Hogy lehetne rászorítani egy ötven körüli nőt arra, hogy mindenkivel tegeződjön össze a munkahelyén?
50 éves nőként programozóként egy kis magyar sufnicégnél honlapokat készít.
Gondolom összekattint pár Joomla, Wordpress sablont, és esetleg kicsit ért a CSS-hez. Ilyenből egy hét alatt találsz nyolcvanat, akik valószínűleg viselkedni is tudnak, de ha nem, akkor erre bárkit betaníthatsz 3-4 hét alatt.
Jó, akkor nem sufnicég, nem garázscég, hanem KKV, tök mindegy, ne az elnevezéseken rugózzunk.
Igen, bizonyára jóval összetettebb a munkakör, biztos van Google AdSense, meg némi grafikai munka, marketing meg egyebek, de ezek közül egyik sem informatikai munka. Mindegy, ezen se rugózzunk.
A lényeg az, hogy én elhiszem, hogy te egy jó ember vagy, vagy legalábbis próbálsz annak látszani, de te a munkahelyeden elsősorban vezető vagy.
Vágod?
Vezető vagy, akit a tulajdonos fizet, és a tulajdonos érdekeit kell képviselni. Ami jelen esetben az, hogy megmaradjon a jó hangulat, a jó kollektíva, a jó csapatszellem, kellő tekintélyed, és nem az, hogy egy alkalmazkodni nem tudó 50 éves özvegyasszony két gyerekkel ne legyen munkanélküli.
Bármilyen furcsa, de nem lehet minden problémát minden esetben szépen, szép szóval, kedvesen, aranyosan tündi-bündi módon megoldani.
Ez egy munkahely, a munkahelyen pedig vannak szabályok. Ha én jelentkezem X helyre, és X hely elvárja, hogy nyáron is hosszú nadrágban és ingben menjen dolgozni, akkor abban megyek, függetlenül attól, hogy dögmeleg van, és függetlenül attól, hogy soha nem találkozok ügyféllel. Sőt, ha X hely elvárja, hogy az emailjeimet Dear John-al kezdjem, akkor én Dear John-al fogom kezdeni, és nem Hi John-al, és nem fogom végignézni a Munka Törvénykönyvét, hogy biztos nincs rá benne szabályozás, hogy a munkaadó megszabhatja, hogy hogy kezdünk egy céges emailt.
Igazából itt alapvetően két lehetőség van.
1.) Az 50 éves kétgyerekes özvegyasszony vagy egy képzett, nagy tudású, kelendő munkaerő, és akkor úgyis fog majd magának új helyet találni
2.) Az 50 éves kétgyerekes özvegyasszony nem képzett és/vagy nem kelendő munkaerő, és akkor nehezen fog új állást találni. Ebben az esetben viszont azért kellene elküldeni, mert hülye, hogyha ezt nem ismeri fel, és ennek ellenére képtelen beállni a sorba, és tegeződni.
Az kemény, hogy egy jó munkahely ismérve a kényszertegeződés és a... túró rudi...
Én nem vagyok öreg, és senkit nem magázok a munkahelyen, de ha ennyire nem tisztelitek, mint embert, szerintem is rúgd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!