Hova mennétek inkább, szobalánynak, vagy gyári munkásnak külföldön, ha muszáj?
Attól függ, hogy hol és mennyi a fizetés, mert nyilván a pénz miatt mennék.
Ha egyforma, akkor szobalánynak mennék.
A szomszédasszonyom lánya is szállodában szobalány és rengeteg minden minőségi cuccot otthagynak a vendégek.
Nem ottfelejtik, hanem otthagyják, mert nem visznek haza megkezdett sampont, italt, stb. De hagytak ott már cipőt, ruhát, mert másra kellett a hely a táskában.
Az értékeket (pl. ékszer) amit ottfelejtenek, azt nyilván le kell adni, de egy pulóvert senki nem keres külföldről.
Sokszor jattot is hagynak ott.
3-as vagyok
...és a másik, ami döntő lenne, hogy a szállodákban, talán a panziókban is, jó eséllyel lehet valamiféle személyzeti helyiségben aludni is, tehát nem kell albérletet keresni és 20km-ről bejárni. Sokszor az étkezés is megoldott.
Én nem mennék gyárba, mert alkalmatlan vagyok rá.
Mondjuk szobalánynak is az voltam, mert 2 hét után kirúgtak :D Főleg a túlsúlyom és a lustaságom volt az oka, nem bírom a fizikai munkát.
Amúgy nem lett volna rossz Ausztriában, bár elég kemény volt a meló.
Szobalany, nem vagy allandoan szem elott,
Delelotti muszak, nem annyira agysejt rombolo es
nem kell masokkal egyutt dolgozni.
Szobalánynak wc-t is kell takarítani. Nagyobb szállodákban nem ritka az 70-90 szoba/műszak. Úgy kell elképzelni reggel 9-kor távozik 70 vendég, és délután 2-kor érkezik újabb 90 vendég. A szobalányok általában párban dolgoznak (4 szobalány / szintenként.
Külföldön sem lehet jobb, a wc-t biztos nem a német, osztrák, svájci leányzó fogja sikálni. Majd a vendégmunkás megcsinálja. A vendégek távozáskor nem mindig hagynak pénzt a párák alatt. A HK vezető elkéri a recepcióstól a távozó vendégek listáját, a lista alapján meg szépen begyűjti a pénzt.
Inkább a gyári munka, korrektebb, nyugisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!