Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi lehallgatás hogyan...

Munkahelyi lehallgatás hogyan mérhető be?

Figyelt kérdés
Egyértelmű, h az irodánkban lehallgató van, rögzítik amit beszélünk. Átnéztünk mindent, de nem találjuk az eszközt. Van rá vmilyen műszaki vagy technikai megoldás, h megtaláljuk?
2019. dec. 16. 10:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valszeg a vezetékes telefon lesz az eszköz. Kb 1 éve tudjuk, hogy ez folyik. Semmit nem beszélünk az irodában csak semleges dolgokat, ha bizalmas mondanivalónk van akkor kimegyünk az udvarra. Csak most elkottyintottam magam ezzel a munkahelykereséssel és az illető állásába fog kerülni, pedig még semmi sem biztos neki. Az a baj - nyilván egyáltalán a lehallgatás baj - hogy félreért a főnök dolgokat. Vmiről beszélünk és ő magára veszi és bejön tök sértődötten és lekezelően viselkedik velünk. Persze nem mondhatjuk, hogy nem őróla beszéltünk, mert ugye ő honnan tudná..?
2019. dec. 16. 13:53
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Én csak azt nem tudom kinek van ideje arra, hogy azt hallgassa állandóan, hogy az alkalmazottai miről beszélgetnek.

Ha valahol hang, vagy képi rögzítés történik, akkor azt felvételkor, vagy a rögzítés kezdetekor tudatják az emberrel és általában beleegyező nyilatkozatot is íratnak alá vele. Ilyen munkahely pl. egy bankfiók, vagy egy ügyfélszolgálati iroda, ahol mostmár amellett, hogy kamera előtt ülsz egész nap, legtöbbször hangot is rögzítenek, így visszakövethető bármilyen incidens.

2019. dec. 16. 14:26
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Hát őszintén szólva a kirúgáson aggódtok, én ilyen helyről el is jönnék ha csak papírkutya a főnök mielőtt kirúgnának de úgy, hogy megkeresném a többiekkel együtt a poloskát, hozzá se nyúlnék, és mikor a felmondási lapommal odamennék vagy mennénk a főnökhöz és akadékoskodna, akkor odavinném a poloskához, és jelezném, hogy így is úgyis megy a feljelentés mindenki részéről személyiségi jogokat sértve, szóval legyen becsület benne, hogy elenged, mert nekem se a világnézetemmel, se az erkölcsi nézetemmel ez nem fér össze, és nem akarnék olyan helyen dolgozni, ahol a főnök aljas ember, de ha nem akarna elengedni ez is megy a bűnlajstromba.

Miért mit akar elhitetni magáról a főnök, hogy telepata? :D

Vannak olyan munkahelyek ahol alapból van kamera ami a hangot is veszi, de ott tudják az alkalmazottak és a felvételek a központba mennek.

De van olyan munkahely ahol meg a telefonbeszélgetéseket is lehallgatják, katona, rendőr,mikor ezen pályára mentek beleegyeztek. De ők is tudják és a családtagjuk is.

Ez nem az a szituáció!

És mivel a főnök rejtélyes módon tud minden dolgtokról és ezt tudtotokra is adja,nem igazán értem, hogy miért csinálja, max olyat akar veletek elhitetni, hogy ő Superman. De az ilyen viselkedés már beteges!

Inkább a felmondás mint hogy egy pszihésen beteg főnök aki minden léptemet követi, brrr és mi van ha szociopata vagy a rosszabb hogy pszihopata.

Ha meg a kettő közül valamelyik akkor nem mondanám neki, de felmondanék vagy kirúgatnám magam, miután megtaláltuk a poloskát, lefotóznánk, de nem nyúlnánk hozzá, hogy helyileg hol van, és aztán a többiekkel együtt elmennék a rendőrségre,elmondanánk a helyzetet a képet megmutatnánk, stb stb. De egy percig sem maradnék ott.

Ha pedig nem ő tette oda, akkor nem is tudna a dolgaitokról.

2019. dec. 16. 15:15
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Elképzeltem, hogy a főnök azért hallgat le titeket, mert vásárló mániában szenved, tök jó cuccokat vesztek, és ki akarja deríteni, hol veszitek a cuccaitokat.

Vagy azért, ha egyneműek vagytok, hogy éppen ki hol randizik a kiszemelttel, hogy aztán meg később lecsaphassa a kezetekről.

Az lenne durva ha előtte a randiról beszélnétek ismételten, és ő meg közli veletek, hogy az majd holnap lesz.

Az ilyen főnök aki lehallgatja az alkalmazottait, úgy hogy nem tudnak róla, és nincs leírva a munkaköri leírásban, ahogy már írtam bizonyos munkahelyeknél van kamera hanggal, vagy telefonbeszélgetés lehallgatása. De itt nem erről van szó és nagyon nem normális mivel itt tudtotokra is adja, ezért szerintem ez az opció van.

A másik opciót nem írom, de ott bírósági engedéllyel szoktak ilyet csinálni, de ott nem a főnök aki csinálja ő csak közvetett ebben, de az más kérdés, az bűnözők lefülelésekor szokták. De ez nem az a helyzet.

Na már most a főnök vagy nem normális vagy telepata. Ha nem találjátok meg a poloskát. Nincs tippem, hogy mivel mérhető be.

2019. dec. 16. 15:32
 15/17 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerüen feljelentést tesztek lehallgatás gyanuja miatt. A rendörség kivizsgálja az ügyet és a fönök meg igencsak megüti a bokáját!
2019. dec. 16. 15:40
 16/17 anonim ***** válasza:
85%

Igen, fel kell jelenteni, a rendőrség majd elkezd nyomozni és, ha találnak valamit, akkor megy a felelős a sittre. Ilyen helyen nem szabad maradni!

Egyébként nem dolgoztok céges telefonokkal/laptopokkal? Lehet az lesz a kulcs.

2019. dec. 16. 17:07
 17/17 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem játsszatok az irodában fing és büfi versenyt, aztán utánozzatok állathangokat. Vajon arra mit reagálna? Lehet elmenne a kedve a hallgatózástól. Énekeéhettek is, de csak ha nincs jó hangotok.
2019. dec. 16. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!