Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van aki keres, de nem talál...

Van aki keres, de nem talál munkát? Esetleg több éve munkanélküli?

Figyelt kérdés

2020. jan. 24. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Szépségszalonom van. A jelenleg dolgozó fodrászaim átlagosan 250-350 kozott visznek haza havonta úgy hogy havi 15 napnál nem dolgoznak többet! Ha mégis 16 napot jönnek akkor azt is kifizetem! De ha kicsit utana jarnal a dolgoknak akkor rajonnel hogy a kis vallalkozasok (kevesebb mint 10 foglalkoztatott) vannak a legobban megszoritva.... a havi ceggel kapcsolatos kiadasom meghaladja az egy milliot.... ha mindenkit bejelentenek 8 oraban (6ban vannak) akkor kb be is zarhatnek mert azzal csak a kiadasom none a bevetelem nem.... de igazatok van, lehet az azt amit zsebbe kapnak inkabb az allamnak kene fizetnem ezentul.... oszinten kivanom hogy ha nem talalsz munkat indits vallalkozast minimum 3 alkalmazottal es utana beszelgethetunk...
2020. jan. 24. 21:51
 12/20 anonim ***** válasza:
64%
Érdekesek a válaszok mert 90%-ban nem a kérdésre válaszolnak. A kérdés: "Van aki keres, de nem talál munkát? Esetleg több éve munkanélküli?" A válaszok nagyrészt arról szólnak hogy kit mikor mennyi pénzzel vernek át a munkahelyen vagy nem jelentik be vagy nem fizetik a túlórát stb. A mi környékünkön (Heves-Szolnok megye) bármikor bárkinek van lehetősége dolgozni sőt hatalmas munkaerő kereslet van, hogy milyen munka, hány műszakban és mennyi pénzért az más dolog. De nem ez volt a kérdés.
2020. jan. 24. 22:25
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

mindenkit bejelentenek 8 oraban (6ban vannak) akkor kb be is zarhatnek mert azzal csak a kiadasom none a bevetelem nem..”

Ezzel csak az a baj, hogy ez nem korrekt, ha esetleg átvernek, akkor hiába megy ilyen helyzetben az ember bárhová, ha nincs benne valami a szerződésben, a kutyát nem érdekli, hogy szóban mi volt a megállapodás. Lehet, hogy ez sokaknak megfelel, de sokaknak nem. Azzal, hogy vállalkozást indítottál, vállaltál mindent, ami ezzel jár, szóval fölöslegesen panaszkodsz, másrészt nem tartozik a kérdéshez, úgyhogy felőlem jöhetsz itt az “indíts te is egy vállalkozást” szöveggel. Sokaknak van, nem te vagy az egyetlen elhiheted. Harmadrészt pedig, amiatt, hogy neked (vagy bárkinek) milyen egyéni problémád van a vállalkozással kapcsolatos ügyekkel, nem a leendő munkavállalónak kellene bármiféle hátrányt szenvednie.

2020. jan. 24. 22:45
 14/20 anonim ***** válasza:
73%
Hát még nekem is lett munkám nagy nehezen. Ez már nagy szó. Nem csak a gyárakban kell gondolkodni.
2020. jan. 24. 23:00
 15/20 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

Én keresek kb. két hónapja és találok is, csak nem vettek fel :D

Szerencsére van munkahelyem, de szeretnék innen elmenni. Igaz, nem bármire jelentkezek, hanem egy specifikus pozícióra, szóval ha lejjebb adnám az igényeimet, akkor biztos könynebb lenne.

2020. jan. 25. 06:31
 16/20 anonim ***** válasza:
91%

Én már két éve álláskereső vagyok annak ellenére, hogy van munkám.

A két év munkakeresés alatt az a tapasztalatom, hogy azok a cégek, amelyek már a hirdetésükben a bérigény megadását kérik, még interjúra sem hívnak be. Ezektől a cégektől kivétel nélkül elutasítást kaptam.

Nem vagyok elszállva magamtól, bérigénynek versenyképes- és a cég adottságaihoz mért intervallumot adtam meg.

Általában azok a cégek, amelyeknél meg kell adnia a jelentkezőnek a bérigényt, nem a minőségre hajtanak. Ezek a cégek háromhavonta, félévenként újra meghirdetik ugyanazt az állást. Nekem feltűnik, mert minden allashirdetést elolvasok a pultostól a mérnökig.

2020. jan. 25. 07:34
 17/20 anonim ***** válasza:
73%

🙋

Nő vagyok, óvodás gyerekkel, akit délutánonként még ide-oda kell hurcolásznom (tényleg muszáj, nem "divatból"). Nem én lehettem a kérdés célcsoportja, de érdemes látni ezt a réteget is. Mi nem tudunk elvállalni akármilyen munkát a gyereklogisztika miatt 😔

2 éve keresek munkát. Beadom a jelentkezésem, többnyire fölöslegesen. 2 helyről hívtak interjúra. Az egyikre el tudtam menni, de hiába, mert mondták, hogy nekik húzósabb időszakban korábbra is bemenő, tovább is maradó kolléga kell. A másik által felajánlott 2 nap múlva időpontot nem tudtam megoldani, mert hová tegyem az akkor épp beteg gyereket...

Egy férfi bármikor könnyen talál munkát, főleg ha nem ragaszkodik a végzettségének megfelelő pozícióhoz. Egy nő már nem. Ha gyereke is van, akkor eláshatja magát kb.

2020. jan. 25. 08:41
 18/20 anonim ***** válasza:
79%
Azzal mikor fognak már kezdeni valamit, hogy sok cég előre tudja már, hogy kit fog alkalmazni, és sok reménykedő munkanélkülit feleslegesen hívogatnak be interjúkra, mert a munkáltató már előre tudja, hogy úgyse az álláskeresőt fogja felvenni? Nem volt még olyan kormány, törvény, amelyik kezdeni akart volna ezzel valamit.
2020. jan. 25. 09:58
 19/20 anonim ***** válasza:
82%
Szegeden OKJ-s informatika végzettségem van már 120.000 ft -é a fél karomat odaadnám. mindenhova diplomás kell sajnos vagy 2-3 év tapasztalat :D
2020. jan. 27. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Fél éve mint a bolond küldözgetem az önéletrajzokat, motivációs leveleket elég kitartóan diplomával a kezemben. De érzem hogy nem sokáig fogom bírni ezt épp ésszel. :(
2020. febr. 10. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!