Kinek van igaza, pénz vagy kényelem?
Bruttó 800 ezer körül keresek, én úgy gondolom, hogy ez egy jó fizetés, kényelmesen meg is élek belőle, tudok is félretenni. Nagyon szeretem a kollégáim, a munkahelyem és a munkámat is.
Mostanában viszont több álláslehetőséggel is megkerestek, 1.2 milliós bért kínálva (ez ugye 50%-al több mint a jelenlegi). Sok pénz tudom, de nem akarok váltani, jól érzem magam ott, ahol vagyok.
Szüleim, párom és a barátaim viszont folyton nyűstölnek, hogy ez mennyi pénz, ez évi 3 millió Ft plusz pénz lenne, meg hogy mi lesz így, ha majd gyereket akarunk, mennyi plusz pénz lenne ez stb.
Nem tudom mit tegyek.
Adjam fel a jelenlegi korrekt és nagyon szeretett munkahelyem, azért hogy a leendő családom/gyermekem jobb körülmények között élhessen? Ha nem teszem, akkor önző vagyok? Vagy hülye?
Jelenlegi helyemen évi 5-10%-os fizetésemelés van, ennek többet nem lehet kiharcolni, ezzel meg ki lehet számolni mikor jutok el a +50%-ig.
Én annak a híve vagyok, hogy az döntsön a munkahelyről, aki ott fog dolgozni.
Mindenkinek nagy a szája, amikor más élete felett kell dönteni. Te neked kellene minden nap ott dolgozni, nem nekik. Ergo te dönts, ne hagyd, hogy befolyasoljanak.
Szerintem maradj, aztán később ha érzed, hogy a több pénz fontosabb lenne, akkor még mindig valthatsz.
Gondolom elég piacképes tudasod van, ergo 5 év múlva is válthatsz, ha akarsz.
Megkérdezhetem, hogy mit dolgozol? Nem irigysegbol, hanem érdekel mivel lehet ilyen sokat keresni. Sajnos én rosszul választottam szakmát anno. 🙄
Szerintem sem add fel ezt a helyet. Ha úgy érzed, hogy neked elég ez a pénz, jó akörnyezet, jól érzed magad (!) akkor ne add fel.
Rengeteg ember szenved amiatt, hogy sz*r a munkahelyi légkör. Ismerőseim között is van olyan, aki nagyon jól keres, de nagyon sokat is nyel ezért. Teljesne alá van rendelve, a kollégák mindenkit kibeszélnek, jópofiznak. A főnök kegyetlenül rosszindulatú és kétszínű. Jól keres, de tervez váltani, mert idegileg nem bírja.
Ha neked ez jó, mert szeretnek, jófejek, jó a főnök, jó a munka és tényleg minden jó, akkor nem biztos, hogy megéri váltani.
Persze, csábító az a pénz, mert tényleg jóval több, mint a mostani, de nem biztos, hogy meg is éri. Főleg, ha te bőven megélsz abból, ami most van.
Nekem fontosabb, hogy szeressem is a munkahelyem, a munkámat.
Biztos van olyan eset, amikor érdemes váltani. De szerintem a te fizetésed így is jó, nem létszükséglet, hogy másik helyet keress.
A szüleid és a párod meg eléggé anyagiasak. Te vagy a fejőstehenük? Dolgozzanak ők többet és keressenek többet, ha ennyire fontos nekik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!