Ha munka nélkül is meg lehetne élni, dolgoznátok mégis?
Pl egy fiktív társadalomban.
Én hobbiznék, kertet gondoznék, sportolnék, főznék. Nem dolgoznék.
Hasznosnak tudnám érezni magam a klasszikus értelemben vett munka nélkül is.
Biztos, hogy nem. (De értékeld, hogy legalább őszinte vagyok.) Élném a nyugdíjasok életét. Mert ha belegondolunk, elvileg már ők sem dolgoznak, mégsem roskadnak magukba az unalomtól.
Kitalálnék magamnak dolgokat, amivel elfoglalom magam, ebben biztos vagyok.
Őszintén szólva én már a "hasznos" szót sem szeretem.
A mai világban az számít "hasznosnak",aki valakinek termeli a pénzt,mondván építi a társadalmat.
Egy olyan társadalmat,amiben nincs semmiféle összetartás.
Én ezt szűrtem le a világból.
Azt vettem észre,hogy a hasznos,segítőkész embereket kihasználják az életben.
Hogy a kérdésre is válaszoljak,teljesen letudnám élni az életemet munka nélkül.Van,ami kitöltse az életemet.
A sport,háztartás vezetése,szórakozás teljesen kitöltené az életemet.
Nincs bennem olyan vágy sem,hogy másoknak megmutassam,hogy ki vagyok,mire vittem.Ilyen szinten a karrierépítés sem érdekel.
Szimplán csak boldog és kiegyensúlyozott szeretnék lenni,de ebben a világban nagyon nehéz.
Mit gondolsz, a nyugdíjasok 75%-a miért lesz az az ember, akit konkrétan kerül mindenki?
Most tök jól hangzik, hogy megkapom a pénzem és már semmit nem kell érte csinálnom, élvezném, de pár hónap után szépen elunnám magam.
Nem dolgoznék. Eleve nem szeretem a szakmámat, máshoz pedig nem értek úgy, hogy pénzt kereshetnék vele.
Viszont értelmesen elfoglalnám magam, van hobbim, imádok főzni, sütni, okosan élnék. Voltam otthon két évet munkanélkülin (még a 90-es években, akkor tényleg nagyon nehéz volt elhelyezkedni, főleg, hogy levelezőn főiskolára jártam). Szóval kibírtam otthon, tanultam, háztartást vezettem, szakdolgozatot írtam, és egyáltalán, mindenre volt időm. Kibírnám újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!