Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha munka nélkül is meg lehetne...

Ha munka nélkül is meg lehetne élni, dolgoznátok mégis?

Figyelt kérdés

Pl egy fiktív társadalomban.

Én hobbiznék, kertet gondoznék, sportolnék, főznék. Nem dolgoznék.

Hasznosnak tudnám érezni magam a klasszikus értelemben vett munka nélkül is.

2019. okt. 1. 21:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%

Biztos, hogy nem. (De értékeld, hogy legalább őszinte vagyok.) Élném a nyugdíjasok életét. Mert ha belegondolunk, elvileg már ők sem dolgoznak, mégsem roskadnak magukba az unalomtól.

Kitalálnék magamnak dolgokat, amivel elfoglalom magam, ebben biztos vagyok.

2019. okt. 1. 23:57
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Eszemben sem lenne. Szeretem a munkám, jól is keresek, de annyi dolgom és hobbim lenne, amire normál esetben nem jut időm. Vagy nem annyi, amennyit szeretnék...
2019. okt. 2. 00:45
 13/23 anonim ***** válasza:
38%

Őszintén szólva én már a "hasznos" szót sem szeretem.

A mai világban az számít "hasznosnak",aki valakinek termeli a pénzt,mondván építi a társadalmat.

Egy olyan társadalmat,amiben nincs semmiféle összetartás.

Én ezt szűrtem le a világból.

Azt vettem észre,hogy a hasznos,segítőkész embereket kihasználják az életben.

Hogy a kérdésre is válaszoljak,teljesen letudnám élni az életemet munka nélkül.Van,ami kitöltse az életemet.

A sport,háztartás vezetése,szórakozás teljesen kitöltené az életemet.

Nincs bennem olyan vágy sem,hogy másoknak megmutassam,hogy ki vagyok,mire vittem.Ilyen szinten a karrierépítés sem érdekel.

Szimplán csak boldog és kiegyensúlyozott szeretnék lenni,de ebben a világban nagyon nehéz.

2019. okt. 2. 02:42
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Mit gondolsz, a nyugdíjasok 75%-a miért lesz az az ember, akit konkrétan kerül mindenki?

Most tök jól hangzik, hogy megkapom a pénzem és már semmit nem kell érte csinálnom, élvezném, de pár hónap után szépen elunnám magam.

2019. okt. 2. 05:53
 15/23 anonim ***** válasza:
31%
Biztos nem. Voltam már otthon pár évet, 100% hogy bírnám :)
2019. okt. 2. 06:57
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem dolgoznék. Eleve nem szeretem a szakmámat, máshoz pedig nem értek úgy, hogy pénzt kereshetnék vele.

Viszont értelmesen elfoglalnám magam, van hobbim, imádok főzni, sütni, okosan élnék. Voltam otthon két évet munkanélkülin (még a 90-es években, akkor tényleg nagyon nehéz volt elhelyezkedni, főleg, hogy levelezőn főiskolára jártam). Szóval kibírtam otthon, tanultam, háztartást vezettem, szakdolgozatot írtam, és egyáltalán, mindenre volt időm. Kibírnám újra.

2019. okt. 2. 10:50
 17/23 anonim ***** válasza:
Maradna hobbinak az a szakma, amit jelenleg tanulok, és járnàm a vilàgot, sportolnèk, végre leülhetnèk megírni a félretett műveimet, esetleg készítenèk egy Youtube csatornát és egyedi tartalmat gyártanèk, horgàsznèk és élveznèm az életet, amit már jó ideje nincs időm megtenni.
2019. okt. 2. 12:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, dolgoznék, de valami vállalkozás szerű dologban, ami egyben hobbi is. Mondjuk lenne egy egyedi autókat építő cégem 4-6 alkalmazottal
2019. okt. 2. 13:20
 19/23 anonim ***** válasza:
Jobbat, többet, jobban, mint most. Így is egész életemben fejlesztettem ezt azt, ez vagyok én, ha a fiktív társadalomban a valódi tudás alapon kínálnának fel helyeket, mennék mennék.
2019. okt. 2. 17:28
 20/23 anonim ***** válasza:
Világot látni nagyon kevésből is lehet, ahhoz nem fiktív társadalom kell hanem elhatározás.
2019. okt. 2. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!