Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Valahogy meg tudom még szerezn...

Valahogy meg tudom még szerezni, a fizetésemet?

Figyelt kérdés

egy büfében dolgoztam fél évig,8órás bejelentéssel, ami az utolsó pár hónapba persze semmit nem jelentett,mert simán le dolgoztam 13-14 órát egy nap. a Büfét egyedül vittem teljesen, ez volt az első munkahelyem, nagyon megpróbáltam kitenni magamért. A főnököm 1 évvel volt idősebb mint én, nagyon összebarátkoztunk. Az utolsó pár hónapba már nagyon kimerültem, betegen dolgoztam kb folyamatosan, hiába kértem, hogy had mehessek orvoshoz, dolgoznom kellett. Megbíztam a csajban, mert jóba lettünk, és nem akartam cserben hagyni.A fizetést 10.-15.-e között kaptam, de azt mondta, a papírokat alá kell írni előbb, 5.-én mivel neki azt le kell adnia asszem a könyvelőnél. az elejétől fogva így ment, hogy aláírtam a papírt, pár nap múlva megkaptam a pénzt.

Nem volt ebből gond.

Egyszer csak nagyon lebetegedtem, és oda fele menet elájultam, és akkor mondtam h bármi is lesz,most pár napig nem bírok dolgozni. Másnap Facebookról értesültem egy kiírásból, hogy bezárt a büfé.Annyit sem érdemeltem, hogy telefonon elmondja.

Ez 10.-én történt. Sajnos ekkor is aláírtam a papírokat már előbb, de ő benyögte, hogy fizetni nem tud.

Mivel sok tartozása lett ebből, kiköltözik Londonba,hogy ott ne érjék utol.

Azt mondta, ott majd lesz kint pénze, utalni fog, és az utolsó forintig ki fogja fizetni. Ez szeptemberben volt, azóta se fizetett. 110.000 Ft-ról van szó, amire nagyon szükségem lenne, főleg azért,mert meg dolgoztam érte nagyon. Mivel telefonon nem lehet elérni, facebookon tartjuk a kapcsolatot, és havonta ír egy nyugtató üzenetet hogy nem sokára utal, most lett melója...persze volt hogy én már kiborultam, és nagyon leosztottam, hogy szégyelje már a pofáját, és akkor mindig el vállalja, hogy igazam van, tartozik, nem fizetett ki, pedig megdolgoztam érte.

Ez, hogy ő beismeri, hoyg tartozik, és megdolgoztam a pénzemért, szerintetek jó valamire? Tudom hogy aláírtam a papírt, hogy átvettem a fizetést, és tanultam is ebből, de nem gondoltam hogy ez történik, én kis hülye naív, ennyire megbíztam benne.

Most megint kezd elegem lenni, és nem akarom annyiba hagyni,mert már mindenki nevet ezen, hogy sose kapom meg azt a pénzt.

Közbe naponta képeket tölt fel magáról, hogy itt meg ott sörözik, és cigizik. Netre van pénze, cigire, meg piára is...

Nem tudom semmivel se sarokba szorítani ? :(

Segítsetek légyszi, bármi ötlet érdekel!

2014. márc. 25. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Éljen a fas..opó munkáltató magatartás...

Én megírnám ezt neki. De hogy jogilag mit tudsz csinálni.. szerintem mentsd el a beszélgetést.Aztán hátha tud valaki valamit itt.

2014. márc. 25. 18:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen mentem el a beszélgetéseket folyamatosan. Egyébként ahhoz képest, hogy Londonba "bújkálni" ment ki, be van jelölve hogy ott lakik.
2014. márc. 25. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
igen,ez csalás...én feljelenteném....kérdés,egyáltalán nem feketén dolgoztál,mert az is lehet,hogy be sem jelentett,mert akkor téged is megbüntethetnek + TB járulékot is kifizetettik visszamenőleg,amig nem rendezed.szóval,mielőtt aláírsz valamit..olvasd átt + másolat!mert ha nincs semmilyen kifizetői igazolásod,vagy szerződésed...
2014. márc. 25. 18:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Be voltam jelentve, hiszen utána aláírt papírokat is kaptam ( csak pénzt nem ) Tb-met is fizette ő rendesen.

Csak 8 órába voltam bejelentve, viszont a végén már 12-14 órát is kellett dolgoznom, félek hogy ezért még én jövök ki rosszul az egészből.

2014. márc. 25. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
jaaaaa,hogy ez tavaly szeptemberben volt...OMG,hát akkor ezt már tényleg benézted,de hogy naivodságodat még sokan kihasználhatják emiatt....ezt a szemétládát meg feljelenteteném a fenébe,legalább megvan aza papír,ami igazolja,hogy akkor ddlgoztál? amit aláírtál? mert a bankodtól kérsz egy bizonyos idő interwallumról kimutatást,az utalások terén...és tudod magad tisztázni,hogy becsaptak,és nem kaptál semmit.különben még évekig hülyít,hogy majd nemsoká megkapod,havonta...ez egyébként már tragikomikus!de komolyan,nem csodálom hogy kinevetnek a ismerőseid.
2014. márc. 25. 18:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Én hittem eddig benne, h talán kapok pénzt.

Azóta már volt munkahelyem, ahol hasonlóan ki akartak használni, de mondtam, amíg nem kapom meg a pénzemet, nem adom vissza a munkahelyem kulcsát. egyből tudtak fizetni.

Igen, sajnos ez még szeptemberben volt, én vagyok ekkora marha hogy eddig vártam.

A bankkal nem megyek sokra, hiszen nem utalva adta sose a pénzt, hanem kézbe

2014. márc. 25. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Holnap első dolgod feljlenteni,de hogy jogi peres úton is évekbe kerülhet,mire lesz valami eredménye az is biztos...!DE! Akkor se ússza már meg ennyivel ez a g.e.ciláda magyar,Angilában is ugyanúgy elkapják.Elbújni úgysem tud :)...Nah még előtte FBon MOST ráírsz!,hogy holnap azonnal rendőrségre mész feljelentést tenni,mert átvert..stb,hátha kicsit elgondolkodik,és odadja ami a tiéd,egy próbát megér....
2014. márc. 25. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt azért nem értem, hogy a munkahely kulcsa(hogy nem adod vissza) az mit oszt-szoroz a helyzeten.
2014. márc. 27. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!