Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahely miatt kialakulhat...

Munkahely miatt kialakulhat depresszió? Vagy valami más állhat mögötte?

Figyelt kérdés

Alapvetően mindig egy vidám lány voltam, pozitiv hozzállással az élethez.

Az utóbbi hónapokban ez kezdett teljesen az ellentétjére fordulni, aminek keresem az okát és próbálok a depressziós érzésekből kitörni.

Legalábbis úgy érzem nagyon hajlok afele, ha még nem is vagyok az.

Monotonnak és kilátástalannak érzem most az életem. Szinte minden nap szomorúnak érzem magam, konkrét okot pedig nem tudok. Eljárok dolgozni, ott próbálok normálisan teljesiteni, majd itthon csak a tényleg szükséges dolgokat elvégezni,de amúgy folyton húz az ágy és nincs energiám.

Próbáltam agyalni, hogy mi válthatta ezt ki és arra gondoltam, mi van ha a munkám a ludas? Tavaly kezdtem el dolgozni még egyetem közben, aztán itt ragadtam. Nem egy álommeló, de nem volt jobb a közelben. Eleinte minden jó volt, úgy éreztem értékes vagyok, kezdtem megszeretni és terveim is voltak mellette. Aztán egyre inkább visszaéltek a munkámmal és kezdtek kihasználni(kisválallkozás), többször vitába is keveredtünk.

Már egyre gyakoribb a stressz, a megfelelési kényszerem, nem érzem jól magam a légkörben, akkor pláne nem ha jelen van a főnök. Egyszerüen az érzelmeim vezérelnek, és ha úgy érzem nem becsülnek, mint embert, elmegy minden kedvem és inkább szenvedés a munka, pedig a konkrét munkavégzéssel nem lenne bajom.

Arra gondoltam, hogy talán ezek a kisebb, gyakori bántások felém összegyültek és ez hat ki a mindennapjaimra. Még a szabadnapomon is ezeken a problémákon agyalok.

Lehetséges egy munkahely miatt ennyire megváltozni? Vagy keressem valami másban az okokat? Voltatok ilyen helyzetben?

Azelőtt sem volt még konkrét kilátásom a jövőre, de terveim voltak és elszánt, kitartó, pozitiv voltam, amiből már nem sok maradt. Mintha lehúzna az egész, olyan érzésem van. Illetve úgy érzem, itt dolgozva nem is tudnék haladni a terveimmel, mert ilyen negativ érzésekkel nem fogok tudni eredményt elérni. Vajon jobb lesz, megkönnyebbülök, ha otthagyom ezt a helyet és megpróbálok valami teljesen újat? Még ha nem is fog hamar menni...

2019. aug. 20. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Melón kívül minden oké? Én is elég depis lettem mióta elkezdtem dolgozni, leginkább azért, mert nem csinálhatom azt egész nap, amit szeretnék, illetve nincsenek jó programjaim munka mellett (nincs társaság). A munka nálam csak egy katalizátor volt a probléma kiteljesedésében.
2019. aug. 20. 22:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Amig nem dolgoztam többször éreztem boldognak magam, mióta előjöttek a munkahelyi problémák már egyre inkább behálózott és nem tudom elengedni magam. Még a szabadságomon is ott járt az agyam, mert pont balhéztunk miatta.

Eleinte, mig kedvesek voltak, még örömmel mentem be.

Már ott tartok, hogy mindnet negativan látok.

2019. aug. 20. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát az semmiképp sem jó, hogy így érzed magad a munkahelyeden, de szerintem ha a munkán kívüli magánéleted rendben lenne, akkor nem így élnéd meg a dolgokat.

Ha teheted, akkor szerintem válts munkahelyet.

2019. aug. 20. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, kialakulhat ha meg más problémák is vannak a háttérben a munkehelyi problémák még rátesznek egy lapáttal a dologra.

Én kicsit több mint két hónapja vagyok egy munkahelyen ami nagyon stresszes,itt sok a cirkusz, egyik munkás a másikat marja múltkor volt ilyen incidensem-az illető már minden kis apróság miatt belém kötött, szőrszálhasogató volt.A főnöknő fülébe jutott a dolog(nem akartam neki szólni) és megoldotta azóta ez rendben van.De mindig van valami ami történik és már nagyon kezd betelni a pohár.

2019. aug. 21. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!