Mit gondolsz, alkalmas lennél vezetői poszt betöltésére?
Nyilvánvalóan ostoba kérdés, mert ki ne szeretne vezető lenni? De mindenki alkalmas rá? Aki úgy gondolja, hogy a jövőbeli tervei között szerepel az, hogy vezető legyen, az rendelkezik azon képességekkel, rátermettséggel, tudással, hogy ilyen posztot betölthessen?
Értelemszerűen nem járművezetőkre gondoltam a kérdésben.
Én pl nem szeretnék vezető lenni. Lehet, hogy ez gáz itt gyakorin, de ez az igazsàg. Túl nagy a felelősség,illetve nem tudnék hatàrozott lenni az alkalmazottokkal, nem szeretem a konfliktust, nem szeretem megmondani kinek mit csináljon. Szerencsére jó munkahelyem van, megkapom a feladatokat, magamnak osztom be a munkàt. Egyetemen mondtàk mindig nekünk hogy mi vezetők leszünk, azért tanulunk stb... Viszont tényleg volt olyan tárgyunk ott is, ahol azt tanultuk milyen képességekre van szükség egy jó vezetőnek.
25N
Idővel lehet lennék olyan lelkiállapotú ember.
Hamar pánikolok és látszik de hidegebb fejű leszek. Megprobálok fejleszteni magamon is mert sokat számít.
Lehetek felelősség teljes v előre dolgozó de még tuhatok több dolgot párhuzamosan intézni. Ha nem török össze instant kudarcokkor vagy pánikolok be ha jön a fostenger addig tök 8 mit teszrk mert a környezetemre ráviszem az idegeskedést ez pedig nem egy főnökies tulajdonság. Majd idővel lehet alkalmas leszek sok munka az
23/N
Én nem lennék alkalmas, mert nem szeretek konfrontálódni, mindenkivel a jó kapcsolatra törekszem. Ez egy vezetőnél nem megy.
Fel kell vállalni a konfliktusokat is a beosztottakkal és a többi vezetővel is, még ha az időlegesen presztízsveszteséggel is jár. Ha jó a döntés és a beosztottak látják, hogy előre viszi a melót és a csapatot, ezt be kell vállalni. Na, nekem ez nem ment, pedig úgy nem lehet vezetni, hogy mindig mindenkinek csakis jó legyen.
Nagyon jókat írtatok, azért aki válaszolt az komolyan vette. Vigyük másik irányba is a kérdést. Többen írtátok, de a kérdésben is benne volt, hogy bizonyos képességekkel rendelkeznie kell a vezetőnek. Hogy ez a vezető jó vagy nem, az most nem lényeges, mert erre nincs egységes definíció, csak az, hogy alkalmas-e annak.
Ezek a képességek szerintetek tanulhatóak, vagy nem, csak fejleszthetőek, ha valakiben megvannak?
Én sem lennék alkalmas, mert más hiányosságokon kívül nincsenek megfelelő empatikus készségeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!