Ebben a 3 (szorosan osszefuggnek) szituacioban jol gondolkoztam?
a kerdes az, hogy ti ebben a 3 szituacioban amit majd lentebb roviden leirok hogyan gondolkoztatok volna es hogyan reagaltatok volna. azert osszefuggoek, mert 3x esett meg ugyan az a szituacio csak kulonbozo emberekkel es en mind a 3x ugyan ugy reagaltam, aminek sertodes lett a vege. mindket oldalrol.
1. : gyakorlaton voltam egy munkahelyen, ahol az egyik kollega melle beosztottak. mindig azt mondta, h siessek, tul lassu vagyok. ezen kivul volt, h beszolt, h mar megint rosszul csinaltam x dolgot. itt en ugy reagaltam, hogy eleg nagy megalazottsagot es duhot ereztem, mert volt elotte egy regi munkahelyem ahol szinten a lassusagomba kotottek bele es onnan el is kuldtek. es azt hittem, h itt is lassu vagyok es sose lesz munkam. szoltam hat a tanfolyam vezetojenek aki szolt a kolleganak ami az lett a vege, h visszahallottam, h nem szeretne velem dolgozni es nem ertem a viccet. teszem hozza, h mint kiderult massal is igy beszelt, mast is lassunak nevezett. jogosan alltam ki magamert? de masok ugy nem panaszkodtak ra akiket szinten hozza osztottak.
2. : ugyan ezen a munkahelyen csak mar rendes dolgozokent tortent az alabbi eset: a velem levo kollega mondta, h menjek el kajalni. en mondtam, h nem akarok. erre mondta, h de akkor megkell csinalnom x dolgot. de elotte 3x mondta, h menjek kajalni, szoval 3x mondtam nemet. mire ugye o akkor mondta, h akkor pakoljak. na en ezt igy eltem meg: amiert nem engedelmeskedtem neki es nem mentem rogton kajalni ezert szankcionalt, h akkor kulonben pakoljak. na de hat utana meg mondott x dolgot amit csinaljak meg. es itt volt a pont ahol bepoccentem es mondtam, h ne parancsolgasson. szinten rakvorosen a megalazottsagtol. kozbe kiderult, h csak azert mondta, h megkell csinalnom par dolgot, mert elotte a fonok szolt, h valakinek ezeket el kene intezni es o nek ert ra. sok volt mar igy is a munka. na most utolag szerintem akkor nem is buntetni akart a plussz munkaval amiert nem hallgattam ra, csak ha mar ott maradok akkot azt gonf
dolta, h segitenem kene, igaz?
3. : ma egy eddig nem ismert kollegaval dolgoztam akirol csak annyit tudtam, hogy a vevokkel hallottam, h neha igy beszelt: nekem ne mondja el az eletet, csak, h mit ker. na igy mar nalam olyan kategoriaba kerult, hogy ez tuti parancsolgatos. mondtam neki, h kimegyek inni, mire azt felelte, h felolem. ez meg annyira nem is utott sziven, elofordul. aztan mondta, h itt vannak meg ezek a dolgok amiket vigyek be a raktarba. de en eppen mast csinaltam es ezert azt valaszoltam, hogy most nem tudom, majd ha ezt befejeztem. aztan azt mondta, hogy (en legalabbis igy hallottam), hogy nem kellett volna belekezdeni a masik dologba. oke, bevittem a raktarba amit kert, de megint elojott a megalazottsag erzes es a szegyen. ismet elkezdtem azon gondolkozni, h mit kene visszaszolni, ha legkozelebb ugraltat, hiszen ne kezeljen mar rongybabakent. na, hat lett is ra alkalmam, mert ujra elojott az "enje". eppen takaritottam a pultot, o meg kiszolgalt egy vevot. lattam, h ott all egy masik vevo a masik pultnal ahova en tartozok, de gondoltam majd ha befejeztem a torolgetest (2 perc) akkor odamegyek hozza. mire o elkezdte, h nem totolgetni kene, hanem ott a vevo es szolgaljam ki. na ez nekem rendesen felbaszta az agyam. mi az, h megmondja, h mit tegyek? illetve ismet elojott a megalazottsag, a vevot mar eleg sertodotten szolgaltam ki. mikor kesz lettem szoltam neki, hogy ne parancsolgasson. nem valaszolt, csak odahivta a fonokot, h mit kepzelek magamrol, es hogy mar masnak is mondtam ezt a ne parancsolgassak dolgot. hiszen ismerik ot, o sose mond ugy semmit, h annak hangozzon (aha). na most itt jogosan hahorodtam fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!