Csak úgy lehetek egyéni vállakozó, ha regisztrálva vagyok álláskeresőnek?
Szóval úgy volt, hogy idén már egyéni vàllalkozóvà vàlok, el is kezdtem az egészet intézni, azonban jöttek a dolgok sorra és befuccsolt az egész. Azt mondta egy könyvelő nekem, hogy csak úgy lehetek egyéni vállakozó, ha regisztrálva vagyok álláskeresőnek, regisztráltam is. Jelenleg dolgozom és iskolába járok, azonban kijött egy papír miszerint kötelező neken elmenni egy munkaügyi által szervezett képzésre, különben törölnek az álláskeresők közül. Azonban én 2 év múlva vállalkozást akarok, akkor most azért nem lehetek majd vállalkozó, mert nem fogadom el a munkaügyi hülyeségèt miközben dolgozom és iskolába járok? Egyébként sem vállalnám el egyik képzést sem, nőkènt nem igen mennèk esztergàlyosnak vagy hegesztőnek...
Csak értelmes válaszokat kérnèk!
Akkor nem vagy regisztrált álláskereső, be kellet volna jelentened a munkavállalást akár e-mailben. Ha nem mentél be az időpontra, vagy most nem fogadod el a képzést automatikusan törölni fognak. Fogsz kapni egy levelet, hogy töröltek a nyilvántartásból. Elteszed, legalább nincs felesleges sorban állás, magyarázkodás. Ha ellátási időn belül helyezkedtél el (pénzt kaptál), akkor lehet, hogy vissza kell fizetned azt az összeget, amire nem vagy jogosult. - Ebben nem vagyok biztos.
Dolgozol, tanulsz, esetleg egyszer vállalkozó leszel; semmi közük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!