Az mi hogy próbaidös szerzödést akarnak adni nekem mégis azt mondtàk nem lehet csak úgy kilépni?
dehogy lehet, ezzel csak be akarnak etetni
tudják hogy semmi se igaz, amit igérnek, de 2-3 hétig kihasználnának
Ne téveszd össze a próbaidős munkaszerződést a határozott időre szóló szerződéssel. Ez utóbbi esetben valóban egyik napról a másikra ott lehet hagyni, ill. el lehet küldeni.
A határozatlan időre szóló munkaszerződés esetén szoktak, lehet max. 3 hónap próbaidőt kikötni, amikor indoklás nélkül lehet megszüntetni a munkaviszonyt, de az általános felmondási feltételek betartása mellett.
Ha a próbaidő letelt, és egyik fél sem mondott fel a másiknak, a megkötött szerződés automatikusan marad határozatlan időre, és ugyanúgy az általános felmondási feltételek lesznek érvényesek.
"A határozatlan időre szóló munkaszerződés esetén szoktak, lehet max. 3 hónap próbaidőt kikötni," Határozott idejűnél is lehet próbaidő.
Amúgy a ká anyját az ilyen szőröstalpú, ügyeskedő, nyomoronc magyar vállalkozóknak.
Ha a szerződésben próbaidő szerepel, akkor a próbaidő alatt veheted simán a kalapod, és továbbállhatsz, egy szót nem szólhatnak a kis gyökerek. Ha szívóskodnak, csak lengesd be nekik a munkaügyi bíróságot, egyből behúzzák a farkukat.
"Az Mt 79. § (1) alapján a fél azonnali hatályú felmondással - indokolás nélkül - megszüntetheti a munkaviszonyt a próbaidő alatt."
Kérdező, az első helyemen, amikor PRÓBAIDŐ alatt felmondtam és vele visszaadtam az egyenruhámat, konkrétan nekem esett a HR-es néni, hogy mit képzelek; minimum a hétnek a végéig maradni illenem.
Hiába mondtam, hogy próbaidő alatt az ember akármikor kiléphet (ugyanúgy, ahogy ők is akármikor kirúghattak volna), csak ismételgette, hogy ilyenkor illene maradni legalább hétvégéig.
Felhívta a felettesemet, aki odajött hozzánk és elmondta, hogy szerencsére talált valakit a kollégák közül, aki bevállalta a műszakomat, szóval menjek, aztán a HR-es nénivel kórusban mondogatták, hogy jegyezzem meg a jövőben a munkahelyeimre, hogy hiába vagyok próbaidős, ezt egy munkahelyen se tehetem meg, hogy én fogom magam és elmegyek.
Semmit sem tehettek volna, ha azt mondják, hogy nem találtak senkit a műszakjaimra és bent kéne maradnom x napot / hetet még, mert a szerződésem szerint én távozhattam volna akármikor. Viszont, mivel ez volt az első munkahelyem, ezt ki akarták használni, hátha bedőlök nekik.
A szerződést figyelmesen olvasd át, hogy mit írnak le benne, mert aszerint tudod bevédeni magad. ha ők azt írják, hogy 3 hónap próbaidő, akkor bizony Te bizony kiléphetsz bármikor. Nem tarthatnak ott és jogilag nem léphetnek fel ellened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!