Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem jelez vissza egy...

Miért nem jelez vissza egy munkáltató sem?

Figyelt kérdés

Nekem nem a problémám a munkakeresésben, hogy elhasalok az állásinterjún, hanem az, hogy még esélyt sem kapok, hogy behívjanak. Így teljesen értelmetlen az egész.

Fél órája adtam be ha jól számoltam, az 53. munkahelyre/álláshirdetésre az önéletrajzom/pályázatom.

Eddig 3 hónap alatt 2 helyről hívtak fel, hogy el lehetne menni személyes bemutatkozásra, abból az első (mielőtt elindultam volna otthonról) 1 órával egy e-mail-t(!!) küldött, hogy ne menjek, mert már nem aktuális. Még jó, hogy nem autóztam le 60 km-t.

A másiknál pedig bementem, mondták is, hogy szimpatikus vagyok, tetszik az önéletrajzom, örülnének neki, ha én lennék stb. 2 hét múlva írtak, hogy már betöltötte más.

Ez így rendben is van, de nagyon nagyon kevésnek érzem a behívások számát.

Az életrajzomra sem lehet azt mondani, hogy kusza, összecsapott, vagy elcsépelt, hiszen két hivatásos szakember segítségével állítottam össze mind a cv, mind a cl tartalmát és formáját.

Szóval szerintetek mi lehet az oka?

Nem szívsebész szeretnék lenni, csak nem értem, hogy pl. egy adminisztratív munkára, ahol a betanulás kb. fél nap, rendelkezem minden ehhez kapcsolatos ismeretekkel, miért nem válaszolnak még csak annyit sem a munkáltatók, hogy "köszönjük jelentkezését, megkaptuk". Vagy bármi.

Én hónapok óta csak azt látom, hogy küldök-küldök-küldök, egész nap a gép előtt lógok, de a feedback egyenlő a zéróval.

3 munkaközvetítőhöz is bementem regisztrálni magam, de szerintem két nap után már el is felejtettek.

2019. szept. 16. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Túl jó àllàsokra pàlyàzol, kapcsolatok nélkül.
2019. szept. 16. 13:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Túl jó állásnak számít egy minimum érettségi végzettséggel betölthető munkakör?

(ui. nekem nem nem csak érettségim van, csupán azért ezekre utazok, mert azt hittem, ezekben a munkákban el tudok helyezkedni. Hát tévedtem.)

2019. szept. 16. 13:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Ezek szerint 53 főnökből 2-ben van meg az a minimális korrektség, hogy visszaszól egy nemleges válasszal... Nem értem, hogy kommunikálnak az ügyfelekkel, ha ennyire nem képesek... Egyen f@*zt az ilyen!
2019. szept. 16. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Nincs idejük visszajelezni, nincs kialakítva ennek a módja.
2019. szept. 16. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:

"nem csak érettségim van, csupán azért ezekre utazok"

A túlképzettség is lehet az ok ha az a CV-ből vagy valamelyik közösségi oldal adataiból kiderül.

2019. szept. 16. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Az önéletrajz legtöbb helyen nem is számít, mivel sok a jelentkező, fontos, hogy élőben beszélj a HR-es osztállyal, ha a lakóhelyeden van. Hagyd a fenébe az önéletrajzot első lépésben. Látsz egy neked tetsző állást, amit nemrég adtak fel, bemész hozzájuk érdeklődés címszóval az irodájukba. Onnantól több esetben pozitív a folytatás, ha tényleg minden rendben van.

Szóval személyes találkozó már anélkül, hogy lebeszélnéd velük. Hajrás!

2019. szept. 17. 14:37
 7/10 A kérdező kommentje:

6-os,

De mi van akkor, ha mondjuk nem egy irodáról\boltról van szó, hanem mondjuk egy akkora telephelyű cégről, ami 2 km hosszan terül el az autópálya mellett? Oda hogyan és hol megyek be? :D

Ha esetleg csodával határos módon találok egy bejáratot, honnan tudom, hogy jo épületrésznél vagyok-e? Ha mákom van és találok egy portást és megmondom h a HR-t keresem, csak úgy, be se fog engedni.

2019. szept. 17. 14:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Beszélsz a cég munkaközvetítőjével. Legtöbbnek van külsős is. És nem beregisztráltatni kell magad, hanem konkrétan nyomulni X.Y. állás iránt, hogy most azonnal lehetne-e kezdeni, és ha igen, ehhez mit kell tenned? Tesztírás, személyes interjú/látogatás stb. Hidd el, intézkedni fog, ha minden más rendben találtatik.

A másik eset, ha nincs külsős, akkor van belsős HR. Honlap, megkeresed a HR-es munkatárs nevét interneten, ha tudod, mobiltelefonszámukat is megadják a HR-es munkatársak. Felhívod, érdeklődsz/kérsz egy időpontot beszélgetésre és bemész.

Persze biztos nézegetik az e-maileket is, de nekem sem válaszoltak túl gyakran ezekre. Jobb, ha már egy szimpla érdeklődés miatt is húsvér formában eléjük állsz, így tudni fogják, hogy valószínűleg nagyon érdeklődsz az állás iránt. Önéletrajzot utólag is be lehet küldeni, bár lehet már nem is fog kelleni, csak a dokumentum másolatok, amiről szóban nyilatkoztál. :)

2019. szept. 17. 16:20
 9/10 A kérdező kommentje:

Jaa, ilyet szoktam csinálni, hogy betelefonálok cégekhez, megkérdezem tudok-e beszélni egy munkaügyis kollégával vagy HR-essel, aztán atkapcsolnak hozzá. Ott elmondom ki vagyok, mi vagyok, megkerdem van-e munka ilyen, olyan, vagy esetleg amolyan területen.

Amikor azt mondja jelenleg nem tud róla, hogy van-e ilyen, vagy sajnos ilyen most épp nincs (10\10 ez a válasz), akkor udvariasan kérek egy elérhetőséget, ahova 1 CV-t elküldök nekik, amit szükség esetén elővehetnek, így még hirdetést sem kell feladniuk rögtön kéznél van egy jelentkező.

Ekkor ad 1 címet, elküldöm amit ígértem és várok, hátha egyszer hívnak majd, hogy na most jöhetsz!

Időpontot ugyan mire kérjek ha telefonban azt mondja nem kell most ember nekik?

2019. szept. 17. 16:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Már pedig te láttad a hirdetésben, és még friss. Akkor érdemes néha így kérdezni, hogy betöltötték-e már azt a pozíciót, vagy még mindig aktív a jelentkezési időszak?
2019. szept. 17. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!