ből tudná hogy én minimálos voltam? Látja a bérpapírt a bankszámlát vagy mégis honnan tudná? Áruld már el!

(tőlem tudhatná meg de tőlem nem fogja)

2020. jan. 25. 11:03
 17/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem csak a nyugdíj miatt dolgozok jelenleg, de miért kéne úgy élnem/gondolkodnom huszonévesen, hogy úgysem élem meg a nyugdíjat? Úgyhogy teljesen egyetértek a 14-es válaszolóval.

Nekem szempont, hogy normális összeggel legyek bejelentve, ne zsebbe kapjam a fizut, mert mi van ha nem neked lesz igazad és kb nulla nyugdíjból kell élnem?

Még mindig nem írtad, honnan szeded hogy összeomlik a rendszer? Ilyen területen dolgozol, vagy gazdasági végzettséged van?

Illetve neked mi a motivációd a munkára? Mert havi 170-ért nem hiszem, hogy annyira hiperszuper helyen lehetsz.

Ne haragudj, hogy nekem az motiváció, hogy gyűjtögessek, akár a jövőre vagy, akár nyugdíjas koromra..

Nagyon buta lehetsz, beszólogatás helyett, gondolkodj! Szép napot!

2020. jan. 25. 11:46
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Netto 170ért még lopkodni és fenyegetőzni is kell? Én már rég otthagytam volna a helyet.
2020. jan. 25. 12:10
 19/47 A kérdező kommentje:

"Még mindig nem írtad, honnan szeded hogy összeomlik a rendszer? "

Mondjuk nem ezt pofázza kb mindenki még gazd szakemberek közgazdászok is? Itthon és külföldön?

Gugli

Közeleg a magyar nyugdíjrendszer összeomlása

[link]

A magyar nyugdíjrendszer: múlt, jelen, jövő – Mi lesz veled nyugdíj?

[link]

LESZ NEKÜNK EGYÁLTALÁN NYUGDÍJUNK? – MIRE SZÁMÍTHATUNK, ÉS MIT TEHETÜNK MAGUNKÉRT?

[link]

Nyugdíjrendszer: Még talán 20 év, és utána összeomlás?

[link]

Kiszámolták: ekkor fog összeomlani a magyar nyugdíjrendszer

[link]

FOLYTASSAM?

Vagy magad is tudsz keresni a neten?

2020. jan. 25. 12:10
 20/47 A kérdező kommentje:

"Netto 170ért még lopkodni és fenyegetőzni is kell?"

Így van. És ez a nettó 170 is csak jan 1től ennyi tavaly 15tel karcsúbb volt.

2020. jan. 25. 12:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!