Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnám a több éves...

Hogyan tudnám a több éves lemaradást bepótolni meg a karriert?

Figyelt kérdés

Több évig közmunkásként dolgoztam a főiskola alatt , előtt ill utána is ( a szüleim erőltették) hogy dolgozni kell, de mondanom sem kell, hogy a legtöbb esetben a havi 50 rongyot sem kaptam meg, csúnyán kihasználtak és mindenhol bántottak. Egyik helyet sem jó szájízzel hagytam ott ( függetlenül attól, hogy mennyi ideig hagytam ott). Az utolsó csepp a pohárba az volt, amikor kiderült, hogy úgy hülyítettek engemet egy évig, hogy a takarítónő is 2x annyit keresett mint én, közbe meg pénzsikkasztási ügybe akartak belekeverni. Na, akkor mondtam, hogy a másfél hónap ami hátra van azt ledolgozom, de vége, mert nem hallgatom tovább. Azóta visszahallom onnan , meg más helyről is hogy én mekkora egy ostoba, bunkó , megalkuvó senki vagyok..... ( érdekes amíg szinte ingyen kellett dolgozni, addig ez nem volt baj)

Most van állásom, de személy szerint 3 napot nem adok ennek , mert ultra bizonytalan, hogy őszinte legyek....

A többi társamhoz képest nagyon le vagyok maradva, és anyámék üvöltöznek állandóan , hogy miért nem tudom már megváltani a világot.... őszintén szólva nem is akarom.

Hogyan lehetne gyorsan pénzhez jutni? Ruhára, esküvői ajándékra, telekre kellene sürgősen.

Válaszokat előre is köszönöm

27/L

2019. szept. 14. 21:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem értelek... ha nappalin jártál volna a fősulira, akkor havi 100 ezret (vagy ma annyinak megfelelő összegeg, mert azért 6-7 éve 80 ezer is elég volt ugyanazokra. Adolgokar, amire most 100 se mindig) össze tudtál volna kaparni diákmunkából!! Órák és tanulás mellett!! Ebből kijön a kolesz, kaja, szórakozás, ruha... minden, amire egy fősulisnak szüksége lehet!

Jó, nyilván ez a múlt. Már nem tudod visszacsinálni. A lényeg az, hogy megvan a diploma (megvan??). Menj előre!

Hagyd ott azt a porfészketeket! Közmunka??? Hol élsz?? Borsodban, vagy dél-somogyban? Mert máshol már nincs nagyon közmunkás. Aki dolgozni akar, azokat elviszik a gyárak, rossz esetben is a közmunkás bér kétszereséért!

Szóval elképzelni sem tudom, hogy mit csináltál eddig. Szüleid jól átb_sztak ezzel a közmunkás fassággal! Menekülj előlük!

Vannak munkák, ahol adnak szállást is. Ebből kiindulhatsz az új helyeden. Idővel meg majd találsz a végzettségednek is megfelelő helyet! 🙂 mi is ez a végzettség?

Ruhára, telekre nincs most pénzed. Esküvői ajándéknak is csak valami párszázas DIY „csináld magad” dolgot tudsz csinálni. Ma-holnap munkanélküli leszel!

(Persze ha a jó férfiaknak teszed szét a lábadat, akkor az gyors pénzszerzési lehetőség. Férfiként még ez sem lenne. De azért remélem ilyenre nem vetemedsz, nem szép dolog...)

Amúgy az ostobával és a megalkuvóval egyetértek. A bunkóval nem igazán. Ez az írás egész korrekt. Én meg elnézést kérek a bunkóság miatt, mert az az én írásomban van rengeteg bizony. De ez csak a hatás miatt... hogy felnyíljon a szemed, mennyire is téves a jelenlegi világnézeted, és hogy rengeteg kijavításra szoruló téves hiedelmed van.

2019. szept. 15. 00:55
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Utolérni a többieket, úgy, ahogy ők csinálták, dolgozni, hosszú évekig es küzdeni a céljaidert, nem pedig megrekedni közmunkasként az iszapban...

Gyorsan pénzt szerezni? Legálisan?... Sehogy...

Neked van egy előnyöd velem szemben, lyuk van a lábad közt... Ha nekem lenne. Nem lennének anyagi gondjaim.

2019. szept. 17. 10:45
 13/18 Vree ***** válasza:
70%

Megy a GYIKes primitív válasz parádé ezerrel ;/....Szünnap volt az általánosban?

