Hány évesen vagyok elkésve, hogy lépéseket tegyek az álommunkám irányába?
Próbáltam általánosságban kérdezni, mert gondoltam, így több választ kapok.
De igaz, hogy ha kifejtem, akkor meg jobbakat.
Egy 21 éves lány vagyok, és kettő, egymástól teljesen különböző álommunkám van, egy nagyon lányos, és egy nagyon fiús. De bármelyiket nagyon szívesen csinálnám, dönteni sem tudok a kettő között, szóval szerintem mindkettőhöz meg szeretném szerezni a papírokat, és ki szeretném próbálni őket.
Az egyik a kamionsofőr. Jelenleg a B kategóriát csinálom, tehát ha úgy vesszük, már elkezdtem tenni érte, csak még nagyon nagyon az elején tartok.
A másik a sminkes és maszkmester. A 3 alapképzés (2 "normál" sminkes, 1 maszkmesteri) mindenféle továbbképzés nélkül összesen 3 millió ft.
lehet, hogy hülyeség, hogy azt gondolom, hogy 21 évesen el vagyok késve, de inkább azzal van bajom, amiatt stresszelek, hogy tudom, hogy egy darabig nem fogok tudni belekezdeni ezekbe. Nem keresek valami jól a munkahelyemen, jelenelg minden pénzemet a jogsira költöm. Biztos, hogy nem tudnám párhuzamosan csinálni a jogsikat és a sminkes tanfolyamokat. De még csak külön se, mert nagyon drágák. Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás, ha évekig félreraknék pénzt, és addig itt tengődnék, vagy ha vennék fel hitelt.Mert más megoldás nem igazán van.
Mivel a sminkelés drágább, ezért a kamionsofőrrel kéne kezdeni, azt viszonylag jól megfizetik, nyilván keresett is. Ha ahhoz megvan a jogsi, akkor később azzal a melóval gyűjtögethetsz a sminkelésre.
A kettőt egyszerre ebben a szituban tényleg nem lehet hitel nélkül, de még bőven van időd, nem vagy megkésve, elkezded a kamiont, mert az a biztos alap, majd ha még mindig érdekel a sminkelés, akkor majd azt is.
Nem vagy elkesve, tekintve, hogy kb 65 éves korodig dolgozni fogsz, vagy tovább.
Szerintem ne vegyél fel hitelt, inkább próbálj több munkahelyet keresni, plusz műszakokat bevállalni.
Ha a B megvan, akkor kezdd el szerintem az első sminkes sulit. Biztosan van részletfizetési lehetőség, azt próbáld ki.
Aztán ha az megvan, döntesz, hogy azt akarod folytatni, vagy inkább másik jogsi.
Lehet több év lesz, mire meg tudod csinálni, de szerintem egyáltalán nem hülye ötlet mindkét szakmát kitanulni teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!