Ha megszûnik az okj-s rendszer akkor a tanfolyamok semmit sem fognak érni a munkàltatók szemében?
Már most se érnek túl sokat.
Egyetem, főiskola ér valamit, illetve szakmáknál a szakmunkás képző.
OKJ = GYP-s képző
Miért szerinted az elektronikai technikus OKJ?
Nem hiszem!
Hanem szakmunkásképző, az meg maradhat, ezt mondtam én is.
Általános adatok:
Szakképesítés megnevezése: Elektronikai technikus
A szakképesítés OKJ száma: 54 523 02
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés (technikus)
A szakképesítés tanulmányi területe: Elektronika és automatizálás (523)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika
Nekem OKJ-nek tűnik.
Nekem a szakmunkás bizonyítványom se ér semmit,mert nincs mögötte tudás,ezért nem is helyezkedek el benne.Nem tanították meg amit kellett volna.
A tudás számít.Tehát ha pl. én profi autószerelő lennék papírok nélkül,pont nem érdekelné a céget milyen papírom lenne róla,felvennének.Csak olyan tanfolyamot végeznék el,ami szükséges pl. valamihez,üzletnyitáshoz,stb.,a többi nem ér semmit szerintem.
Ez így van kérdező, ahogyan írtad. De miért félsz ettől? Főleg pont a tanfolyam lesz nagyon hasznos. Egy hegesztős OKJ mennyi ideig tart, és hányféle típust tanítanak, mire mehetsz dolgozni, és a munkában hányfélét kell majd alkalmaznod?
Szóval teljesen hülyeség a mai OKJ rendszer. Az újjal majd lehetőség lesz rá, hogy a munkáltátókkal mégszorosabban együttműködve legyenek képzések, így a hegesztőnek elég lesz csak egyetlen típust megtanulnia, azt amelyiket a gyárban alkalmazzák annál az egyetlen folyamatnál, amire munkavállalót keresnek-képeznének. Így sokkal mobilisabbak lesznek az emberek, mert nem kell hosszú időkig iskolapadban ülniük egy-két picit összetettebb gyári szakma miatt, hanem néhány hónap tanfolyam és gyakorlat után teljesértékű munkavállalóvá válhat.
Az egész amúgy német mintára változik. Ha ismered az ottani rendszert, akkor érted a különbségeket majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!