Miért nem engedték el a férjemet a munkahelyéről amikor szültem? Miért ilyen bunkók?
Pontosan. És? Legalább azonnal megszabadul ettől a munkahelytől, ahol Főnökci azt hiszi, hogy mindenkinek ő a legfontosabb ember a világon, és a munkácskahh fontosabb, mint a gyermeke születése.
Én is azt tettem volna, amit a férj, és örülnék, ha ez után még nem nekem kell elintéznem a felmondást, meg még ledolgozni x időt, stb., hanem megkönnyítik a dolgom.
A gond az, ha nem talál másik munkahelyet, mert azért nem annyira egyszerü bárhol azonnal új és jó helyet találni!
Ha meg nincs munkahely, akkor nincs pénz, és ott állnak egy gyerekkel pénz nélkül!
Én vezetőként két oldalról látom ezt. Egyrészt van egy munkaidő beosztás, ahol munkapárok dolgoznak. Egy emberrel semmire nem megyek, nem végezhet egyedül munkát, az aznapi beosztások megvannak, a feladatmennyiség adott. Nyilván ilyen kaliberű eseménynél egyértelmű, hogy elengedem az illetőt, de az teljes átszervezéssel jár, esetleg valakit be kell hívni szabiról, vagy is nem egyszerű. Valahol érthető, ha a vezető a könnyebb utat választja és inkább azt mondja nem... még ha ez emberileg elítélendő is. Valljuk be, ki dolgozna ilyen helyen szívesen?
És akkor vezetőként a másik oldalt is látom és megértem. Aki egy ilyen helyzetben beint a főnökének és azt mondja sz*rik bele az egészbe. Őszintén szólva én is ezt tenném. Szemrebbenés nélkül és emelt fővel vállalnám a következményeit, mert emberségből nem én bukok meg.
Hozzáteszem létjogosultsága sincs egy embert úgy a munkahelyén tartani, hogy egy normális vezető pontosan tudja, hogy az ég világon semmire nem fog menni a beosztottjával, hiszen agyban úgy is a szülőszobában lesz.
Vezető beosztásban dolgoztam és ha bekövetkezett valami malőr, hogy valaki valamiért nem tudott bejönni, vagy el kellett mennie, akkor beálltam én a helyére!...ha már egyéb megoldás nem volt.
Meg sem tudom számolni, hogy hányszor húztam le dupla műszakot emiatt!
De ehhez tudnia kell egy vezetőnek minden munkafázist, sőt jobban tudnia, elvileg ettől vezető!
Nem attól vezető valaki, hogy átveszi a vastagabb borítékot, hanem attól, hogy az ilyen problémákat is megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!