Miért nem küldték még a novemberi fizetésemet? Rákérdezzek hétfőn?
Nem tudom milyen/mekkora cégnél dolgozol, de hónap közepén ilyet nem csinálnak, lehet beteg is valaki, akkor nem ugyanannyi a fizetése...
Lehet, hogy a decemberi bért korábban adják a szabadságolások tervezése miatt, de a novemberit már meg kellett volna kapnod!
Nincsenek kollégák, akit meg tudsz kérdezni, hogy milyen a fizetés pontossága, mit kaptak meg?
Nem teljesen értelek. A törvény is szabályozza, hogy az előző havi munkabért legkésőbb a következő hó legkésőbb 10-ig kell a munkavállóhoz eljuttatni. Előbb lehet, de később nem. Javaslom figyelmedbe az Mt. lapozgatását:
" A bér kifizetésének ideje
A munkabért a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig ki kell fizetni."
A decemberi béredről nem teljesen értem amit írsz, de a novemberit sem, abból amit írsz az jön le, hogy a főnök totál hülyére vesz. Nyilván van ahol jófejségből kifizetik a decemberit még a hónap végén hogy el tudják költeni az emberek karácsonyra (január 10 helyett). Nem érzem, hogy te ezt letisztáztad volna, nálunk a főnök ilyenkor már a bérszámfejtőhöz küldte a kollégát, hogy nézzenek utána sürgősen a fizetésnek. Ilyen esetben pereskedni is lehet csak úgy megsúgom. A szerződésedet is érdemes lenne alaposan átnézni, biztos elrejtettek benne egy kis csavart. Érdekes, hogy a bruttó bért éves szinten adják meg és nem tudod, hogy teljesítménybéres vagy-e.
Na de hát akit át lehet verni azt sajnos ott verik át ahol csak tudják utána meg vakarózhat. Azért majd írd meg megjött-e a fizu kíváncsi leszek rá.
Bérszámfejtőként erre azt mondom, ez tipikusan az a főnök, aki béna az egészhez. Nem feltétlen próbál átverni, tényleg vannak ekkora marhák sajnos :(; de persze az is lehet hogy pont az ellenkezője és direkt szemét. De ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy hülye hozzá, mert abból van több.
Próbáld meg elkérni a bérszámfejtő elérhetőségét, úgy könnyebb tisztázni, persze van ahol ezt nem engedi a cég belső szabályzata.
Velem egyszer olyan volt, hogy beígért a főnök béremelést. Kis fiatal pályakezdőként az első hónapban nem szóltam hogy nem kaptam meg, naívan gondoltam hogy majd a következő hónapra megírják a szerződésmódosítást és küldik. A következő hónapban sem kaptam meg, majd szóvá tettem, ekkor én lettem a hibás amiért nem jeleztem időben. Állítólag a főnök jelezte a hresnek hogy írják meg a szerzödésmódosítást az emelésről, de a hres ezt tagadta egy ideig, majd elismerte. A főnököm mosta kezeit mondván, hogy ő " meg se nézi mit ír alá azt hitte már rég aláírta". Na itt lesüllyedt a szememben, ezek szerint vagy 1) bármit elérakhatnak aláírja 2) ő sohasem ismeri el ha hibázik és igyekszik másra kenni.
Utólag szerintem mind a főnököm mind a hres hibásak voltak ahogy én is, hisz nem szóltam már az első alkalommal.
Igazából utólag kifizették az emelést, de én addigra már nem akartam ott dolgozni így felmondtam.
Szerintem rögtön akkor érdemes szólni mikor tapasztalod a hibát, különben a végén akár igyekeznek rádkenni teljes mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!