Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hiba volt rákérdezni a fizetésre?

Hiba volt rákérdezni a fizetésre?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem 3hete egy helyre,már meg is feledkeztem róla,erre tegnap kaptam emailt hogy elvállalnák-e másik posztot,más munkaidővel.

Amire a bérigényt megadtam(kérték)az 8-16 óráig van és ülő munka,egyszerű.

Amire most rákérdeztek az két műszakos,és fogalmam sincs hogy mennyire strapás.

Rákérdeztem hogy ebben az esetben mennyi lenne a bér.Aztán kicsit elgondolkoztam hogy lehet ők ugy vannak vele hogy azt a bért adnák mint a másik poziciónál és kb hülyének néznek hogy megadtam mennyit szeretnék, most meg rákérdezek...Mindenesetre nem jelentkeznek.Mondtam a férjemnek hogy lehet hibáztam ezzel a fizu rákérdezéssel szerinte jól tettem.

2019. nov. 21. 09:04
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Nem ez az oka hogy nem hívnak. Nehogy már ne lehessen megkérdezni a fizetést illetve beszélni róla. Azért dolgozol nem azért mert unod magad vagy nem lenne jobb dolgod.
2019. nov. 21. 09:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahol titok a fizu, ott emelésre sem számíthat a dolgozó.
2019. nov. 21. 09:18
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
utolsóhoz még annyit,hogy vagy azért titok,mert lenne ok a bérfeszültségre. Azonos körülmények között (tapasztalat,évek,stb) jelentősen eltérő fizuk vannak cégen belül.
2019. nov. 21. 09:24
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Elsö körben arra szoktak rakerdezni hogy egyaltalan mi a munka. Aztan jön a döntes hogy azt bevallalod e x ft ert vagy nem
2019. nov. 21. 09:28
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
#4-esnek van igaza. Nem bűn a bérekről beszélni, de a végén szokás rátérni a témára. Első, hogy ki vagy és mit tudsz (ez már megtörtént első találkozáskor). Második, hogy mi a munka, mit szeretnének tőled. Harmadik, hogy akkor mennyiért.
2019. nov. 21. 09:44
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

"fogalmam sincs hogy mennyire strapás."

EZt kellett volna előbb megkérdezned, nem a bért.

Amúgy ha tegnap történt a dolog, ma még bőven válaszolhatnak.

2019. nov. 21. 10:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A béreszültség akkor létezik, ha :

- minden dolgozó alul fizetett

- nem teljesítmény alapú a fizetés

- nehezen tud megélni a dolgozó a béréből

2019. nov. 21. 10:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
6-os,ez bekeretezem. Ez tetszik!!
2019. nov. 21. 10:21
 9/13 A kérdező kommentje:

Lehet hogy rosszul reagáltam le.

Először ugye beadtam az önéletrajzom a munkaposzt megjelöléssel és bérrel mert igy kérték.Azon kivül hogy kösz az önéletrajzot semmi nem történt.

Igazándiból elengedtem ezt dolgot.

Elég kicsi bért jelöltem meg pontosan a munkaidő és a munka jellege miatt.Elég nehéz egy rövid munka leiráshoz bérigényt csatolni.Munkaidő miatt jelentkeztem az állásra de ha többet adnának mint amit kérek akkor talán beválallnám(kb elképzelésem van a másik beosztásról is,egyedül azt nem tudom mennyire pörgős a másik poszt,mennyire fárasztó a késő esti meló miatt)

2019. nov. 21. 10:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahol már a ez a kérdés is gond, attól a munkáltatótól menekülni kell.

Mellesleg: ez azért egy elég lényeges szempont. Felelősen úgy lehet dönteni, ha legalább a fontosabb részleteket ismered.

2019. nov. 21. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!