Pŕobaidő alatt vehetek ki szabadságot?
Figyelt kérdés
2019. szept. 26. 17:51
21/41 anonim válasza:
20: Ha júniusban kezd, és két hónap a próbaidő, akkor augusztusban nyilván elengedik. Mondjuk vannak olyan helyek (leginkább vendéglátóiparban), ahol nem hogy próbaidő alatt, hanem általában véve nem engedi ka dolgozókat nyáron szabadságra, csak tavasszal vagy ősszel.
22/41 anonim válasza:
Persze, hogy vehetsz ki szabadságot és ha ezt normálisan lekommunikálod és egyezteted a munkáltatóval és a munkatársaiddal, akkor neki sem lesz kifogása ellene. Ha igen, akkor azon a helyen nem szabad maradni, mert a későbbiekben is így fognak hozzáállni és nem csak a szabadság kérdésében.
23/41 anonim válasza:
#21: nem tudom mi megy vendéglátásban, én normál budapesti irodai munkakörben vagyok (IT terület). Szokásos 3 hónap próbaidő volt, de simán engedtek egy hét szabadságot. Azért az nem úgy megy, hogy majd ősszel menjek nyaralni. Amikor a Balaton már lehűlt, a gyerekek meg iskolában? Nyilván nyáron mennénk nyaralni. :))
24/41 anonim válasza:
Olyan sincs,hogy egy hétnél többet nem vehet ki.
Jó lenne, ha gyerekek nem írogatnának ide.
25/41 anonim válasza:
Jó hülye válaszok azért. Anyósom két héttel azután halt meg, hogy elhelyezkedtem egy cégnél. És nem hét végén temettük. Simán elengedett a főnöknő.
26/41 anonim válasza:
Ja, nekem se járt még le a próbaidő, mikor apám meghalt. Simán elengedtek szabira.
27/41 anonim válasza:
Sőt, haláleset esetén két nap extra szabadság is jár. (közeli hozzátartozó esetén)
28/41 anonim válasza:
24: Nem vagyok gyerek, legalábbis 37 évesen nem érzem annak magamat.
Most próbáld elképzelni: Te vagy a főnök, és van egy friss dolgozó, aki még jócskán a 2 hónapos próbaidejét tölti. És előáll avval, hogy szeretne 3 hét szabadságot, mert pihenni akar. Komálnád a dolgot?
Nem semmi, hogy egyeseknek milyen elképzeléseik vannak. Emlékszem 1-2 hónapja valakik meg azon hőzöngtek, hogy márpedig ők akkor veszik ki a nyári szabit, amikor ők akarják, a főnök nem pofázhat bele. Ahogy ezt Móricka elképzeli.
29/41 anonim válasza:
Két hónap alatt 3 hét az durva lenne. Időarányosan nem jár annyi. Így érthető, ha nem engedik. Én úgy vettem ki a 3 hónap próbaidő 3. hónapjában 5 napot, hogy addigra összegyűlt időarányosan több is már.
30/41 anonim válasza:
#28, lehet hogy 37 éves vagy, de a gondolkodásod egy gyereké. A próbaidő csak annyiban különbözik a rendes munkaviszonytól, hogy mindkét fél indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja. A munkavállaló jogai nem csorbulnak. Mondom, hogy kisgyerek vagy még, a példáddal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!