Ti színleltetek már betegséget munkahelyen?
Én már színleltem és nem bántam meg, bűntudatom sem volt. Viszont te tényleg beteg voltál, az orvosnak is mond el őszintén, hogy a munkahelyeden nagyon rosszul voltál, de már kicsit jobban vagy. Amúgy létezik 2-3 napos táppénz.
Nekem az előző munkahelyemre folyton bejártak ketten, hárman betegen (egyik épp a főnököm), még ha a halálukon voltak akkor is ott gubbasztottak körülöttem, mondván hogy otthon is csak ülnének. Hiába szedtem a vitaminok tömkelegét gyakran elkaptam tőlük (havonta, másfél havonta), viszont ha már lázam volt akkor inkább otthon maradtam feküdni. Nem azért mert nem tudok én is ücsörögni a munkahelyen hidegrázva, hanem mert nekem sokkal többet számít a szövődménymentes felépülés. Lényeg, hogy egy idő után a főnököm beszólt nekem megkérdőjelezve a betegségemet: biztos, hogy beteg vagyok-e vagy csak színlelek, hisz nem is tüsszögök. Gondoltam magamban róla szépeket, majd felvilágosítottam, hogyha más is, többek között ő is inkább otthon maradna betegen (otthonról is tudott dolgozni), akkor talán nem lennék mindig lázas beteg. Szóval van sokkal rosszabb is mint mikor színleled a betegséget, azaz ha nem hiszik el hogy beteg vagy miközben tényleg az vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!