Először nyugi, más is kallódott már huszonévesen, hogy nem tudja, milyen meló, suli kellene neki. Nem vagy lemaradva semmiről.

Hogy munkát kellene váltanod, az evidens. Ezt te is tudod szerintem, csak gondolom megerősítést szeretnél. Elvileg van egy főiskolai diplomád ha jól értem. Hogy hogy kerestél havi 50et amikor többszöröse a minimálbér, azt nem tudom, ehhez már nagyon ügyesnek kell lenni. De még ha a legalacsonyabb törvényes diplomás bérrel elégszel is meg, akkor is egyszerűen megszerezhető a többlet.

Azt ajánlanám, hogy fejleszd az álláskeresési gyakorlatodat. Szabadulj meg bármilyen olyan gátlástól, ami azt mondatja veled, hogy “nekem úgyse jut jbb” “szüleim úgyse hagyják” stb. LESZ munkád, ha keresel. csúcson van a munkaerőhiány, nincs olyan hogy nem lesz állásod. Feküdj rá a témára. Ha 200 helyre küldöd be a jelentkezésedet tedd azt, ilyen az álláskeresés, de ne ezen az erőfeszítésen spórolj hiszen ettől függ majd a kereseted, a szabadidőd és a munkahelyi körülményeid. Rakj össze egy rendes életrajzot és szerezz egy rendes ruhát interjúra, és kapd össze az önbizalmadat. Ha van megtakarításod, szabadnapod, használd fel erre.

2019. szept. 17. 11:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Aki főiskolán tanul azt a munkaügyi nem közvetítheti ki közmunkára az utcára szemetet szedni. Van olyan közmunkaprogram ahol igy dolgozhatsz de amiket irtal hogy nem kerestel meg 50-et sem érettségivel azért már feljelenthetted volna nem csak a foglalkoztatót de a munkaügyit is. Amugy amiket írtál kész ellentmondás belekevertek majdnem egy sikkasztási ügybe de most meg esküvőre, házra, és egyébre akaraz gyorsan pénzt keresni. Nem érzed hogy enyhén szólva irreális amiket írsz?
2019. dec. 30. 09:32
 15/18 A kérdező kommentje:
jogosnak érzem az ellenvetésed utolsó ! Én is annak érzem, ne tudd meg, min megyek keresztül.
2019. dec. 30. 18:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos én szeptemberben, pont mikor kiírtad a kérdést, akkoriban kezdtem el az abszolút 0ról németül tanulni... asztalos vagyok, de minden normális osztrák asztalos álláslehetőség úgy kezdődik,

-társalgási szintű német nyelvtudás

-felvételi németül történik

December elsején felvételiztem, nem volt zökkenőmentes, nyökögős makogós volt, de felvettek, most januárban kezdem az első hónapomat kint, magyar csapatban, de osztrákoknak melózunk, pár nemet is van azért a cégnél, de a 20főre 3jut. Havi 2300euró az első évben + 200euro üzemanyag, de azt zsebbe kapom.

Szóval tűzd ki magad elé a célt, aztán foggal körömmel teperj érte, az elmúlt 3-4hónapom minden egyes szabadidős perce németezéssel telt. Nincs lejetettlen csak tehetetlen.

2019. dec. 30. 20:05
 17/18 anonim válasza:
Ha elmondod milyen diplomád van, tudunk segíteni. Közmunkás voltál vagy közfoglalkoztatott?
2021. jan. 14. 02:53
 18/18 anonim ***** válasza:

először is tuti hogy bántalmazó szüleid vannak. tehát az elsődleges célod az legyen, hogy tőlük elkerülj. mivel van diplomád, ezért nem telt a semmivel ez a 9 év az érettségi óta. Vannak, akik nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak. Telekre most ne gyűjts, mert nálad sokkal életképesebb emberek is tönkremennek a házépítésbe. Mivel van diplomád, keress állást! Így kezdődik. Dobj össze egy életrajzot, senki se fogja leellenőrizni, kicsit javíts rajta, ne legyen benne, hogy közmunka, inkább írj diákmunkát.

Küldd el több száz helyre az életrajzodat, add be több száz állásra.

Itt kezdődik. Ne 1-2 re, hanem több százra.

Valamit fogsz találni. Menj el dolgozni, bérelj egy szobát és lépj le ezektől az elmebetegektől. Meglátod, hogy elkezdesz rendbejönni, ha leválsz a kiszipolyozóidtól.

2021. febr. 2. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!