Hogyan döntsem el mivel szeretnèk foglalkozni az életembe? 19/f
19 éves fiú vagyok,és teljesen tanácstalak vagyok nagyon sürget az idő.. :/ de nem tudom mit szeretnék dolgozni.
Ami biztos : -Sikeres akarok lenni,karriert épiteni
- A motivációm nagyon meg van,hogy dolgozzak,de egyszerűen nem tudom,hogy mit,leginkább valamilyen irodai/szellemi munkák érdekelnének és olyan,amibe nem fontos a matek,mert abból nem vagyok toppos.
A legjobban a töri,földrajz érdekel,viszont tudom,hogy ilyen téren nagyon nehéz elhelyezkedni.
Mit tanácsoltok,hogy döntsem el végre mi az ,amit életem vègèig akarok csinálni?
-
Nagyon kevesen tudják eldönteni ilyen idős korukban mivel szeretnének foglalkozni életük végéig.
Én azt mondom nézegesd a képzéseket, olvasgass utánuk melyikhez mi kell, melyik mivel tud foglalkozni a valóságban és mi érdekel. Aztán bökj rá valamire, ami neked tetszik és csináld meg, kezdj el dolgozni benne.
Szerintem nem az a legfontosabb, hogy most mit tanulsz és miben kezded el az életedet. Nincs olyan hogy rossz döntés. Kivétel, ha nagyon belenyúlsz valami élhetetlen szakmába. Ha idő közben azt érzed, hogy nem ez a te utad, bármikor korrigálhatsz. Képezheted magad, tanulhatsz újra, élhetsz az álmaidnak. Majd kialakul.
Bennem ez évek alatt alakult ki.
Szerettem "bütykölgetni", a számítógépeket gyerekként is. Jelenleg másodéves villamosmérnök hallgató vagyok... :)
Kb tisztul nekem, hogy milyen területen szeretnék elhelyezkedni, ha van bennem szufla BSC befejezése után, elkezdem az MSC-t.
Hasonló koromban én sem tudtam.
Jött a nagy ötlet, hogy kihagyok évet egyetem előtt és dolgozok.
Azóta tartós munkanélküli lettem, leépültem, és mérlegelem, hogy kinyírom magam.
Szal kapd össze magad, öcsi. Sorsdöntő évek a 18-19-20.
- Cél nélkül nincsen motiváció, ha lenne olyanod, akkor konkrét dologra törekednél.
- Az, hogy semmi sem érdekel, elég rossz előrejelzés a jövőre nézve. Ez rosszabb esetben vezethet oda, hogy mikor elkezdesz tanulni egy szakmát, és a 8 tantárgy közül a fele nem tetszik, kiszállsz, és belekezdesz egy másikba, aztán ismétlődhet ez a végtelenségig.
- Lehet, hogy nem is tudod, milyen szakmák léteznek.
- Miféle irodai munkára gondoltál? Láthatóan gyenge az íráskészséged, valami mást kellene keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!