Hogy lehetne rászorítani egy ötven körüli nőt arra, hogy mindenkivel tegeződjön össze a munkahelyén?
Ha próbaidőn van,indoklás nélkül elküldheted (ez lehet az egyik megoldás).
De...miért akkora probléma,ha nem tegeződik össze mindenkivel?Lehet,hogy zavarja,h egy huszonéves mondjuk tegezi őt.Amit megértek.Plusz ő nem úgy nőtt fel,hogy mindenki mindenkivel tegeződil.Az sem mindegy,mekkora a cég.Kis létszámú,családias?
Korban illik ő a csapatban?
Rúgd ki a francba!
Ha őt nem érdekli, hogy özvegyasszony és két gyereket nevel, és így sem tud/akar alkalmazkodni, akkor téged se érdekeljen, rúgd ki, aztán legközelebb vegyél fel helyette egy fiatalabbat.
Na, de miért ennyire fontos neked a tegeződés?
Egy idősebb ember már nem olyan rugalmas, de ettől még végezheti jól a munkáját és ha azt egyébként jól végzi, akkor kár lenne csak azért kirúgnod, mert nem akar tegeződni, ez butaság!
Az már inkább probléma, hogy a többi dolgozót is zavarja ez és a nő nem érti meg, hogy kinézik emiatt, én meg nem értem a dolgozókat, hogy miért tegezik le, ha ő nem akarja.
Én nem csinálnék belőle ekkora ügyet, hanem magáznám és kész. Nem olyan nehéz ez, vagy mégis?
A magázódás egyébként a tiszteletadás egyik módja és magázódva nehezebb anyázni is. :)
Mit törődsz vele,hogy özvegyasszony meg két gyereket nevel?
Vagy azt csinálja amit mondasz neki vagy elmehet.Nem vagy szociális foglalkoztató gondolom.Ha nem tudsz érzelemmentesen dönteni akkor meg nem való neked a vezetői állás.
Ez nem alkalmazkodas kerdese hanem a m.vallalo megalàzàsa hogy a szemelyes jogaiban korlatozva van.
Még megertenem olyan esetkben a felhaborodast ahol dress code van es valaki azert is strandpapucsba jar be dolgozni, vagy pl titoktartasi együttmüködes, stb, de ez?
Amugy a szerzödeseben ki van kötve a tegezödes? Csak mert ha nem akkor a munkaügyis pert is kb ö nyerné meg. Habar lehet szerzödesben sem szabadna ilyet belefoglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!