Mennyi törvényt kell tudnia egy biztiőrnek?
mostani munkámmal nem vagyok megelégedve és szeretnék valami lazábbat, ezért gondoltam a biztonsági őr szakmára.
mennyit kell tanulni egy őrnek? mikre kell odafigyelni?
lehetőleg őrök válaszát várom
Na ne röhögtessetek már ki!
Én rendesen tanultam az őrvizsgára. De felesleges volt, mert minden kérdésre lediktálták a választ. Nem agysebészek vannak ott, a nagy többség épp hogy tud írni-olvasni.
2 fő kategória van a "biztiőr" szakmában.
1. Telephely őrzés
2. Áruház/bolt őrzés
Az elöbbihez lényegében semmit nem kell tudni, sokszor még engedély se kell. DE a fizu is olyan (550-850Ft/óra)
Az áruház őrzés már más. Én pl 1100Ft/óráért dolgozok, és itt kell tudni sok mindent. A képzésen kevés törvényre tanítanak meg, de azokra nagyon. A gyakorlatban ezek kevesek. Én rendőrnek tanultam, és rengeteg szituációban sokat segít, hogy túlképzett vagyok a többiekhez képest. Az én munkám pl minden csak nem laza.
Folyamatos pörgés és stressz 12 órában.
Vásárlóként csak annyit látsz, hogy a biztonsági őr abban a 20-30 percben amíg ott vagy nem csinál semmit csak áll vagy sétál. Na, ez sok helyen nem feltétlen így van.
törvényt tudni?
nem jó ha tudod, mert akkor azt is tudod, hogy törvénytelen amit csinálsz
pl megbízott cég által alkalmazott vagyonőrnek nincs joga táskát autót szúrópróba szerűen megnézni, csak ha alapos! gyanú van bűncselekményre, vagy szabálysértésre, sem szondáztatni
ismerősöm mondta, hogy lényegében a biztonsági őr nem tehet semmit csak felszólíthat. ő azt mondta, hogy nem volt még szituáció, amiben ellent mondtak volna neki és nem is tudja mit kell olyankor csinálni..
mit tesztek akkor, ha valaki nem engedelmeskedik? hogy jártok el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!