Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hova mennétek inkább, szobalán...

Hova mennétek inkább, szobalánynak, vagy gyári munkásnak külföldön, ha muszáj?

Figyelt kérdés
2020. jan. 15. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Szobalány
2020. jan. 15. 09:45
 2/14 anonim ***** válasza:
9%
RoomGirl xD najo tudom h nem így van angolul
2020. jan. 15. 09:54
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Attól függ, hogy hol és mennyi a fizetés, mert nyilván a pénz miatt mennék.

Ha egyforma, akkor szobalánynak mennék.

A szomszédasszonyom lánya is szállodában szobalány és rengeteg minden minőségi cuccot otthagynak a vendégek.

Nem ottfelejtik, hanem otthagyják, mert nem visznek haza megkezdett sampont, italt, stb. De hagytak ott már cipőt, ruhát, mert másra kellett a hely a táskában.

Az értékeket (pl. ékszer) amit ottfelejtenek, azt nyilván le kell adni, de egy pulóvert senki nem keres külföldről.

Sokszor jattot is hagynak ott.

2020. jan. 15. 10:01
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
szobalány. húgom is az mellékállásban Dániában. kemény munka, de gyárban nem dolgoznék.
2020. jan. 15. 10:04
 5/14 anonim ***** válasza:
84%

3-as vagyok

...és a másik, ami döntő lenne, hogy a szállodákban, talán a panziókban is, jó eséllyel lehet valamiféle személyzeti helyiségben aludni is, tehát nem kell albérletet keresni és 20km-ről bejárni. Sokszor az étkezés is megoldott.

2020. jan. 15. 10:05
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket! Ami még a döntéshez tartozik: mindkét hely 30 km a lakóhelytől, tehát mindenképpen bejárni kell. A gyárban lehet kérni állandó éjszakát is.
2020. jan. 15. 10:08
 7/14 anonim ***** válasza:
38%

Én nem mennék gyárba, mert alkalmatlan vagyok rá.

Mondjuk szobalánynak is az voltam, mert 2 hét után kirúgtak :D Főleg a túlsúlyom és a lustaságom volt az oka, nem bírom a fizikai munkát.

Amúgy nem lett volna rossz Ausztriában, bár elég kemény volt a meló.

2020. jan. 15. 11:06
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Szobalany, nem vagy allandoan szem elott,

Delelotti muszak, nem annyira agysejt rombolo es

nem kell masokkal egyutt dolgozni.

2020. jan. 15. 12:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szobalánynak wc-t is kell takarítani. Nagyobb szállodákban nem ritka az 70-90 szoba/műszak. Úgy kell elképzelni reggel 9-kor távozik 70 vendég, és délután 2-kor érkezik újabb 90 vendég. A szobalányok általában párban dolgoznak (4 szobalány / szintenként.

Külföldön sem lehet jobb, a wc-t biztos nem a német, osztrák, svájci leányzó fogja sikálni. Majd a vendégmunkás megcsinálja. A vendégek távozáskor nem mindig hagynak pénzt a párák alatt. A HK vezető elkéri a recepcióstól a távozó vendégek listáját, a lista alapján meg szépen begyűjti a pénzt.

Inkább a gyári munka, korrektebb, nyugisabb.

2020. jan. 21. 12:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriába dolgozom szobalányként, de szerencsére már nem sokáig. Kihajtják a belem, és az enyém az összes gané munka.. úgy érzem megváltás lenne a gyári meló
2020. okt. 2. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!