Normális ha a családi vállalkozásban nem szeretek dolgozni?
Hiába kötetlenebb és több a szabadidőm, de ide oda rángatnak mikor melyik üzletbe menjek. Szépségipari terméket árulunk és eladó meg mindenes vagyok. Nagyon nem érdekel a smink és műköröm...
Pedig tudom hogy a magamét is csinálom..
Normális, de hát most akármi mást csinálnál, ugyanúgy lehet olyan, (bőven) hogy utálod mint a szart. Az élet nem habostorta, ahogy Virág elvtárs is megmondta. A meló, az meló. Az nagyon ritkán jó.
Szóval van abban valami amit az 1-es mond, ennél jóval nagyobb gondjaik is vannak az átlag embereknek a munkahelyeikkel.
De amúgy megértem, mert én is egy "családi vállalkozásban" (hívjuk így) dolgozom, mármint alkalmazottként, ugye a "fater" csinált egy boltot, van két fia akik tökhülyék mindenhez, és rossz látni, hogy szenvednek, mikor ott kell dolgozniuk.
Mindkettő mást csinálna, ha lehetne, de ez nagy család, és sok üzlet van, szóval ez az elvárás a család részéről.
Nem nagyon volt választásuk.
Ugyanakkor állandó stabil helyük, és megélhetésük van, nulla szakmai tudás mellett, szóval összességében azért elmondható, hogy csak megszületniük volt nehéz.
Hát, valamit valamiért...
Ugyan egyes nem arról van szó, hogy kérdezőnk utálna dolgozni...
Ha valaki nem szereti amit csinál, akkor nem csinálja szívesen és boldogtalan lesz.
Egyszerűen törődj bele addig, amíg nem gyűjtesz elég pénzt és addig tervezheted a jövőd. Hol és miben éreznéd jól magad és tervezd meg az utat, ami oda vezet.
Ha fontos a boldogságod, teszel érte. :)
Kb 16 éves koromtól én voltam a hangszerbolti eladó, aki a beteg alkalmazottakat vátotta le.
Most 22 évesen Mérnökinformatikus képzésre járok, ami 1 dolgot jelent a család szemében. "Biztosan mindent tudok a gépekről és mindent megtudok csinálni ami számítógéppel kapcsolatos a webfejlesztéstől kezdve a windows újra telepítésig bármit".
Szóval mostanában már kicsit informatikus mindenes vagyok. Megyek néha áruért, amit amúgy furcsa mód szeretek. Meg egyébb nagyon random dolgok, mert nem csak boltjaink vannak.
Szóval tudom miről beszélsz. Utáltam, de nem a családi vállalkozás részét, sőt azt tette elviselhetővé, hogy nem kellett 10 órán át dolgoznom hanem haza mehettem 8 óra után, mert az utólsó 2re anyukám beugrott. Stb...
Amit nagyon utáltam az a bolti eladói munka. Nem bírom a gondolkozás, kreativítás bármi érdekesség nélküli robotikus semmilyen munkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!