Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem engedték el a...

Miért nem engedték el a férjemet a munkahelyéről amikor szültem? Miért ilyen bunkók?

Figyelt kérdés
Nem szokott hiányozni sem csak nagyon ritkán mikor tényleg beteg. Mi ezt megbeszéltük a férjemmel hogy mindenképp ott lesz mellettem nem hagy egyedül, tudja mennyire féltem. És nem engedték el hiába mondta ezt el ott a főnökének.,nem engedte el ő meg le lépett. Szerintetek mit kellett volna csinálnia?
2020. jan. 14. 21:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%
És ha emiatt kirúgják a férjet, akkor is ennyire pozitívnak tartja mindenki a témát? Ugyanis ha valaki engedély nélkül, söt kifejezetten az engedély megtagadása ellenére elhagyja a munkahelyét, azt azonnali hatállyal el lehet bocsátani!
2020. jan. 15. 13:48
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Pontosan. És? Legalább azonnal megszabadul ettől a munkahelytől, ahol Főnökci azt hiszi, hogy mindenkinek ő a legfontosabb ember a világon, és a munkácskahh fontosabb, mint a gyermeke születése.

Én is azt tettem volna, amit a férj, és örülnék, ha ez után még nem nekem kell elintéznem a felmondást, meg még ledolgozni x időt, stb., hanem megkönnyítik a dolgom.

2020. jan. 15. 14:00
 13/19 A kérdező kommentje:
#9- Sokkal hamarabb született a baba mint kellett volna. Munkahelyén amúgy már szólt de nem vették akkor sem figyelembe
2020. jan. 15. 14:19
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
11, igen, ilyen helyen egyszerűen nem szabad dolgozni, van ezer más munkahely.
2020. jan. 15. 15:31
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

A gond az, ha nem talál másik munkahelyet, mert azért nem annyira egyszerü bárhol azonnal új és jó helyet találni!

Ha meg nincs munkahely, akkor nincs pénz, és ott állnak egy gyerekkel pénz nélkül!

2020. jan. 15. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is le léptem volna. A férjed nagyon helyesen cselekedett. A gyermek születése egyszer történik meg. Munkahelyből lehet több is. Ez miatt igazolatlant ír a főnök, + osztja az észt, akkor most azonnal ide az összes kilépőpapírt!
2020. jan. 15. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
82%
Az itt kommentelők közül, akik a munkahely "pártján" állnak: végig gondoltátok a szituációt? Hogy éppen a gyermeked születéséről maradnál le? És a női válaszolók pedig két vajúdás között még meg is nyugtatnák férjüket telefonon, hogy jól, van nem baj ha nem vagy itt?? Vagy csak azért hadakoztok, mert nehogymár másnak legyen igaza?
2020. jan. 15. 23:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én vezetőként két oldalról látom ezt. Egyrészt van egy munkaidő beosztás, ahol munkapárok dolgoznak. Egy emberrel semmire nem megyek, nem végezhet egyedül munkát, az aznapi beosztások megvannak, a feladatmennyiség adott. Nyilván ilyen kaliberű eseménynél egyértelmű, hogy elengedem az illetőt, de az teljes átszervezéssel jár, esetleg valakit be kell hívni szabiról, vagy is nem egyszerű. Valahol érthető, ha a vezető a könnyebb utat választja és inkább azt mondja nem... még ha ez emberileg elítélendő is. Valljuk be, ki dolgozna ilyen helyen szívesen?

És akkor vezetőként a másik oldalt is látom és megértem. Aki egy ilyen helyzetben beint a főnökének és azt mondja sz*rik bele az egészbe. Őszintén szólva én is ezt tenném. Szemrebbenés nélkül és emelt fővel vállalnám a következményeit, mert emberségből nem én bukok meg.

Hozzáteszem létjogosultsága sincs egy embert úgy a munkahelyén tartani, hogy egy normális vezető pontosan tudja, hogy az ég világon semmire nem fog menni a beosztottjával, hiszen agyban úgy is a szülőszobában lesz.

2020. jan. 15. 23:18
 19/19 anonim ***** válasza:
88%

Vezető beosztásban dolgoztam és ha bekövetkezett valami malőr, hogy valaki valamiért nem tudott bejönni, vagy el kellett mennie, akkor beálltam én a helyére!...ha már egyéb megoldás nem volt.

Meg sem tudom számolni, hogy hányszor húztam le dupla műszakot emiatt!

De ehhez tudnia kell egy vezetőnek minden munkafázist, sőt jobban tudnia, elvileg ettől vezető!

Nem attól vezető valaki, hogy átveszi a vastagabb borítékot, hanem attól, hogy az ilyen problémákat is megoldja.

2020. jan. 16. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!