Egy munkáltató hogy meri felülírni a törvényt szabadság ügyében?
A jogszabály szerint teljes foglalkoztatottság esetén pótszabadságból + az életkor előrehaladtával plusz napokból + gyermek után járó plusz napokból áll.
Alapszabi 20 nap, 39. életévtől 27 nap, 2 gyermek után 4 mnap.
Vagyis 40 évesen 2 gyerekkel 29 nap illet meg egy nappal se több se kevesebb.
Ennyi is van a szerződésemben.
A főnök meg közli: 20 napot kapsz nem többet. Ennyi. Nem tetszik, elmész.
És érezzem magam kitüntetve hogy a 20 napból 10-et egyben vehetek ki mert más munkatársak még ezt se mondhatják el.
És legalább kifizeti a többit?
Szerinted kifizeti?
Vagy viccelődsz?
dehogy fizeti.
A hiányzó napok persze ott vannak a szabadságos íven mintha kivettem volna velem meg aláíratják hogy ki is vettem.
És én aláírom? Hogyne írnám. Ha nem írom, pakolhatok is.
Milyen kis naív vagy.
Férjem és én több mint 10 éve dolgozunk vendéglátásban, sok mindent csak most tudtam meg, hogy törvényileg hogy működik, amikor gyed alatt tb ügyintéző tanfolyamot végeztem...
Szabi nincs =cserélhetsz. Táppénz nincs= nem lehetsz beteg. Túlóra nincs=az benne van a megállapodott fizuban. Bejelentés: 8 óra min.bér, többi zsebbe, munkaruhát magadnak biztosítod saját pénzből, soroljam még?
És hány meg hány olyan munkakör van, ahol tojnak a törvényekre!!! Valóban vagy elmész munkaügyi bíróságra, és keresel másik munkahelyet, vagy elfogadod ezt.
Magyarország, én így szeretlek!
Mint egy másik kérdésben is leírtam:
Képezzd magad, válts jobb helyre és amikor már biztos helyed van, akkor ha gondolod jelentsd fel az elöző munkahelyed.
Ez a kapitalizmus.
nem vagyok ám biztos benne hogy ez kapitalizmus. Egy nyugati országban (vagyis nem itt...) is kapitalizmus van mégse merne egy cég ilyet megtenni (és még mit mer, ez még semmi....) mert a vezetője az életben nem jönne ki a börtönből ha mindazt megtenné amit itthon zéró következménnyel 10ből 9 cég megtesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!