Munkahelyi lehallgatás legális?
Egyáltalán nem az. A felvételeket a pékség védelmében lehet megtartani, de annak is van egy max. ideje, úgy emlékszem, hogy 36 vagy 48 óra. Utána törölni kell.
Mondd meg a főnöködnek, hogy ez nemcsak hogy nem legális, amit csinál, de keményen aláássa a munkamorált (paranoiát kelt az állandó megfigyelés tudata).
Értem.
Az egy állapot, hogy törli e és mikor de az a tudat, hogy bent ül a szobában és azt nézi, hogy mit csinálsz. Erre írtam, hogy elmegy. De, hogy azt hallgassa, hogy én mit beszélgetek a kollégámmal (és mint írtam probléma a magánjellegű beszélgetés) az már kissé kiveri a biztosítékot. Ha a kollégámmal olyan viszonyban vagyok, hogy személyes dolgokat megbeszélek vele munka közben ami miért lenne tilos, a főnök meg a fotelban hátradőlve hallgatja.......
Nálunk is ez megy, pedig nem pékségbe dolgozom, hanem műhelyben.
Telefonon felhívtak múltkor, hogy rossz gépet vittünk ki, látták a kamerán keresztül... No comment.
Ismerek egy srácot, számtech boltban dolgozott. Egyszer felhívta a tulaj, hogy hogy képzeli, hogy a mobilján játszik munkaidőben (nem volt a boltban senki). Srácnak fogalma se volt róla, hogy az egész bolt be van kamerázva. Hát másnap már nem ment be. =D S_eggfej tulaj meg azóta is rágja a kefét, mert neki magának derogál dolgozni, mást meg abban a kisvárosban nem talál (illetve talál, csak ilyen kettőig se tud számolni idiótákat).
Egyébként nem, nem legális bármilyen kép vagy hangrögzítő eszközt használni titokba. Ha egy boltban van is telepítve kamera ki kell írni az ajtóra, különben megszexuálják a tulajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!