Ha valaki az összes kollegája és a főnökei előtt egy értekezleten azt üvölti hogy felmondok, akkor utána nem evidens kötelessége valóban fel is mondani?
nem részletezem a körülményeket, van előzménye az ügynek nem is kevés, csak a tetőpontot írom le: munkahely, értekezlet, ott van mindenki de tényleg mindneki még a takarítónő is, meg persze a főnök és helyettese, ahol is ez a kollega mindenki előtt üvölti (de szó szerint üvölti) az értekezleten hogy felmondok elég volt én ezt nem csinálom nem tűrök tovább még ma kipakolok innen.
Majd KIROHAN az értekezletről és hazamegy munkaidőben engedély nélkül. csomó cuccát el is viszi még aznap kipakol valóban.
Majd ezek után 2 napig nem jön (beteg ? nem tudni betegállományt nem jelent szabin nincs így nem tudni mi okból nem jön) majd 2 nap után reggel megjelenik mintha mi se történt volna és elkezd visszapakolni.
Kérdésem: azok után amit művelt nem evidens lenne hogy tényleg felmond?
Én ha főnök lennék meg se várnám a felmondást én rúgnám ki fegyelmivel azonnal.
A kollegákkal arra gondoltuk hogy megfogjuk az ürgét kétoldalról és kivágjuk az épületből ahogy a kocsmában a hőbörgőket szokás. Az tuti hogy közös műszakbeosztást senki se vállal többet vele ezt már most közöltük a főnökkel majd dolgozik egyedül ahogy akar de egy levegőt se vagyunk hajlandó szívni vele.
" bár a főnöke helyében tényleg elgondolkodnék, hogy alkalmas munkaerő e a következő tanévre."
Na ja csak kérdés ha kirúgod kit teszel be a helyére. embert találni pár nappal a tanévkezdés előtt nettó képtelenség. Még ha itt lenne a nyár előttünk talán.
De így? Nem fogja kirúgni
" még azt is kirúgja, aki már magától felmondott "
Olyan is volt.... idézem "te nem mondasz fel nekem majd én rúglak ki" az illető meg vállat vont oké akkor rúgjon ki de akkor mivel 4 éve itt vagyok jár a végkielégítés míg ha én mondtam volna fel akkor nem járna.... na egyből nem akarta kirúgni a főnök.
Gyökér.
Azért nem minden igazgató ilyen vajszívű, hogy kit tegyen be helyette. Betesz egy random tanárt Misi bácsi óráira és kész-pusz. Ja, hogy az a tanár dupla munkát vállal egy fizuért? "Kit érdekel?"... Történt oktatás? Ha mázlija van a gyerekeknek, olyan szakos tanárt sikerült betenni hozzájuk - ha nem, akkor kapnak valakit, aki engedi őket 45 percig beszélgetni, mobilozni, stb.
Mindegy is hát, a szülőknek annyi a lényeg, hogy a gyerek ott legyen az iskolában, majd panaszkodnak, ha a gyerek bukásra áll, amíg ez nincs így, minden okés. Még az is, ha egy tanár tölti ki a kirúgott kolléga utáni űrt.
Aztán az igazgató látja, hogy ezt így is meg lehet oldani, "így is elég a létszám".
Aztán ne csodálkozzon, ha mások is ordibálnak a következő értekezleten...
"Azért nem minden igazgató ilyen vajszívű, hogy kit tegyen be helyette. "
Na ja.. és mi van ha akkora a hiány hogy nem az X tanár hanem akit betennél helyette az sincs már ott? Ismerősömék sulijában a helyettes helyettese sincs már ott és ez nem vicc.
Kit küldjünk be? Lacit bácsit? nincs. Akkor a ferit ő helyettes . Az sincs. Na jó akkor a ... ja az sincs.
Hát akkor kit?
Közoktatás 2019.
Akit érdekel a tanárhiány ne engem trollozzon, hanem trollozza a szakportált
2019. augusztus. 25. 12:00
KÖZOKTATÁS
tanévkezdés tanárhiány tanév kezdete pedagógushiány tanárok száma belföld 2019/2020-as tanév
Míg több iskola csak 1-1 állást hirdet az új tanév kezdete előtt, máshol szinte egy egész tanári kar hiányzik: a legtöbb tárgyból nincs, aki tanítsa a diákokat.
"van ahol az egész tanári kar hiányzik"
Problémás lesz a tanévkezdés? Több iskolába már "bármilyen szakos" tanárokat keresnek
Idén is kapós "bármely szakos" tanár, csak legyen, aki matekot, magyart, angolt tanít
kkor a Szülői Hang nevű szervezet tavaly térképre vitte tanárhiányt, a szülőktől pedig elképesztő visszajelzéseket kaptak. Az egyik akkor azt írta,
három gyermekem három különböző iskolában tanul, és mindegyik iskolában hiányzik matematika-, magyar-, történelem- és nyelvtanár, pedig ezek a felvételi szempontjából fontosak. A természettudományos tantárgyakat összevissza tanítják, most éppen a testneveléstanárok álltak csatarendbe.
" Tegyük be a takarítót. J"
Csak hogy képbe legyél. Olyan hogy saját álloményú takarító 10 éve nincs nem telik rá. Kivezényelt közmunkás van (ha van) ideig óráig aztán jön egy másik (ha jön).
A takarítók rég leléptek. Majd fognak neked 5-600-as nettóért óránként eljönni mikor elmegy feketén házhoz 2000/óráért???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!